Въпрос за стартер на Поло 1.6 AFT
-
polo101
- Автомобил:
- Двигател:
Въпрос за стартер на Поло 1.6 AFT
Здравейте,проблема е следния при завъртане на контактния ключ се чува едно кърррр(все едно на запалена кола да завъртите ключа пак)казаха ми бендикс,при разглобяването на стартера излезна че и четките са заминали,и така смениха ми бендикс,четки и втулки,колата пали без проблем след подмяната но след запалване се чува едно фиууу за около секунда две,което ме притесни,майстора каза че е от новите втулки и ще изчезне.Но в няколко теми за стартер прочетох че и това е признак за повреда та въпроса ми дали нещо не е направено както трябва.Моля за съвет дали да искам да се отвори пак или да си чакам известно време.Благодаря ви предварително
- freestyler911
- Автомобил: VW polo
- Двигател: AEX 1996
Re: Въпрос за стартер на Поло 1.6 AFT
Стартера има две втулки.
Едната се сменя доста трудно защото е в кожуха на съединителя и маховика.
На голфа на брат ми , със същия мотор имахме този проблем.
Свалихме стартера разглобихме бендикса почистихме смазахме и двете втулки и зъбните колела и няма повече проблем никакъв!
Поздрави!
Едната се сменя доста трудно защото е в кожуха на съединителя и маховика.
На голфа на брат ми , със същия мотор имахме този проблем.
Свалихме стартера разглобихме бендикса почистихме смазахме и двете втулки и зъбните колела и няма повече проблем никакъв!
Поздрави!
-
polo101
- Автомобил:
- Двигател:
Сменени са и двете втулки с нови и смазани както трябва,консултирах се и с други,и те ме увериха че трябва да спре да вие.Ще трябва да изчакам и ще видим,просто исках да попитам дали и на някой друг му се е случвало и дали е проблем или винаги е така.
Поздрави
Поздрави
Втулките са 3.Една в скоростите, една на зъбното колело което зацепва на маховика и една в задния краи под капачето.
- freestyler911
За тази в средата ако може нагледна снимка. Разглобявал съм го , но не се сещам коя е втулката.
На зъбното колело е което върти маховика и лагерува по оста на ротора много е тънка загледаи се ако го сваляш някога при нуцда и виж луфта че може и да липсва.
- freestyler911
Да тя също ако запече бендикса не може да изхвърли зъбното колело към маховика.
Там навътре тая втулка не е ли на шлици ?
Вярно е че и там трябва да е смазано,.
Там навътре тая втулка не е ли на шлици ?
Вярно е че и там трябва да е смазано,.
-
polo101
- Автомобил:
- Двигател:
В такъв случай възможно ли е този звук да е причинен от неправилен монтаж на частите който са подменени,
или е нормално и да изчакам определен период ,евентуално да се напаснат новите втулки,защото другия вариант е пак да се отваря стартера.
или е нормално и да изчакам определен период ,евентуално да се напаснат новите втулки,защото другия вариант е пак да се отваря стартера.
- freestyler911
Сега, ако втулките вървят стегнато не се оставят така. Или се престъргват или се напасват с шкурка (както четките на колекторен мотор).
Това трябва да го е направил тоя който монтира стартера. Врътня е , иска си пасване... Може да не му се е правело. Това е за двете крайни втулки, средната трябва да е смазана и да върви "мазно".
Няма как да си вземеш колата от майстор и да те убеждават че "то ще се огризе ... то ще изчезне и т.н.... "
Това трябва да го е направил тоя който монтира стартера. Врътня е , иска си пасване... Може да не му се е правело. Това е за двете крайни втулки, средната трябва да е смазана и да върви "мазно".
Няма как да си вземеш колата от майстор и да те убеждават че "то ще се огризе ... то ще изчезне и т.н.... "
-
polo101
- Автомобил:
- Двигател:
Ясно, ще има рекламация.
Благодаря
Благодаря
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”