Кога ще заживеем в нормална държава?

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
Memo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Кога ще заживеем в нормална държава?

Мнениеот Memo » Пон 09 окт 2006 18:32

Поредната тема за оплакване, от които вече ви е писнало, но аз изкам да си го излея някъде, за това ще ме извинявате.
Та кво стана - тръгвам аз днес за работа росен, росен, пълен с еднергия и готов за първия ден от седмицата, наближавам моето Голфче и какво да видя...пак зее рана :shock Стъклото на едното огледало проходило и то не кое да е а шофъорското, без което човек като нищо може да се пребие при пристрояване...Кръвното веднага ми скочи, но какво мога да направя, вече за 5 път ми свалят нещо. Отивам аз на работа, звъня на агента и за 5-ти път чувам същия отговор: "Никоя компания не покрива откраднати части, трябва да има парчета." Добре ама познайте какво се случва дори и да има парчета? Ами хващаш си багажа и в районното да си изкараш не знам си кво удостоверение, а там ако си късметлия няма да чакаш повечер от час два. Чакаш 3 дена за това удостоверение, на третия го взимаш и пак при застрахователя. Сами се досещате колко загубено време е това особено когато работата ти е такава, че е трудно да излизаш...Демек цялата работа е немислима. Изгорения бензин за тези разходки даже не го взимам предвид.
Тук идва забавната част, утре ми изтича каското и трябва да го подновявам. Ок, обаче ако на снимките няма огледало, когато го сложа отново трябва да ходя за нови снимки...и отново да загубя от работното си време, все едно 2 пъти ще правя каско. И всичко това за едно СТЪКЛО, дето някой наркоман го е продал за 5 лв. да му изсъхнат ръцете.
Решавам да купувам ново, звъня в една голяма верига и те ме пращат в склада им, където го имало с подложката барабар. Отивам аз и познайте кво, ами нямали в наличност при това предлагали стъкло без подложка само :shock И за да имам подложка трябва да дам 90 лева за цело огледало, мн яко, ако утре ми го свие пак просто ще извада 90 лева и ще си купя ново огледало и ще си направя колекция :lol: В крайна сметка намерих от друг магазин само огледало, което като го сравних впоследствие с другото се оказа че има доста разлика.
Дали не е за GTI, знаете дали се различават?
В крайна сметка тази вечер трябва да измисля как да го закрепя за снимките всички съвети са от полза ;)
Та се чудя аз днес и не мога да си отговоря : Кога ще ни стане нормална държавата, кога ще спим спокойно без да мислим какво ще ни свалят от колата, кога застрахователите ще престанат да ни цакат, кога ще се махне бюрокрацията и кога аджеба ще се почувстваме удовлетворени като клиенти???
Равносметката от днес е много нерви, много пропилян бензин и все още липсващо стъкло. В тоя ред на мисли, ако някой скоро е правил КАСКО за Г3 като моя да каже какви пари са му искали и дали е доволен.
Извинявам се тия черни мисли, ама и вие сте били в това положение и сигурно ще ме разберете;)

ПС. Обичам си колата ама как може всички части да се свалят като лего и като тръгнеш да купуваш ново да се окаже че все нещо от легото не се продава.

Потребителски аватар
Exell
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Exell » Пон 09 окт 2006 18:40

Лично аз - каско само за кражба + гражданска. Като ми крадат мигачи , огледала , бленди и още и още няма да си хабя нервите и времето с КАТ и ЗАСТРАХОВАТЕЛИ. Като ме удари някой ще взема пари от гражданската му . Минусите са , че ако аз съм виновен или ме удари някой на паркинг и избяга аз си покривам щетите , но тия 400 лева дето тая година си ги спестих са си 400 лева

devil_vas
Автомобил: BMW 330Cd 261hp 591nm
Двигател:

Мнениеот devil_vas » Пон 09 окт 2006 20:16

не се занивай с нови части - иди в някоя морга и си вземи от там огледало... аз точно дясното за астрата (стана лек инцидент) си го взех за 50 кинта мисля, беше ел. с подгряване...

може и някъде само стълко да намериш.. до стадион ботев някъде продаваха само стъклата и евтино - лошото е че не мога да ти кажа точно къде

знаел ли кога няма да имаш ядове - когато си имаш гараж, до дтогоава с пушката на терасата и пълниш с английска сол наркоманските гъзове

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Вто 10 окт 2006 9:52

Сорри за случката, приятелче! Да им изсъхнат ръцете, дано!
И аз все такива мисли ми минават през главата! Ето вчера, комшията като се прибирал, в тъмното вместо ключа за лампата на коридора натиснал нашия звънец... Тръгнах да отварям за да видя кой звъни и в акъла ми изплува мисълта, че някой от съседите идва да ми каже, че са ми разбили колата на паркинга...
А бе... и тая вечер съм се разминал, но кога ли и аз ще пускам подобна тема...

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Re: Кога ще заживеем в нормална държава?

Мнениеот VWGT » Вто 10 окт 2006 10:00

прикрепи го с някое по-силно двойно-залепващо тиксо колкото да мине снимките и после си го мисли на спокойствие.

относно каското дали да е пълно или само кражба си е много на късмет работата ... тази година специално аз за втори път ще сменям предно стъкло, 1 преден фар /все от камъчета, нищо не можеш да направиш/ имам и едно одраскано (два елемента) пак от неизвестен докато е била паркирана
само с/у кражба какъв е процента бтв?

