Закупуване на кола, преди Нова Година или след това???

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
L&R
Автомобил: CCC
Двигател:
Контакти:

Мнениеот L&R » Вто 10 окт 2006 9:40

Божков написа:Моето е мнение е че след разните промени нагоре-надолу най-накрая няма да има съществена разлика в цените. Тъй че не си струва изчакването. Вече ако нямаш събрани достатъчно пари е по-добре да почакаш да се посъберат. Но като цяло чудеса с евтения или супер скъпо няма как да станат, щото всичко се определя от търсене и предлагане.

Да , особенно при втора употреба вещи, които са някакъв определен брой :twisted:

Потребителски аватар
Plamen_RI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Plamen_RI » Вто 10 окт 2006 13:32

Абе колеги, не веднъж сме дискутирали въпроса, ама е ясно че това е тема която вълнува всички. Знаем какво е станало когато поляците са се юрнали преди две години - цените на таралясниците /каквито повечето от нас се надяват да си купят след нова година :lol: / са дръпнали нагоре. Замислих се - Румъния е 50 милиона население....и тогава поучих прозрение свише :026:
Купуваш колата сега, а я насяш след нова година.....
Как мислите възможно ли е?

ПС за да не спамя темата на Мани, ще пусна друга

Потребителски аватар
iceberg
Автомобил: Skoda Octavia Scout II FL
Двигател: BMM 2009

Мнениеот iceberg » Вто 10 окт 2006 21:49

santo_trafficante написа:
musura написа:
santo_trafficante написа:какво ще е 2007 никой не може да каже на 100%

е как да не може :) правилата са ясни - както в останаото ЕС (за справка Полша, Унгария, Чехия)
според мен ще е ограничение в годините с ЕКО норма примерно ЕКО3 :wink: не че на вън има коли от тънките то се измете всичко събрахме им боклуците :D ако няма някво ограничение смятай всичко се юрва да си търси кола на "далавера" но и това е само мит ако нямаш познати на вън или време да обикаляш много с кола! и тя колата излиза..... :wink: :D :D

Тъй-тъй, като ти набичат по левче на к.с. данък щот си без Евро 3., смятай колко коли са такива в Бг и кви пари ша саберат. Те търговците ако щат и кредити да теглят за да купуват коли сега, мен никой не може да ме убеди че след нова година ще ми излезе по-скъпо от сега! Че ще има еко такса ще има ама ще я плащат всички.

Потребителски аватар
iceberg
Автомобил: Skoda Octavia Scout II FL
Двигател: BMM 2009

Мнениеот iceberg » Вто 10 окт 2006 21:51

santo_trafficante написа:
musura написа:
santo_trafficante написа:какво ще е 2007 никой не може да каже на 100%

е как да не може :) правилата са ясни - както в останаото ЕС (за справка Полша, Унгария, Чехия)
според мен ще е ограничение в годините с ЕКО норма примерно ЕКО3 :wink: не че на вън има коли от тънките то се измете всичко събрахме им боклуците :D ако няма някво ограничение смятай всичко се юрва да си търси кола на "далавера" но и това е само мит ако нямаш познати на вън или време да обикаляш много с кола! и тя колата излиза..... :wink: :D :D

Тъй-тъй, като ти набичат по левче на к.с. данък щот си без Евро 3., смятай колко коли са такива в Бг и кви пари ша саберат. Те търговците ако щат и кредити да теглят за да купуват коли сега, мен никой не може да ме убеди че след нова година ще ми излезе по-скъпо от сега! Че ще има еко такса ще има ама ще я плащат всички.

One
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот One » Чет 12 окт 2006 8:25

Тая заран по тв-то слушах/гледах "експерт се изказва за условита за покупка на лек автомобил след 2007"
та според него :
цените на новите автомобили ще се покачат средно с 15 % !!! заради условията на ЕС за изравняване на цените .
за употребявани ще има поставено условия да имат ЕВРО 4 !!!!!!!!!
ха да видим сега ко ша праим :) :) :)

Потребителски аватар
santo_trafficante
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот santo_trafficante » Чет 12 окт 2006 8:28

One написа:Тая заран по тв-то слушах/гледах "експерт се изказва за условита за покупка на лек автомобил след 2007"
та според него :
цените на новите автомобили ще се покачат средно с 15 % !!! заради условията на ЕС за изравняване на цените .
за употребявани ще има поставено условия да имат ЕВРО 4 !!!!!!!!!
ха да видим сега ко ша праим :) :) :)
ехаа ЕВРО 4 :P то ЕВРО 3 автомобилите започват от 2002 а за ЕВРО 4...абе аз съм сигурен че след 2007 няма да има далавера толкова в старите коли и на вън няма да са толкова тънки :wink:

Потребителски аватар
Bliznak
Автомобил: MK6 Golf GTI
Двигател: 2010

Мнениеот Bliznak » Чет 12 окт 2006 13:14

Като се замисля как ще се юрнат балканските племена и ще налазят пазарите, по всякакви закони би трябвало да се вдигнат цените... Но съм и съгласен, че бързо ще паднат после (до една година). Така си мисля - онези отвън ще чакат наплив и ще завишат цените за да ударят кьоравото, а такова много се народи напоследък :roll:

Но въпреки всичко си смятам, че за 7000лв ще се намира 4-ца, читава, ясно е че няма да е 1.8Т :wink:

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”