Голф 4 - Подвеждащо ляво странично стъкло за огледало
-
- Автомобил:
- Двигател:
Голф 4 - Подвеждащо ляво странично стъкло за огледало
Здравейте, колеги!
Извинете, ако не адресирам запитването си правилно, отскоро съм член на форума и притежател на Голф 4 - първата ми лична кола. Още в началото ми направи впечатление различната големина на страничните огледала за задно виждане. Лявото обхваща малък отрязък от пътя, увеличава образите (има нещо като zoom) и е издължено. Дясното е по-малко като размер, но обхваща далеч по-голям отрязък от пътя и показва реална дистанция в далеч по-голям мащаб.
Това е изключително неприятно за мен, тъй като мисля, че лявото странично огледало е най-важното от трите. Искам да попитам, това типично ли е за колата, или тъй като я взех втора ръка (от Австрия), е възможно да са подменили лявото огледало с каквото им падне.
Колата е Голф 4, 1,9, TDI, 1999 година.
Извинете, ако не адресирам запитването си правилно, отскоро съм член на форума и притежател на Голф 4 - първата ми лична кола. Още в началото ми направи впечатление различната големина на страничните огледала за задно виждане. Лявото обхваща малък отрязък от пътя, увеличава образите (има нещо като zoom) и е издължено. Дясното е по-малко като размер, но обхваща далеч по-голям отрязък от пътя и показва реална дистанция в далеч по-голям мащаб.
Това е изключително неприятно за мен, тъй като мисля, че лявото странично огледало е най-важното от трите. Искам да попитам, това типично ли е за колата, или тъй като я взех втора ръка (от Австрия), е възможно да са подменили лявото огледало с каквото им падне.
Колата е Голф 4, 1,9, TDI, 1999 година.
Re: Подвеждащо ляво странично стъкло за огледало
Физическите размери на огледалото трябва да са същите, ако ли не някое от огледалата е сменяно!
-
- Автомобил: Seat Leon ST
- Двигател: CAXC 2015 - TDI CRBC
На лявото е така за да се вижда "мъртва" зона, свиква се много по-добре от малкото дясно което за паркиране е трудно ако си нов шофер.
Настрой си правилно огледалата, да не виждаш вратите а само пътя, малко тъпо обяснено.
Средното е с реалната дистанция, малкото показва че е по-отдалечено отколкото е всъщност.
Настрой си правилно огледалата, да не виждаш вратите а само пътя, малко тъпо обяснено.
Средното е с реалната дистанция, малкото показва че е по-отдалечено отколкото е всъщност.
Последна промяна от владислав на Вто 03 апр 2012 16:02, променено общо 1 път.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Почти винаги средното огледало е плоско и показва реалния размер на обектите. В лявото виждаш малко по-малки обекти с цел да се обхване по-голям ъгъл, а при дясното обектите са най-малки. Нормално е да са различни. Или свикваш, или си търсиш такова стъкло, което те кефи.
- Haralampi
- Автомобил: VW Golf 4 - 2002
- Двигател: 1.6 16V - AZD
Напълно нормално. Явно нямаш много шофьорски опит
Лявото е умишлено "изкривено" за да хваща мъртвата зона! Дясното е малко и право.
Като посъбереш опит и се качиш на някоя стара кола (защото масово от над 10 години насам колите са така) ще разбереш колко е ценно това
Ако искаш и дясното да е с големината на лявото - може да се смени (нарпимер от англ. Голф или щатско изпълнение)... но не съм сигурен че си заслужава.

Като посъбереш опит и се качиш на някоя стара кола (защото масово от над 10 години насам колите са така) ще разбереш колко е ценно това

Ако искаш и дясното да е с големината на лявото - може да се смени (нарпимер от англ. Голф или щатско изпълнение)... но не съм сигурен че си заслужава.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Според мен, дясното огледало НЕ е право/плоско.
- Haralampi
myrshavija написа:Според мен, дясното огледало НЕ е право/плоско.
Мисълта ми бе, че му липсва заоблената част в края, както на лявото.
- deversant
- Автомобил:
- Двигател:
Или колата е англииска,или огледалата са взети от англичанка! 

