Анкета: марка лаптоп, мнение

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане

Каква марка лаптоп притежавате?

Acer
52
18%
Alienware
1
0%
Apple Macbook
8
3%
Asus
39
14%
Compaq
7
2%
Dell
42
15%
Fujitsu (-Siemens)
6
2%
Gateway
0
Няма гласове
HP
50
17%
Lenovo (IBM)
22
8%
Medion
0
Няма гласове
MSI
6
2%
Packard Bell
4
1%
Panasonic
0
Няма гласове
Samsung
3
1%
Sony Vaio
11
4%
Toshiba
33
11%
Друга
3
1%

Общо гласове: 287
Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Re: Анкета: марка лаптоп, мнение

Мнениеот hooligan_sk » Чет 05 апр 2012 14:47

Взех един ASUS за приятелката ми, та това имам вкъщи. K series, базов модел. Доста добре направен ми се вижда за парите си. Не е евтин на пипане и отдолу има няколко сервизни отвора. :beer

ПП: Имат някаква технология cool arm rest или нещо от сорта - около тъч пада наистина няма греене :да:

Последна промяна от hooligan_sk на Чет 05 апр 2012 16:40, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
bobi_diesel
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bobi_diesel » Чет 05 апр 2012 15:29

Acer Aspire 5730z.От 2008 го имам като съм много доволен.Имаше проблеми главно от немърливо ползване(намокрена клавиатура,след това стопена при опит за сушене,напукани спойки по дъното,проблем с звука и wifi адаптора следстие на множесвото шамарения :screwy ).Отново бих избрал марката тъй като теста премина успешно :Mr Green FunБатерията като нов държеше 2часа което е малко,но в момента държи около час и 50 минути.Добра производителност за параметрите си.Минуса е лошото охлаждане на 3 месеца се затлачва,и почва да грее.

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Чет 05 апр 2012 16:32

bobi_diesel написа:Минуса е лошото охлаждане на 3 месеца се затлачва,и почва да грее.

Това за колко време се затлачва има малко общо със самия лаптоп. Причината за бързото набиване на прахуляк в радиятора е условията, в които се ползва. Ако се слага в скута, върху покривки или други мъхести повърхности mhihi ще се затлачва много по-бързо. Този беше на три години като го отворих за сефте и е седял само върху бюро без покривка:
Изображение
Както виждаш радиатора все още не е затлачен на 100%.

Следващото са кадри от лаптоп на по-малко от година ама разнасян на всякъде:
Изображение
Изображение

Последна промяна от radi_nrj на Чет 05 апр 2012 16:50, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор

Мнениеот hooligan_sk » Чет 05 апр 2012 16:39

BTW, и аз забелязах номера с греенето на Ацерите. Тук във фирмата имаме доста лаптопи. Проблема с последния беше не затлачване, а изпичане на пастата на процесора. Според сис админите ни такъв е случая с повечето греещи Ацери. И един кофти момент е че при сглабянето много трудно се получават нещата - някакси не се напасват в оригинален вид. :talk:

bnick
Автомобил: Passat B8
Двигател: ACDF 2019

Мнениеот bnick » Чет 05 апр 2012 16:51

Haralampi написа:
marianchev написа:Не говорим за 10-11" , а за 15,4" дисплей и смятам че 3 часа си е прилично. То и лаптопа е далеч от съвременен де ама с интелски някакъв просцесор, 2 гиги рам, 320 хард и вградено видео :Mr Green Fun

Мъничко е 3ч, особено щом няма и отделно видео...
Но поне за мен това няма никакво значение - така ми е писнало някой да ми рекламира лаптоп, че издържал 10 часа :screwy Да не съм скаут и да спя на палатка - около мен винаги и навсякъде има ток, стига да издържа от 2 часа нагоре, всичко останало ми е все тая докато не измислят лаптоп, който да може да кара поне 5 дена без батерия, че да ходя в командировка без зарядно :D

Моята Extensa e вече на 3г, неотваряна mhihi . Никога не е прегрявала и батерията държи около 2,5ч при браузване, с видео HD3650 е. При игра пада за под час, филм над час и половина. На старите лаптопи няма как батерията да държи над 3ч, освен ако не е взимана афтърмаркет :beer

Потребителски аватар
Haralampi
Автомобил: VW Golf 4 - 2002
Двигател: 1.6 16V - AZD

Мнениеот Haralampi » Чет 05 апр 2012 17:29

hooligan_sk написа:Взех един ASUS за приятелката ми, та това имам вкъщи. K series, базов модел. Доста добре направен ми се вижда за парите си. Не е евтин на пипане и отдолу има няколко сервизни отвора. :beer

ПП: Имат някаква технология cool arm rest или нещо от сорта - около тъч пада наистина няма греене :да:

Ама то обратното е ненормалното :)) И без специална технология, тъч пада не би трябвало да има греене или едва осезаемо от HDD евентуално...

Потребителски аватар
bobi_diesel
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bobi_diesel » Чет 05 апр 2012 18:26

radi_nrj написа:
bobi_diesel написа:Минуса е лошото охлаждане на 3 месеца се затлачва,и почва да грее.

Това за колко време се затлачва има малко общо със самия лаптоп. Причината за бързото набиване на прахуляк в радиятора е условията, в които се ползва. Ако се слага в скута, върху покривки или други мъхести повърхности mhihi ще се затлачва много по-бързо.

