Имат ли вреда големите джанти към окачването?
- genov1
- Автомобил: Passat CC
- Двигател: CBBB 2008
Re: Имат ли вреда големите джанти към окачването?
Вече почна да се сравнява Голф със Супърб .. малката кола квото и да я правиш, возията все и е особена .. като на малка кола 
- Haralampi
- Автомобил: VW Golf 4 - 2002
- Двигател: 1.6 16V - AZD
genov1 написа:Вече почна да се сравнява Голф със Супърб .. малката кола квото и да я правиш, возията все и е особена .. като на малка кола
И това не е вярно, щото Пежо 307 не е по-голямо от Г4! Именно заради това (знам, че повтарям за 10-ти път) - сравнение между различни автомобили е абсурдно! Има смисъл единствено сравнение между размер джанти/гуми в рамките на едно и също купе!
- Kuncavia
- A.C.A.B.
- Автомобил: Golf MK1 Cabrio
- Двигател: 1600 cc
- Контакти:
Доста се изписа за което си правя няколко заключения.
1-во Тропането (друсането), това си го знам, но като цяло разликата не е много голяма от 205/50/16 и 225/40/18. Тропа повече, но като го сравня с преди не е толкова фатално. След време ще се преориентирам я към шаран, я към вито или някаква 5-ца, за да ми вози гладко.
2-ро Със сигурност ще сложа полиуретанови тампони, когато си заминат тези. Хубавото, е че смених всичко по ходовата част месец преди джантите, така че ще вида кое къде ще се отрази.
3-то Само не разбрах до каква степен оказва влияние на хидравликата. Със сигурност завива една идея по-тегаво от преди.
4-то Ако сложа спортно ще утежни ли нещата или ще ги подобри?
Поздрави.
1-во Тропането (друсането), това си го знам, но като цяло разликата не е много голяма от 205/50/16 и 225/40/18. Тропа повече, но като го сравня с преди не е толкова фатално. След време ще се преориентирам я към шаран, я към вито или някаква 5-ца, за да ми вози гладко.
2-ро Със сигурност ще сложа полиуретанови тампони, когато си заминат тези. Хубавото, е че смених всичко по ходовата част месец преди джантите, така че ще вида кое къде ще се отрази.
3-то Само не разбрах до каква степен оказва влияние на хидравликата. Със сигурност завива една идея по-тегаво от преди.
4-то Ако сложа спортно ще утежни ли нещата или ще ги подобри?
Поздрави.
- Haralampi
4 - разбира се, че ще ги отежни - за какво ти е спортното, ако не за да седи по твърдо на земята!?
- Kuncavia
- A.C.A.B.
- Автомобил: Golf MK1 Cabrio
- Двигател: 1600 cc
- Контакти:
Не знам, точно това се чудя, дали ще утежни ситуацията
Иначе спортно ми се върти в главата, защото колата ми е като голф кънтри
А и все си мисля, че спортното ще се окаже по-здраво от оригиналното окачване. Това си мисля, не съм убеден 
Иначе спортно ми се върти в главата, защото колата ми е като голф кънтри
А и все си мисля, че спортното ще се окаже по-здраво от оригиналното окачване. Това си мисля, не съм убеден 
- Haralampi
Kuncavia написа:Не знам, точно това се чудя, дали ще утежни ситуациятаИначе спортно ми се върти в главата, защото колата ми е като голф кънтри
Че какво му е "нездравото" на оригиналното? Нима имаш проблеми с него? Единственото по ходовата част, което съм сменил са тампоните на задния мост... нищо друго не съм пипал и е още оригиналното от завода.
(дължа извинение - в тълковния и отежнявам и утежнявам са посочени като правилни
- Ludiq
- Автомобил:
- Двигател:
... нищо друго не съм пипал и е още оригиналното от завода.
Аха

