запитване за карбуратор на Гоф 2
- peterko
- Автомобил:
- Двигател:
запитване за карбуратор на Гоф 2
Здр. колеги имам проблем с ниските обороти когато съм на бензин,няма ги никакви и колата гасне,на газ си работи нормално,кабуратора е Пиербург 2Е,чист няма инжекций и моноинжекции,двигателя е 1,8,90к..имате ли някава идея от какво и каква можеда е причината защото в интерес на истината не съм мн добре запознат с този вид карбуратори,приемам всякакви съвети и ще съм ви мн благодарен ако можете да ме насочите за да отстраня проблема 

Последна промяна от peterko на Чет 05 апр 2012 17:15, променено общо 1 път.
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990
Re: запитване за карбуратор на Гоф 2
Карбураторите от серията 2Е (не е модел, а серия) са три разновидности - 2е2, 2е3, 2ЕЕ (екотроник). Като съответно и трите имат своите особености и се монтират на различни двигатели. Сподели какъв ти е двигателят и дали това му е заводския карбуратор, за да може колегите да ти помогнат адекватно, доколкото е възможно през нета 

- peterko
- Автомобил:
- Двигател:
нямам си на идея дали това му е заводския карбуратор,но след името Пиербург пише само 2Е......интересува ме от къде се оправят оборотите на този вид карбуратори?По горе съм писъл че двигателя е 1,8.90к.
- ALiGaToR
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Я малко по-точно обясни как не държи оборотите. Като не ги държи пуши ли на бензин. Щом казваш, че не ги държи на бензин, значи с вакумите и вакума който регулира дросела за да държи нисък оборот проблеми нямаш. Според мен нещо ти се е запушило из карбуратора щом на бензин не работи като хората. Има два варианта. Да ти обогатява много сместа и да дави мотора на бензин, другото е да ти се е запушил жигльора за ниските обороти и от това да гасне.
Според мен карбуратора е 2Е2. По простата причина че на 1.8 заводски се слага само такъв.
Според мен карбуратора е 2Е2. По простата причина че на 1.8 заводски се слага само такъв.
- peterko
- Автомобил:
- Двигател:
ALiGaToR написа:Я малко по-точно обясни как не държи оборотите. Като не ги държи пуши ли на бензин. Щом казваш, че не ги държи на бензин, значи с вакумите и вакума който регулира дросела за да държи нисък оборот проблеми нямаш. Според мен нещо ти се е запушило из карбуратора щом на бензин не работи като хората. Има два варианта. Да ти обогатява много сместа и да дави мотора на бензин, другото е да ти се е запушил жигльора за ниските обороти и от това да гасне.

- Vidol Nikolov
- Автомобил: Jetta 1.6
- Двигател: PN
Виж си тампона под карба,ако е скъсан оттам смуче въздух и колата гасне -особенно студена.
Моята така гаснеше до преди 2 седмици,но си намерих нов тампон от карб 2ее работил само на бензин(който също купих за резерва)
...смених моя тампон с този новият и сега спи,няма да гасне-няма да млясне 
Моята така гаснеше до преди 2 седмици,но си намерих нов тампон от карб 2ее работил само на бензин(който също купих за резерва)

- hayabusa_gsxr
- Автомобил: Opel Vectra B
- Двигател: X20XEV
Има такова болтче само че не знаеш къде да търсиш.Отиди при някой майстор който разбира от тези карбуратори.Във форума има достатъчно доказали се.
- ALiGaToR
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Този болт е точно най-отгоре изкаран на карбуратора. Стига да знаеш на къде и защо се върти.
Точно под него е тази игла която според мен се е запушила и затова няма празен оборот.
Точно под него е тази игла която според мен се е запушила и затова няма празен оборот.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”