където е първата стрелка от ляво на дясно. Не мога да разбера вътре какво става, че така намирисва. Ако някой знае как се отваря и вътре нещо почиства ли се сменя ли се ?Мирише на изпарения от бензин 1.6 AKL
- Steels
- Автомобил: Arteon SB 280hp
- Двигател: DNFE
Мирише на изпарения от бензин 1.6 AKL
Колеги днес както си карах из София усетих миризма на изпарения на бензин. Отворих капака и ми направи впечатление, че от тази кутийка намирисва
където е първата стрелка от ляво на дясно. Не мога да разбера вътре какво става, че така намирисва. Ако някой знае как се отваря и вътре нещо почиства ли се сменя ли се ?
където е първата стрелка от ляво на дясно. Не мога да разбера вътре какво става, че така намирисва. Ако някой знае как се отваря и вътре нещо почиства ли се сменя ли се ?Re: Мирише на изпарения от бензин 1.6 AKL
Колега, на тая "кутийка" това и е работата. Парите от резервоара минават през нея по пътя си към смукателните колектори.
Вече щом като мирише, огледай маркучите дали са наред, търси пробив...
Как се отваря - идея си нямам.
Вече щом като мирише, огледай маркучите дали са наред, търси пробив...
Как се отваря - идея си нямам.
- eradev
- Автомобил: T-cross
- Двигател: 2025
Re: Мирише на изпарения от бензин 1.6 AKL
точно тази кутийка ми направи впечатление, че като работи двигателя от време на време започва да цъка като реле за минута-две и после спира.
- Haralampi
- Автомобил: VW Golf 4 - 2002
- Двигател: 1.6 16V - AZD
eradev написа:точно тази кутийка ми направи впечатление, че като работи двигателя от време на време започва да цъка като реле за минута-две и после спира.
Нормално (даже не знам дали трябва да спира... мисля, че при мен не спира, макар и да е на друго място и да е възможна разлика)
- Steels
И при мен цъка нещо, но ми се струва че цъкането не идва от нея
. А за пробив проверих всички маркучи всичко е здраво. Усеща се лека миризма но не знам защо я има 

- radotom
- Модератор

- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Името на тази кутийка е 'Канистър за горивни пари'
Под думичката 'канистър' търсачката доста нещо ще изсипе като теми
А относно отварянето - май се отваря с отварачка за консерви... зор било затварянето после, но братята руснаци се справяха с този проблем
Имаше тема из руските форуми, но ми е трудно да ровя там
Под думичката 'канистър' търсачката доста нещо ще изсипе като теми
А относно отварянето - май се отваря с отварачка за консерви... зор било затварянето после, но братята руснаци се справяха с този проблем
Имаше тема из руските форуми, но ми е трудно да ровя там
- maerto
- Автомобил: VW Golf 4 2001
- Двигател: 1.6 16V AUS
И при мен идва миризма от същото място,понякога се усеща доста в купето..Но откакто минах на газ проблема изчезна 

- Steels
maerto написа:И при мен идва миризма от същото място,понякога се усеща доста в купето..Но откакто минах на газ проблема изчезна
Да и при мен е така днес си купих няколко скобички да хвана маркучетата, мислех че от тях пропуска миризама. Оставям го така леко да понамирисва и това е. Замая ми се главата да душа
. И газ и на бенз все си мирише при мен, леко но се усеща.-
владислав
- Автомобил: VW T Roc
- Двигател: DXD TSI 2025
Това клапанче от горе се вади, леко се завърта че е на зъбчета и се дърпа нагоре, ама няма какво да се чисти, по скоро да не работи. Не са евтини само да се пробва с друго.
При мен цъка постоянно студено топло няма значение. Като отваряш капачката на резервоара има ли вакум/ изсъскване?
При мен цъка постоянно студено топло няма значение. Като отваряш капачката на резервоара има ли вакум/ изсъскване?
- Steels
Аз чух да цъка само като е студена като вдигне температура спира да цъка. На VAG няма грешки.
-
владислав
- Автомобил: VW T Roc
- Двигател: DXD TSI 2025
При мен си цъка постоянно, особено на загрял автомобил и топло време, виж го този маркуч който излиза от клапанчето трябва да е към дросела да не е нацепен.
Ако махнеш буксата и я сложиш трябва да почне да цъка, но ще излезе като грешка че не работи EVAP и ако има чек енджин лампа ще светне, не знам дали ще се изтрие сама грешката, при мен се трие.
Ако махнеш буксата и я сложиш трябва да почне да цъка, но ще излезе като грешка че не работи EVAP и ако има чек енджин лампа ще светне, не знам дали ще се изтрие сама грешката, при мен се трие.
- Steels
Всичко е на 6 не мога да разбера какво има. Леко си мирише и това е. Колата си върви и няма никакви проблеми.
- eradev
няма как да не мирише на бензин при положение, че през него минават бензинови пари. като почнем да караме на вода, тогава вече няма да мирише.
- Steels
Явно проблема е в мен не в колата 
П.П В резервоарът няма никакво налягане не фиска нищо не прави. Съвсем нормално си отварям капачката.

П.П В резервоарът няма никакво налягане не фиска нищо не прави. Съвсем нормално си отварям капачката.
- eradev
Steels написа:Явно проблема е в мен не в колата
така трябва да бъде
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”