- Haralampi
Ludiq написа:... нищо друго не съм пипал и е още оригиналното от завода.
Аха![]()
Не знам защо ти е толкова смешно (т.е. знам) ама не му е тук мястото, ами в темата за "кошниците"
Реакцията ти мисля отговори на всички ни дали вредят 18-ките
Не искам и да мисля какво е преживяла твоята. Окачването и ходовата част като цяло е до момента "желязна" при мен, за това се изненадвам на колегата какво "по-здраво" гони...
- MK4
- Автомобил: Seat Leon
- Двигател: ARY 2003
Явно са ми извратени представите за комфорт на мен. Две години съм карал Ксантия и някакси Голф 4 изобщо не ми се вписва в думата комфорт - пародия е кола произвеждана до 2004 година да е с цял мост отзад.
Имах и Фиат Браво преди 7-8 години и дори то беше с независимо окачвне отзад.
Както и да е, големите джанти със сигурност се отразят по-зле на ходовата част от малките, но е до маниер на шофиране това до колко може да се счупи нещо по тази причина.
Още повече че говориме за размери с които Голф 4 излиза заводски. Вече 19 и 20 цола са извън нормалното.
Имах и Фиат Браво преди 7-8 години и дори то беше с независимо окачвне отзад.
Както и да е, големите джанти със сигурност се отразят по-зле на ходовата част от малките, но е до маниер на шофиране това до колко може да се счупи нещо по тази причина.
Още повече че говориме за размери с които Голф 4 излиза заводски. Вече 19 и 20 цола са извън нормалното.
- Ludiq
- Автомобил:
- Двигател:
Реакцията ти мисля отговори на всички ни дали вредят 18-китеНе искам и да мисля какво е преживяла твоята.
Много са вредни!Никой да не си слага!То отврат става тая кола...
Язък,че не може да му се мушне 13".
Моята знам какво е преживяла толкова колкото знаеш ти за твоята.
- Haralampi
Ludiq написа:Моята знам какво е преживяла толкова колкото знаеш ти за твоята.
Е те точно там е разликата между двама ни очевидно, само че не е тук мястото за обсъждането и

- Ludiq
- Автомобил:
- Двигател:
Що бе светни ни и нас да знаем как и кво е да си купим читава 4ка.
Ако не тук си отвори нова тема.Сигурен съм че ще има голям интерес.
Там обясни ни за реалните километри...бившите собственици.....липсата на удари...маняшката сервизна книжка....
Бахти кой ти даде за толкова малко време да напишеш толкова много простотии.Аман от такива като тебе...
По темата.Колко на брой са тия дето не разбраха,че с 18ки няма проблеми да се кара?Колко на брой са тези които не знаят че Голф 4 си излиза заводски и с 18?Кой не разбра,че повечето си слагат 18 на 4ките за визия,а не з анещо друго?
Нека всички да си вдигнат задружно ръцете.
Колко от писалите в темата имат реални лични впечатления и колко само са решили да споделят какво "МИСЛЕЛИ".
Ако не тук си отвори нова тема.Сигурен съм че ще има голям интерес.Там обясни ни за реалните километри...бившите собственици.....липсата на удари...маняшката сервизна книжка....
Бахти кой ти даде за толкова малко време да напишеш толкова много простотии.Аман от такива като тебе...
По темата.Колко на брой са тия дето не разбраха,че с 18ки няма проблеми да се кара?Колко на брой са тези които не знаят че Голф 4 си излиза заводски и с 18?Кой не разбра,че повечето си слагат 18 на 4ките за визия,а не з анещо друго?
Нека всички да си вдигнат задружно ръцете.

Колко от писалите в темата имат реални лични впечатления и колко само са решили да споделят какво "МИСЛЕЛИ".

- Haralampi
1. Темата не е само за Голф 4!
2. Не знам как е по Стара Загора, ама в София 18-ки много отдавна не е "гъзария" и мисля, че повечето от нас са карали или имали в даден момент от живота си.... аз поне не давам мнение, за неща, които не съм изпитал или не познавам
3. Има коли, които излизат и с опционални 20", само че и България им е към "опционалните" държави за каране
4. Съдейки по реакцията ти малко по-нагоре пролича как "няма проблеми" с 18-ки
(ама нали "мойто си е най-хубаво" и проблеми никакви, само разходки до сервиза от време на време)
Толкова по темата. Мисля че я изчерпахме (отдавна). Който каквото търси като ифнормация, ще го намери в и между редовете

2. Не знам как е по Стара Загора, ама в София 18-ки много отдавна не е "гъзария" и мисля, че повечето от нас са карали или имали в даден момент от живота си.... аз поне не давам мнение, за неща, които не съм изпитал или не познавам
3. Има коли, които излизат и с опционални 20", само че и България им е към "опционалните" държави за каране
(ама нали "мойто си е най-хубаво" и проблеми никакви, само разходки до сервиза от време на време)Толкова по темата. Мисля че я изчерпахме (отдавна). Който каквото търси като ифнормация, ще го намери в и между редовете

- Ludiq
- Автомобил:
- Двигател:
1. Темата не е за Голф 4!
Темата е за Голф 4!
Абе аз те питам > Ти Голф 4 карал ли си с 18ки и колко време,че 6 7 страници философстваш!?
Масово хората си карат новите коли с 18 19 20 в БГ.Като не те кефи тука ходи си карай някъде другаде.
Това голям проблем е явно да смениш някой друг заден тампон на носач.Освен държавата явно и колата не е за теб.

- Haralampi
Ludiq написа:Това голям проблем е явно да смениш някой друг заден тампон на носач.Освен държавата явно и колата не е за теб.
Тъй де, тъй де... полека лека всичко ще си кажеш, ама иначе проблеми никакви

Айде наздраве на всички от мен и безавариино, без значение от джантите!

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”