Потребителски аватар
Memo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Memo » Вто 10 окт 2006 18:45

Днес с един съсед го оправихме, за плоскост ползвахме кутийка от ЦД, изрязахме, пробихме дупки за видиите и я сложихме. Щяхме да лепим с поксипол стъклото, но тъй като на двойнолепещото му бяхме махнали хартията докато го мерехме взе че залепна и ся няма махане :) Явно няма да слагам поксипол :) Няма да ви казвам че има разлика между новото и старото, но квото е тва е, върши работа. Не се знае кога ще се отлепи :lol:

Потребителски аватар
Стиви Джи
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Стиви Джи » Вто 10 окт 2006 18:49

Неприятна работа. А конкретния отговор на въпроса, който стои в темата е "Когато бъде населена с нормални хора"

Потребителски аватар
dready
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dready » Вто 10 окт 2006 20:25

Ако правилно съм разбрал ти липсва само огледалото (стъклото).
Аз пострадах по същия начин.Отидох до първия арабин на симеон и за 10 лева си взех същото стъкло.Нито с каско съм се занимава нито с МВР.Ти сам си прецени кое те устройва повече.

На колегата който си е спестил пари от каското само му пожелавам Господ да го пази ,защото какви шофьори има може да се наложи с пъти повече да дава отколкото това което спестил.

Потребителски аватар
Exell
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Exell » Вто 10 окт 2006 21:28

Това ако се отнася за мен мисля да продължавам , докато не се намери някоя добра компания. А не като ми откраднат нещо да си го купувам сам , или като ме удари някой на паркинг да се моля на КАТ да ми пишат протоколи да стискам палци аз и всички около мен да ми дадат ПОНЕ толкова пари , че да си оправя колата. (ако не са на кеф може и изобщо да не се види този протокол , имам пресен пример с на приятел от съседния вход Голф 4 , ударен на паркинга и от КАТ му отказват протокол та се налага да се разправя с шефовете им и после пак на първите им даде пари) .

Пример от приятел в щатите. Една вечер се събужда и вижда , че на колата му (Infinity FX) липсват гумите+джантите , едно странично огледало . Обажда се на застрахователя си , човека идва до тях на място , снима колата описва липсите и от компанията му плащат всичко до стотинката. :idea:

Не съм закъсал за тия 400 лева на година , но да ги дам за нещо , което не дай си боже някога да ми свърши работа , а не да потъват в някой джоб. Та в заключение , докато не си купя някоя по-скъпа кола , личното ми мнение е че няма да си правя пълно каско . Миналата година се ударих и времето , което загубих и простотиите на които се нагледах , а и не на последно място парите които взех (160 лева , а ремонта ми струваше 350 лв.) не си струват разправиите и нервите.

Потребителски аватар
Memo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Memo » Вто 10 окт 2006 22:21

dready, абе и аз за толкова го взех, ама е само стъкло, без подложка, както съм писал по горе. Та се налагаха импровизаций, а и да имаше подложка надали щеше да пасне.
Exell имаш право донякъде, но имам и един приятел, който не направи каско на нов внос кола, на втората седмица сам се завътя, помля колата и тъй като нямаше 3000 лв за ремонт е продаде така. Ако беше с каско друго щеше да е.

Потребителски аватар
Exell
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Exell » Вто 10 окт 2006 22:26

Мемо , да и това се случва и не го пожелавам на никой , но винаги има едно но.............

Сега малко извън темата ама ако все още имаш интерес за мигачи бели , понеже мойте вече са във фара и ще сменя бронята да взема да ти ги пратя или си остава парите като се видим :wink:

Потребителски аватар
dready
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dready » Вто 10 окт 2006 23:34

Мемо ако имаш предвид пластмасата със щипките за подложка при мен си беше с нея ,само свързах каблите за нагряване и го щракнах ,засега нямам проблеми.Е малко се тресе когато усиля музиката ,но се преживява :)

Exell ,аз не казвам ,че това е добра инвестиция.Всички компании са един дол дренки ,но за нашата държава е за предпочитане.Има толкова много дупки ,толкова много некадърни шофьори (имам предвид безрасъдни) и толкова други обстоятелства ,че за мен е по добре да си дам пари за каско и да не я мисля.И доколкото знам платения паркинг не плаща при открадване на колата.Така ,че за мен това е по добрия вариант.И все пак колата е за да ти служи (когато се грижиш за нея разбира се :) ) а не зимата да ходя 5 мин до паркинга да си я взема и вечер същото.Аз така мисля ,ако бъркам поправи ме

Потребителски аватар
vw_golf_2_Memphis
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vw_golf_2_Memphis » Вто 10 окт 2006 23:43

...

Последна промяна от vw_golf_2_Memphis на Съб 22 яну 2011 22:12, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Memo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Memo » Сря 11 окт 2006 17:05

vw_golf_2_Memphis написа:Отговора е никога :wink:
Съжалявам за стъкълцето...
7лв струва и ги има на доста места :wink:

Мерси, обаче въпросът като цяло не е в стъкълцето, минали заминали тия 10 лева, въпросът е принципен, но май никога няма да се оправим наистина, ако ще и част от САЩ да станем...

Върни се в “ОФФ-Топик - други”