Помощ за написване на CV???

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
Speedy86
Автомобил: Audi A4 1.8 20V
Двигател: ADR 1996

Помощ за написване на CV???

Мнениеот Speedy86 » Вто 24 яну 2012 16:57

Колеги може да ви звучи смешно но до сега не съм писал CV :oops: а последните две седмици разглеждам обявите по сайтовете за работа и във всяка обява искат CV не ми се е налагало до сега да изпращам CV за кандидатстване за работа а знам че колкото по добре е написано толкова по голям шанс ше имам,молбата ми е следната ако някой има опит с това ако иска да ми помогне за написването на CV :bowdown :bowdown :bowdown

Потребителски аватар
ahhi
Автомобил:
Двигател:

Re: Помощ за написване на CV???

Мнениеот ahhi » Вто 24 яну 2012 17:00

Аз бих ти препоръчал е това https://europass.cedefop.europa.eu/cvonline/cv.jsp?forward=before&localeStr=en_GB.
Независимо за каква работа става въпрос, според мен е по-добре да е попълнено на английски.

Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Вто 24 яну 2012 17:07

На jobs.bg ми е cv-то, от 5 години го ползвам, сменил съм бая работни места...
Доста удобно се прави там.

Потребителски аватар
stoi4o.d
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stoi4o.d » Пон 02 апр 2012 20:08

Google - cv европейски формат\стандарт :beer

Потребителски аватар
Ицку®
Автомобил: 2xTouran TDI
Двигател: CAYC 2014 и CFHF 2015

Мнениеот Ицку® » Пон 02 апр 2012 20:12

Виж това ЦВ по европейски формат. http://www.az.government.bg/internal.as ... 9/02&BM=11

Калоян Кирилов
Автомобил: Suzuki Marauder 800 Opel Astra G
Двигател:

Мнениеот Калоян Кирилов » Пон 02 апр 2012 20:13

Никога не съм бил привърженик на европейските формати, или на всякакви други, които се свалят от всевъзможни места.

Моето го почнах от нищото на Word, правих таблици, снимка слагах и тн... Много повече ми харесва от до болка познатия европейски формат.

Потребителски аватар
instantaccess
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот instantaccess » Пон 02 апр 2012 20:39

Иначе да, хубаво е да се спазват някакви стандарти - все пак трябва да има що годе приличен вид, не може да се започва оттук оттам. Но и аз не съм привърженик на унифицираните cv-та от джобс.бг - може да го ползваш за основа обаче. Ако трябва помощ за превод на англ. свиркай :да:

Потребителски аватар
stoi4o.d
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stoi4o.d » Пон 02 апр 2012 20:41

Калоян Кирилов написа:Никога не съм бил привърженик на европейските формати, или на всякакви други, които се свалят от всевъзможни места.

Моето го почнах от нищото на Word, правих таблици, снимка слагах и тн... Много повече ми харесва от до болка познатия европейски формат.

По-лесно е за обработване,ако се придържаме към даден модел,а не всеки да си пише данните където му скимне по листа и после да се почне ровенето и чуденето на този кандидат къде му е... :beer

Потребителски аватар
maxpayne
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maxpayne » Пон 02 апр 2012 23:25

Не си казал в каква сфера търсиш работа, едно е помощник готвач, друго е току що завършил архитект.

Европейския стандарт, посочен по-горе, трябва да бъде забранен със закон! Толкова грозно нещо... обидно е за монитора ми дори да седи отворено. МНОГО силно те съветвам, да не го ползваш за шаблон. Шаблон не е проблем да си намериш ако толкова се затрудняваш, виж какво пишат хората и после си направи нещо, което е удачно за твоя случай. Примерно ако имаш специални умения, награди и т.н. ще ползваш такъв раздел, ама ако нямаш е тъпо да изкопираш просто от друго св и да напишеш, че си бил втори на Калояново до 1600 кубика само и само да запълниш мястото.

Ако случайно имаш имейл от типа pleiboi_13@abv.bg или speed2max@mail.bg - не ги пиши и не ги ползвай. Направи си ime.familia@gmail и пращай от него такива официални неща. Гледай да се вместиш в максимум две страници (ако си с много професионален опит, което при теб май не е така, тъй че по-скоро 1 за твоя случай). Принтирай написаното и виж как изглежда на хартия, ако не те кефи коригирай - всички HR-и печатът св-тата!

И последно - макар някои работодатели-малоумници (или по-скоро патки в hr отдела) да изискват снимка за предпочитане да се въздържаш от слагането на такава. Не кандидатсваш за манекен все пак, нали.

Потребителски аватар
hidalgo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот hidalgo » Вто 03 апр 2012 3:06

Слушай колегата maxpayne, право дума. Не се хвърляй в някакви "европейски" и тем подобни стандарти и шаблони. И ако наистина нямаш много професионален опит, наистина гледай да се вместиш в една страница. :да:

Върни се в “ОФФ-Топик - други”