Следващото са кадри от лаптоп на по-малко от година ама разнасян на всякъде:
Изображение
Изображение

Това при мен се получава за 3 месеца mhihi Ама се оставя където ми падне.Ясно ми е че пак е от мойта тиква.Когато е чист (за около 2 седмици) температурата му е доста ниска и вентилатора почти не работи.Определено по-малко от другите които имаме в къщи.Имам Асус К52Д (тоя се пази много)на 5 месеца и той грее много повече от Аcer-ра.Имам и един фуджитсу-Сименс амило 3515 пак на 4 години.Той е малко по-зле от Acer-a,по-шумен,по бавен(макар да е по мощен),батерията се скапа отдавна,корпуса е по калпав(гъне се лесно и се чупи). Ползва се при екстремните условия като на Acer-а и не се е предал,но определено няма да купя отново Fujitsu-Siemens

[quote="hooligan_sk"] И един кофти момент е че при сглабянето много трудно се получават нещата - някакси не се напасват в оригинален вид.
Специално на пластмасата е на ниво и винаги си застава както си е било.Обаче съм забелязал на други Acer-и при сваляне на капаците вентилатора болтчетата имат зегерки и не падат и се губят (докато при мен има доста липси).

ОФФ:Някой да има прецана клавиатура от лаптоп.От тоя тип (няма значение от модела,трябват ми няколко клавиша.Виждал съм калвиатури с такива клавиши и на някои по-стари АСУС-и)

Потребителски аватар
Haralampi
Автомобил: VW Golf 4 - 2002
Двигател: 1.6 16V - AZD

Мнениеот Haralampi » Чет 05 апр 2012 18:54

Надали ще намериш копчета от клавиатура от различен производител, които да паснат точно, та дори и да не са съвсем същата ценова гама! Щипките отдолу обикновено са различен размер, различна ориентация и т.н.
Дори един и същ модел лаптоп може да се доставя с различни клавиатури, които външно почти нямат разлика, но щипките отдолу са различни (Fujitsu-Siemens например)

Потребителски аватар
bobi_diesel
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bobi_diesel » Чет 05 апр 2012 19:04

Пасват,преди време намерих 2 клавиша от някакъв асус набор на моя и дел инсприон 1501 които паснаха без проблем.Просто искам да си възстановя оригиналната клавиатура.За Фуджитсу-сименса наистиана са така.

Потребителски аватар
genov1
Автомобил: Passat CC
Двигател: CBBB 2008

Мнениеот genov1 » Пет 06 апр 2012 8:28

Гледам че се говори тук за загряване, да споделя как аз съм решил този проблем. Един вентилатор който се захранва от USB на лаптопа и готово, слага се под лаптопа, няма греене няма чудеса. Ветилатора на процесора се включва мноого рядко, само като се натвари доста.
А за батериите, когато лаптопа е включен към захранването, батерията трябва да е махната. Един приятел ей така си държеше батерията постоянно сложена и за 6 месеца се скапа до 0. Моята я свалям още от както съм го взел и още държи, в началото държеше около 3 часа сега около 2, но все пак говорим за 6 години, wow, чак не мога да повярвам че още е жив :mrgreen:

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Пет 06 апр 2012 8:49

genov1 написа:А за батериите, когато лаптопа е включен към захранването, батерията трябва да е махната. Един приятел ей така си държеше батерията постоянно сложена и за 6 месеца се скапа до 0. Моята я свалям още от както съм го взел и още държи, в началото държеше около 3 часа сега около 2, но все пак говорим за 6 години, wow, чак не мога да повярвам че още е жив :mrgreen:

Проблема с батериите идва от лаптопи с лош power management. Power management-а освен софтуерна част има и хардуерна Сензори, които следят зарядния ток, напрежението и вътрешното съпротивление на батерията. Ако нещо от тях не работи свалянето на батерията няма да помогне. Аз имамх лаптоп на 4 години, на който батерията не е сваляна и пак държеше 2 часа колкото и когато беше нов.

Потребителски аватар
дзвера
Автомобил: ford escape
Двигател:

Мнениеот дзвера » Пет 06 апр 2012 8:50

genov1 написа:А за батериите, когато лаптопа е включен към захранването, батерията трябва да е махната...чак не мога да повярвам че още е жив :mrgreen:

не си случил на токов удар :bishop , батерията е консуматив, като запалиш колата сваляш ли акумулатора да не се хаби :Mr Green Fun

Потребителски аватар
genov1
Автомобил: Passat CC
Двигател: CBBB 2008

Мнениеот genov1 » Пет 06 апр 2012 8:55

Вярно и този момент го има, явно съм имал късмет до сега. Иначе веднъж се получи нещо като токов удар и на един приятел в съшата стая му изгоря дъното, а моя лаптоп даже и не угасна, късмет. Аз до колкото знам лаптопите имат някаква защита в зарядното, но може и да се лъжа ..

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор

Мнениеот hooligan_sk » Пет 06 апр 2012 9:26

дзвера написа:
genov1 написа:А за батериите, когато лаптопа е включен към захранването, батерията трябва да е махната...чак не мога да повярвам че още е жив :mrgreen:

не си случил на токов удар :bishop , батерията е консуматив, като запалиш колата сваляш ли акумулатора да не се хаби :Mr Green Fun

Ми ако караш с литиево ионен акумулатор ще е хубаво да го сваляш :lol: Не съм особено в час с лаптопите, защото не ги харесвам много като концепция, но преди няколко седмици като купувах и в магазина ми казаха изрично - ако се ползва главно на зарядно, батерията се сваля. Иначе е аут за норматив. А тя макар и консуматив, никак не е евтина. Самото зарядно трябва да предпазва от токов удар :beer

Потребителски аватар
bobi_diesel
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bobi_diesel » Пет 06 апр 2012 10:01

Моя винаги е на зарядно и батерията си е на мястото.На 4 години и държи около час и 50 минути.Като беше нов-2 часа и половина.На Сименса батерията се скапа след 3 години при същото ползване.На асус-а ще видим кога :lol:

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”