Ако има проблем в напрежението на вътрешните компоненти - дъното ще е първото, което ще го отнесе, преди да го предава по HDMI и т.н.
Това важи и за лаптоп и за PC.
От лаптоп към LCD с HDMI -да гасим ли устройствата ?
Re: От лаптоп към LCD с HDMI -да гасим ли устройствата ?
аве ей харалампи ,аз ти казвам че на авера ми лаптопа му запуши като го свърза с лсд-то, а ти ми викаш Абсурд,Все едно си измислям такъв инцидент. Ае моля ти се да не се цепиш така!!! Просто казах какво е станало,защото повярвай ми в този скапан живот, НЯМА НЕВЪЗМОЖНИ НЕЩА!!!!!! и аз си мислех, че на мен немогат да ми източат бензина през капачката на резервоара,ама на днес излизам с колата и оп бензин няма.....
поогледах и виждам големия капак се отваря без бутон от купето,там има едно чопче..е имало е ... намерих го на земята.. и така де...няма невъзможни неща,и никой не е застрахован от нищооо!!!

- Haralampi
- Автомобил: VW Golf 4 - 2002
- Двигател: 1.6 16V - AZD
rum6 написа:аве ей харалампи ,аз ти казвам че на авера ми лаптопа му запуши като го свърза с лсд-то, а ти ми викаш Абсурд,Все едно си измислям такъв инцидент. Ае моля ти се да не се цепиш така!!! Просто казах какво е станало,защото повярвай ми в този скапан живот, НЯМА НЕВЪЗМОЖНИ НЕЩА!!!!!!
Я сега ми обясни как долното противоречи на написаното от теб:
Haralampi написа:Да де, ама спора е дали подобен риск е определен от производителите като "висок", т.е. предупреждения, отказване на гаранция и т.н. и т.н. или обратното - това не би трябвало да се случва (а то всичко което не би трябвало - има отделни случаи в които се случва!) и нещата са измислени за Plug&Play както подсказва самото практично приложение на втори изход за екран!
Аз твърдя че е второто - така както не е нужно да изключваш лаптопа си преди да го включиш в контакта, така и не е нужно да го изключваш за да закачиш HDMI!
А че има хора, на които се е случило като включат лаптопа в зарядното да изхвърчи искра, да подпали килима, да пламне паркета и за изгори къщата - сигурно!
Ти на тъп ли се правиш,нещо????? А? Ако обичаш прочети какво си написъл под първия ми отговор, ТИ. Аз бях да тук с тази тема! Дано колегата пуснал темата е разбрал нещо! 

- icemenn
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Колеги не споря и не искам да споря с никого в форума просто искам да споделя малко опит.
Имах един такъв спор в Германия,в сервиз на MediaMarkt.VGA не е Plug&Play това е ясно, но спора възникна за HDMI връзката.Защотото някой производители го пишат че трябва да се спре и дори да се изкара от контакта,а други при инструкцията нито казват нито показват(с картинки) че трябва да се изключи устройството.Спора стигна до главния сервиз в Frankfurt и казаха че ще изпратят човек който да реши спора.
Оказа се че от продаваните в фирмата устройства единствено марките телевизори Sony, Panasonic ,Philips ,König имат входове които са защитени от такъв проблем(ако почна и да коментирам вида на защитата ще стане роман в 2 часа посреднощ).Та стигнахме до извод че добрите устройства нямат такива проблеми.Проблема най-често идва от неизправност в някой от уредите,незанулени контакти,Големи консуматори свирзани в едно отвеждане с устройствата и т.н.
затова моя извод е винаги изключвайте приемащото устройство...
Имах един такъв спор в Германия,в сервиз на MediaMarkt.VGA не е Plug&Play това е ясно, но спора възникна за HDMI връзката.Защотото някой производители го пишат че трябва да се спре и дори да се изкара от контакта,а други при инструкцията нито казват нито показват(с картинки) че трябва да се изключи устройството.Спора стигна до главния сервиз в Frankfurt и казаха че ще изпратят човек който да реши спора.
Оказа се че от продаваните в фирмата устройства единствено марките телевизори Sony, Panasonic ,Philips ,König имат входове които са защитени от такъв проблем(ако почна и да коментирам вида на защитата ще стане роман в 2 часа посреднощ).Та стигнахме до извод че добрите устройства нямат такива проблеми.Проблема най-често идва от неизправност в някой от уредите,незанулени контакти,Големи консуматори свирзани в едно отвеждане с устройствата и т.н.
затова моя извод е винаги изключвайте приемащото устройство...
Последна промяна от icemenn на Нед 01 апр 2012 16:55, променено общо 1 път.
- Haralampi
Моят извод е, че въпросът не е ясно дефиниран. Който иска да е на по-сигурната страна и не го смущава - да гаси.
За мен лично е абсурдно, при положение, че приложението на втори изход е именно закачане на допълнителен екран когато ти е нужен, също както USB, LAN, Express Card и т.н. и не бих си играл, както никога не съм го правил и до ден днешен. Но отново - който изпитва притеснения - очевидно е по-добре да се презастрахова.
Това важи обаче не само за HDMI а за всичко друго - зарядното за лаптопа например.
За мен лично е абсурдно, при положение, че приложението на втори изход е именно закачане на допълнителен екран когато ти е нужен, също както USB, LAN, Express Card и т.н. и не бих си играл, както никога не съм го правил и до ден днешен. Но отново - който изпитва притеснения - очевидно е по-добре да се презастрахова.
Това важи обаче не само за HDMI а за всичко друго - зарядното за лаптопа например.
- fox_vt
- Автомобил: Seat Toledo
- Двигател: AHU 97
Ааа халампи не е така при юсб лан и експрес кард и всички от тоя тип включваното устройство няма собствено мрежово подчертавам мрежово захранване.При зарядното на лаптопа няма нищо да се повреди защото там тока си отива главно към батерията и поначало там си има повечко защити.
- Haralampi
Е не мога да повярвам, че за нещо, предвидено все пак за честа употреба като HDMI няма ама никаква защита...
- mely
- Автомобил: Citroen C crosser
- Двигател:
Проблем има ако си на кабелна.По кабела тече ток около 40-60V и шасито на телевизора се "офазява".Затова се и слагат галванични разделители.Ако нямаш такъв и не си изключил кабела на кабелната от телевизора ,твърде вероятно е видеокартата да замине за вечните силиконови полета.
- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
mely написа:По кабела тече ток около 40-60V
Ей за това изказване те убих