- Haralampi
deversant написа:Или колата е англииска,или огледалата са взети от англичанка!
Ти чел недочел, ама да напишеш?
Я пак прочети описанието на колегата и кажи какво "английско" виждаш в това?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Първо, искам да благодаря за бързите отговори.
Признавам си, нямам особен опит и за първи път виждам изобщо такова странично огледало за задно виждане. Що се отнася до мъртвата зона - според мен, не само че не я улавя, ами я увеличава. Давам ви пример:
Карам по булевард с 3-4 платна, искам да се престроя в ляво, подавам мигач, поглеждам на лявото огледало и какво да видя - няма никого. Поемам плавно вляво и чувам как ми свири някой - извъртам си главата и виждам кола, която с предницата си е преполовила голфа ми. В известен смисъл - аз виждам зад коли, които ме изпреварват, или в най-добрият случай виждам само част от задния им десен калник. Още повече, че образът е огромен, увеличен и показва разстояние далеч по-близко от реалното (казвам го, защото се въртя като идиот с глава назад, когато предприемам маневра, понеже не вярвам на огледалото).
Аз също мислех, че е до свикване, но вече няколко пъти се мушкам между редица коли неуверен, понеже нямам представа колко място имам и колко точно коли са зад мен (дали ги улавям всичките). На практика спрях да го използвам, въртя се с цяла глава - което отнема от вниманието ми напред.
От дясното си огледало нямам оплаквания, винаги съм се опирал на такива - показва ми добър мащаб от пътя, мога да видя задниццата си и предниците на другите, чудесно ориентиране.
Вижте тези огледала тук, мислите ли, че са подходящи.
http://www.avto.bim.bg/p29052/m649/VOLK ... hno-17-cm/
Благодаря за вниманието.
Признавам си, нямам особен опит и за първи път виждам изобщо такова странично огледало за задно виждане. Що се отнася до мъртвата зона - според мен, не само че не я улавя, ами я увеличава. Давам ви пример:
Карам по булевард с 3-4 платна, искам да се престроя в ляво, подавам мигач, поглеждам на лявото огледало и какво да видя - няма никого. Поемам плавно вляво и чувам как ми свири някой - извъртам си главата и виждам кола, която с предницата си е преполовила голфа ми. В известен смисъл - аз виждам зад коли, които ме изпреварват, или в най-добрият случай виждам само част от задния им десен калник. Още повече, че образът е огромен, увеличен и показва разстояние далеч по-близко от реалното (казвам го, защото се въртя като идиот с глава назад, когато предприемам маневра, понеже не вярвам на огледалото).
Аз също мислех, че е до свикване, но вече няколко пъти се мушкам между редица коли неуверен, понеже нямам представа колко място имам и колко точно коли са зад мен (дали ги улавям всичките). На практика спрях да го използвам, въртя се с цяла глава - което отнема от вниманието ми напред.
От дясното си огледало нямам оплаквания, винаги съм се опирал на такива - показва ми добър мащаб от пътя, мога да видя задниццата си и предниците на другите, чудесно ориентиране.
Вижте тези огледала тук, мислите ли, че са подходящи.
http://www.avto.bim.bg/p29052/m649/VOLK ... hno-17-cm/
Благодаря за вниманието.
- deversant
- Автомобил:
- Двигател:
Стъклата са 3 вида;
-обикновенно
-потъмнено
-и синкаво (blue tinted)
Първо виж какво ти е дясното,и тогава вземай ляво.Това което си посочил според мен е обикновенно (първото което съм посочил)
-обикновенно
-потъмнено
-и синкаво (blue tinted)
Първо виж какво ти е дясното,и тогава вземай ляво.Това което си посочил според мен е обикновенно (първото което съм посочил)
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Голф 4 - Подвеждащо ляво странично стъкло за огледало
Значи, измерих ги. Дясното стъкло е 12 см, лявото 17 см. Самите огледала са с различна големина, не само стъклата. Не знам това дали е умишлено, все повече ме навежда на мисълта, че е било чупено едното (лявото?!?). Просто за първи път виждам различни огледала (целият аксесоар), а не само стъклата. Аз няма как засега да ги уеднаквя, просто ще сменя стъклото с това:
http://www.avto.bim.bg/p28953/m649/VOLK ... 7-cm-lqvo/
Пишете за мнение.
Пишете за мнение.
- deversant
- Автомобил:
- Двигател:
Направи снимка на малкото огледало!
Това ляво голямо и дясно малко си е нещо съвсем нормално за Vag машини след 98...
Трябва да смениш стъклото,ок!Но има 3 подцветки на стъклата,горе ти ги написах!Да не стане да си купиш такова обикновенно стъкло и после да търсиш синкаво (както предполагам че е при теб-дясно малко)
Вземи си еднакви стъкла,после да не правиш двойна работа!
Това ляво голямо и дясно малко си е нещо съвсем нормално за Vag машини след 98...
Трябва да смениш стъклото,ок!Но има 3 подцветки на стъклата,горе ти ги написах!Да не стане да си купиш такова обикновенно стъкло и после да търсиш синкаво (както предполагам че е при теб-дясно малко)
Вземи си еднакви стъкла,после да не правиш двойна работа!

- maerto
- Автомобил: VW Golf 4 2001
- Двигател: 1.6 16V AUS
vladiboy91bg написа:Значи, измерих ги. Дясното стъкло е 12 см, лявото 17 см. Самите огледала са с различна големина, не само стъклата. Не знам това дали е умишлено, все повече ме навежда на мисълта, че е било чупено едното (лявото?!?). Просто за първи път виждам различни огледала (целият аксесоар), а не само стъклата. Аз няма как засега да ги уеднаквя, просто ще сменя стъклото с това:
Пишете за мнение.
VW Golf4 излизат фабрично с такива различни огледала,лявото по-голямо,дясното по-малко.Това е умишлено така,за да имаш по-голям обхват и полезрение(даже 17 см е малко според мен).Това не бива да те притеснява.Важно е и как ще си го настроиш после!
А на това дето си се спрял ще ти върши работа ,но според мен дай ощ 5-6 лв и си вземи с подгрев.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Абе, един разбирач ми каза, че нямало смисъл от такова с подгрев, понеже колата нямала такава възможност. Знам ли, вече направих поръчката, мерих, гледах, квото стане.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”