golf 2 изпарител
- dimitar4o91
- Автомобил:
- Двигател:
golf 2 изпарител
Здравейте,искам да попитам как трябва да стои испарителя?Проблема е ,че колата не може да пали студена на газ и не могат да се вдигат оборотите(вдигат се ,но много малко).Моят в момента стои леко на една страна и наклонен на зад на около 45 градуса.Чувал съм ,че трябва да бъде във вертикално положение и да стой на една страна(да гледа настрани).
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: golf 2 изпарител
Ако нямаш проблеми (да мени обороти) при спиране и ускорение<инерцията да не дърпа мембраната> може да стой и така.
По спецификация им дават да са вертикално,перпендикулярно на посоката на движение и пробката да е най ниската точка(разбирай отдолу).
Виждал съм всякакви изпълнения дори обърнат надолу и си работи безпроблемно.
На колко години е езпарителя <да не би да са се накоравили мембраните>,с антифриз ли е каран или с вода?
По спецификация им дават да са вертикално,перпендикулярно на посоката на движение и пробката да е най ниската точка(разбирай отдолу).
Виждал съм всякакви изпълнения дори обърнат надолу и си работи безпроблемно.
На колко години е езпарителя <да не би да са се накоравили мембраните>,с антифриз ли е каран или с вода?
- dimitar4o91
- Автомобил:
- Двигател:
Ами незнам на колко години е , колата я купих септември месец след време и източих "антифриза" имаше и вода и си направих всичко както трябваше. В събота го изправих и си работеше добре за сега съм доволен.Но мерси за отговора.
- dimitar4o91
- Автомобил:
- Двигател:
Как да разбера,дали изпарителя е електрически,или вакуумен ? И от какво се получава изпускане на газ от изпарителя?
-
- Автомобил:
- Двигател:

а този мимгас е вакумен

изпускането става когато клапана на изпарителя не затваря добре (по принцип е нормално затворен управлява се с ток или вакум)
- dimitar4o91
- Автомобил:
- Двигател:
Някой може ли да каже от каде да си взема платна за изпарителя? От Стала Загора съм?
http://www.google.bg/imgres?q=%D0%B8%D0 ... 0,s:0,i:68 това е животното.
http://www.google.bg/imgres?q=%D0%B8%D0 ... 0,s:0,i:68 това е животното.
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
На бул.Столетов, където се пресича с Иван-Асен II. Магазинчето се пада на южния тротоар на Столетов, в една кооперация е, има големи витрини, лесно се забелязва. Има доста неща там и е зареден добре. 

- dimitar4o91
- Автомобил:
- Двигател:
Здравейте,отново разглобих изпарителя.Всичко стана колата запали,но имам проблем.При студен двигател много трудно паля на газ.От какво може да е това? Другото което идкам да попитам или по-точно да си изясня е няли от изпарителя винта е за сместа,тоест съотношението газ и въздух? А ко е така това озночава ли ,че от крановете който отиват към 2 те камери на карбуратора се определя количеството газ което отива в двигателя и съответно оборотите на двигателя се настройват от там? Моля ако някой успее да разбере въпроса ми и може да отговори.
Мерсе предварително.

- stefan4o
- Контакти:
От винта на изпарителя се настройва ПХ и режимите на ниско натоварване на двигателя. Как си настройвал колата? Какви методи ползва. 

- dimitar4o91
- Автомобил:
- Двигател:
Ами като вземах колата си вървеше горе долу нормално и имаше добър разход.Тройника не съм го барал ,за да не започне да гори повече.След като ремонтирах изпарителя съм настройвал само о т изпарителя нищо друго.
- dimitar4o91
- Автомобил:
- Двигател:
Отново имам проблем с изпарителя.като е студена колата имам проблем със паленето и поддържането на оборотите.Има ли вероятност сервото на спирачките да играе някаква роля,защото подозирам че ми е спукана мембраната?
- stefan4o
- Контакти:
Лесно можеш да разбереш. Вадиш маркуча на сервото от колектора, затапваш колектора да не смуче въздух и гледаш дали има разлика с и без серво.
Върни се в “Автогазови уредби”