Голф 4 - Подвеждащо ляво странично стъкло за огледало

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
владислав
Автомобил: Seat Leon ST
Двигател: CAXC 2015 - TDI CRBC

Re: Голф 4 - Подвеждащо ляво странично стъкло за огледало

Мнениеот владислав » Сря 04 апр 2012 10:32

Правилно ти е казал, нямаше ли къде да видиш на друг голф дали е пак така и да не поръчваш напразно, голф 4-ки колко искаш.

Последна промяна от владислав на Сря 04 апр 2012 10:36, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
eradev
Автомобил: HR-V
Двигател: D16W1

Мнениеот eradev » Сря 04 апр 2012 10:34

огледай се и виж, че всички четворки са с такива огледала. Първо настрой си огледалата добре, така, че да виждаш съвсем малка част от колата в тях, а останалото да е пътя и колите зад теб.

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Сря 04 апр 2012 11:54

vladiboy91bg написа:Абе, един разбирач ми каза...
:bowdown

vladiboy91bg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vladiboy91bg » Чет 05 апр 2012 16:33

Така, колеги, искам да попитам, след като пристигне поръчаното стъкло, как става смяната. Просто дърпам старото, докато излезе, или го натискам навътре, докато изскочи. Има ли нещо по-специално при подмяната, всъщност.

П.П.
Днес по път за лекции по Г.М. Димитров реших, че няма повече да карам голфа, докато не сменя страничното, понеже един фиат Браво беше късметлия да ме надмине бързо, че беше изпратен в зоната на здрача или друго измерение от страничното ми огледало. Толкова се изнервих, че чак се разтреперих, не искам да сядам, докато не махна тая треска от колата.

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Чет 05 апр 2012 20:17

Не се оправдавай с огледалата, а се научи да се оглеждаш!

vladiboy91bg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vladiboy91bg » Чет 05 апр 2012 20:31

С удоволствие бих ти дал да седнеш на шофьорското място и да се огледаш. Днес сложих един колега и той се хвана за главата. Аз допускам, че даже може от скутерче да са го взели....

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Пет 06 апр 2012 5:45

Хайде, телефонът ми го има във форума - само желание да имаш! Аз пък ще ти дам да седнеш в 1-чката и да я покараш. След това ще сравняваме коя кола е с по-удобни огледала.
Това, че те мързи да се оглеждаш като караш, не е основание да твърдиш, че другите участници в движението са имали късмет да не ги удариш.

vladiboy91bg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vladiboy91bg » Пет 06 апр 2012 11:00

Отказвам да водя тоя разговор, понеже пишем за различни неща. Ти говориш за липса на "желание?!?" от моя страна да се оглеждам, а аз говоря за видимостта, която ми дава огледалото. Даже, обратно на това, което говориш, гледам повече, отколкото трябва, понеже съм си фиксирал вниманието към това огледало и проверявам двойно повече. Какво получавам като образ, е въпросът.

Ако някой желае да напише конструктивно мнение, да отговори на зададения ми въпрос относно смяната.

vladiboy91bg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vladiboy91bg » Пон 09 апр 2012 21:54

Искам да благодаря на всички, които помогнаха. Днес смених огледалото, оказа се, че било с подгряване. Във всеки случай, новото не подвежда с дистанция и прочее.
Доволен съм.

Потребителски аватар
icemenn
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icemenn » Вто 10 апр 2012 23:17

Колега не очаквай от лявото огледало да видиш дали има някой на 3 ленти вляво от теб.Оглеждаш се за всяка лента.Това което ти искаш го няма дори на повечето камиони...

vladiboy91bg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vladiboy91bg » Сря 11 апр 2012 1:38

Ясно ми е това, не знам защо толкова различно ме разбирате. Аз твърдя от опита, който имах с вече предишното си огледало, че ми се губеха коли, които се движат непосредствено до мен - или ме изпреварват, или просто са ми в съседната лява лента. Основната причина беше, че стъклото показваше доста далечен ракурс - 20-25 метра зад мен. Така че кола, която се намира на 5 метра, просто не се регистрираше от стъклото. Сега с новото не е така. Считам го за нормално.

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Сря 11 апр 2012 5:55

Както го обясняваш, така го разбираме. Особено последният ти пост - противоречиш си - хем в началото обясняваш как лявото ти огледало имало zoom, хем сега казваш, че показвало "далечен ракурс". Доколкото разбирам отначало стъклото ти е било плоско или почти и си виждал малко на брой обекти на близко разстояние, а сега си с изпъкнало и виждаш повече, но по-отдалечени. И в двата случая е несериозно да се оправдаваш с колата за създадени опасности на пътя - трябва да познаваш колата си и да се съобразяваш с възможностите и. Ако колата ти е заводски с малки дискове(1.3-1.4 например), не можеш да очакваш, че ще спира като ГТИ, нали?

Потребителски аватар
deversant
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот deversant » Сря 11 апр 2012 6:12

Обще взето темата е за ключ,човекът си е свършил работата! :да:

vladiboy91bg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vladiboy91bg » Чет 12 апр 2012 0:35

Тъй като за пореден път виждам нерелевантни коментари, нека го разгледаме така. Аз съм неспособен да извърша елементарни познавателни дейности и общо взето карам през просото. Смених едно огледало, дето не ми Ареса.
Темата е за ключ.
Благодаря пак на отзовалите се :)

Потребителски аватар
x15
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот x15 » Чет 12 апр 2012 1:58

Не се бъзикайте с човека, от огледало до огледало има разлика!

Преди години си сменях едно счупено огледало и реших да мина тънката, викам си огледало като огледло, какво може да му се различава.... и си взех едно огледало от левчето, праз-праз с елмаза, плоучи се доста добре между другото, само дето се виждаше наполовина от това което се виждаше с оригиналното?

После си взех оригинално универсално огледало... беше огледално и от двете страни, кеф ти сложи го от ляво, кеф ти отдясно. Само че не беше съвсем плоско (не беше дефектно да кажа само) от шофьорската страна мисля беше изпъкнало а от пасажерската леко вдлъбнато. Така че има разлика колеги!

П.П. Става въпрос за кола с еднакъв размер огледала.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”