Въпрос за разход с ГИ.

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
Потребителски аватар
porko
Автомобил: VW POLO
Двигател: AAU 1994

Re: Въпрос за разход с ГИ.

Мнениеот porko » Вто 03 апр 2012 17:40

Съвет:Напълни бутилката,занули брояча и като свърши газта запиши изминатите километри.И това най-малко три пъти,защото някои лъжат с газта.Според мен най-добрия начин за засичане.

Потребителски аватар
maerto
Автомобил: VW Golf 4 2001
Двигател: 1.6 16V AUS

Мнениеот maerto » Вто 03 апр 2012 20:23

porko написа:Съвет:Напълни бутилката,занули брояча и като свърши газта запиши изминатите километри.И това най-малко три пъти,защото някои лъжат с газта.Според мен най-добрия начин за засичане.

Това го направих 2 пъти,даде ми разлика 2 литра на 100км,което е доста,сега ще меря трети път!!

Потребителски аватар
LiRiX
Автомобил: SEAT LEON
Двигател: AUS 2001

Мнениеот LiRiX » Вто 03 апр 2012 21:35

С интерес ще следя темата. И аз съм с AUS и ми се въртят подобни филми в главата.

По темата, колега, 2 литра са доста разлика, но ми се струва, че при отиване и при връщане наклона на пътя е различен.
Един пък е имали повече спускания, другия път повече качвания. Може да е имало вятър, да си бил с повече багаж и т.н.

Направи повече засичания и по възможност ползвай една и съща газ станция (или верига).

Потребителски аватар
wetrelaks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот wetrelaks » Вто 03 апр 2012 21:43

maerto написа:Здравейте.Миналата седмица си сложих газов инжекцион Фобос 1и още му се радвам.За късмет след монтажа имах дълго пътуване и успях да засека колко ще ми гори и как ще се държи на дълъг път.Невероятно 6.8л/100 при нормално каране 100-110км/ч на моменти.С 30 л.минах 436 км :)Реших навръщане пак да засека завсеки случай и ми даде 8.6/100 тоест с 30 л.едвам минах 350км.Разлика в динамиката нямаше изобщо,деже навръщане съм карал по-бавно ,че валеше.Чак такава разлика...много ме озадачи.Възможно ли е от ГИ да е или от газта(много ме съмнява че лъжат на газстанциите??)OMV

Колега ако караш посока София - Сандански разхода е един ,в обратната посока е по-голям . Напълно логично,караш с една и съща скорост но към Кулата пътя е с по голям наклон :beer

Върни се в “Автогазови уредби”