белег колянов вал б5 пасат 97 1,9 тди 66 кв

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
armani_fin
Автомобил:
Двигател:

белег колянов вал б5 пасат 97 1,9 тди 66 кв

Мнениеот armani_fin » Нед 01 апр 2012 19:18

здравейте господа преди време писах че си търся глава намерих си сложих я запалих не го карам защото имам още един. Че да си дойдем на думата когато искам да го запаля първия път някак си му е трудно но след това нямам проблеми бих искал да попитам по компетентните има ли вероятност да съм прескочил едно зъбче и от там да ми идва проблема аз сам стругар и съм си направил ключа за помпата да дойде на белег дебелината му е 15,7 мм така също съм си направил ключ за разпределителния вал но така и не успях да разбера има ли белег на коляновия вал и къде е той зная че има един ключ като зъбчатка които се слага но го нямам много бих желал ако някои знае имали белег на коляновия вал или на маховика да ми каже за6тото аз си бях извадил свеща на първи цилиндър и в най горна точка го зацепих

ivansa78
Автомобил: vw golf3 GTI
Двигател: ADY 1995

Re: белег колянов вал б5 пасат 97 1,9 тди 66 кв

Мнениеот ivansa78 » Пон 02 апр 2012 18:08

колега купи си литература и 4ети или поне си инсталираи АУТОДАТА белега е на маховика по добре отиди на диагностика

armani_fin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот armani_fin » Пон 02 апр 2012 20:19

литература не мога да си намеря на бг. имам на руски и фински, а за диагностика не ми се влиза в сервиз защото тука където живея часът в сервиза е от 70 до 100 евро и затова реших да попитам тука в форума, а и да ти кажа честно предпочитам сам да си я правя благодаря ти че си ми отделил от ценното си време да ми кажеш какво да направя :bowdown

Потребителски аватар
van4ooo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот van4ooo » Пон 02 апр 2012 21:54

Виж това дали ще ти помогне http://www.tdiclub.com/articles/A3-TimingBelt/ И преди да сваляш ремъка проверявай къде са белезите за да няма главоболия.

armani_fin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот armani_fin » Вто 03 апр 2012 18:56

мерси много колега за снимките много добре е описано всичко но моя мотор е друг но много ми помогна аз когато свалях ремъка нямаше нужда да проверявам белези или поне така мислех защото сменях глава само че сега видях един белег които е отбелязан със символ (О)на маховика но не успях да видя къде точно е белега на кожуха но се надявам да го намеря когато отново е разглобя колата за да имам малко повече място за работа ако има някои по компетентен ще съм му много благодарен ако ми даде малко информация къде точно да потърся белега

Върни се в “Дизелови агрегати”