Тоя 40-60V ток с колко ампера напрежение е?

Иначе за останалото си прав. Аз имам потенциална разлика му масите на кабелния тунер и всичко що е с импулсно (настолния комп, лаптопите и т.н.) Имам и галваничен разделител ама още се подмотвам и не съм го вързал

- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
mely написа:Проблем има ако си на кабелна.По кабела тече ток около 40-60V и шасито на телевизора се "офазява".Затова се и слагат галванични разделители.Ако нямаш такъв и не си изключил кабела на кабелната от телевизора ,твърде вероятно е видеокартата да замине за вечните силиконови полета.
То човек който знае какво е HDMI и има лаптоп с такова нещо едва ли ще е такъв мазохист че да гледа на LCD/Плазма аналогов сигнал от кабеларката

- mely
- Автомобил: Citroen C crosser
- Двигател:
radi_nrj написа:mely написа:По кабела тече ток около 40-60V
Ей за това изказване те убих![]()
![]()
![]()
Трепиш ме не трепиш ме ток тече с 60V .Вземи мултицета и виж.Тока е некви си милиампери-нема да те отрепе.
Аз неща за които не съм сигурен/не проверил/не пиша.Вервай ми.
Я прочети тук таме или примери иииии.....ми се извини

- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
mely написа:Трепиш ме не трепиш ме ток тече с 60V .Вземи мултицета и виж.Тока е некви си милиампери-нема да те отрепе.
Ама как така тока ще е мериш във волтове. Волт е мерна единица за Напрежение!!!
-
- Автомобил: Passat B8
- Двигател: ACDF 2019
Stivi написа:Кажете според вас как е правилно /и безопасно/ да се осъществи връзката между точно тези две устройства ? Трябва ли едно от двете или и двете да се изключат от захранването /или ТВ-то само от "power" бутона/ или може и при всичко работещо ? Понеже ми се вижда много тъпо да се налага да си гасиш лаптопа за да пуснеш на някой приятел снимки на телевизора ?? Преди малко пробвах ама набързо че децата си искаха филмчето и ми се стори че при двете работещи не излиза сигнал на телевизора а при изключено ТВ от бутона става,но може да съм се объркал в бързината !?
Включвай ги при изключени. Иначе главно гърмят HDMI входовете на телевизора. Доста е често явление, заради ел. мрежата
- Haralampi
radi_nrj написа:mely написа:Трепиш ме не трепиш ме ток тече с 60V .Вземи мултицета и виж.Тока е некви си милиампери-нема да те отрепе.
Ама как така тока ще е мериш във волтове. Волт е мерна единица за Напрежение!!!
Бил е болен точно тоя час по физика пък ти сега де!

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”