пасат 1,8 абс-проблем с центровката на делкото-решено
-
- Автомобил:
- Двигател:
пасат 1,8 абс-проблем с центровката на делкото-решено
Здравеите колеги имам проблем с центровката на делкото.Оставих си колата за смяна на изпарител и газаджията нещо ми е разбазикал делкото,питам го що баряш там тои ми вика че нещо неработела добре затова ми дал малко предварение и сега била 6.Да ама на бензин нее добре,ходих в Бургас на 3ма маистори и 3мата въртят делкото със стробоскоп го гледат и 3та пъти колата ми работи различно.Чета във форума че компа се вкарва в сервизен режим но никои не го направи.Ако има колега от Бургас да ме посъветва къде да отида.Предварително ви благодаря.
Последна промяна от janko_danev на Вто 03 апр 2012 18:21, променено общо 1 път.
- sa6o
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: пасат 1,8 абс-проблем с центровката на делкото
Моята центровка я оправиха в "БОШ Сервиз", който се намира на пътя от М.Рудник към центъра. Въртиш на новото колело и тръгваш към трапезица. След разклона за затвора се кара бавно, защото входа е едно чакълено пътче. Около 300-400 метра след разклона. Стара им е техниката , но доста добре (поне при мен) ми настроиха центровката.
- Dpop
- Автомобил: VW
- Двигател:
Re: пасат 1,8 абс-проблем с центровката на делкото
Колега, преди да отидеш при когото и да било прочети тази тема viewtopic.php?f=6&t=271012&start=0&hilit=%D1%86%D0%B5%D0%BD%D1%82%D1%80%D0%BE%D0%B2%D0%BA%D0%B0+%D0%B7%D0%B0%D0%BF%D0%B0%D0%BB%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B5+1.8 , особенно внимание отдели на писаното от radotom. За да работи добре на газ се мести предваренето с делкото на 6-10 гр., но колко точно се прави с няколко теста, така че да постигнеш това което ти пасва на стила на каране.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: пасат 1,8 абс-проблем с центровката на делкото-решено
Колеги днес отидох в комлука при Деян,така се казва човека,намира се в Металик,където беше автоморга Франц.Перфектен маистор,закачи паско на компа,направи ми делкото на 8гр.настрои ми я на газ,сега работи перфектно на газ и бензин.Междудругото делкото ми беше на 3гр.затова сам имал ядове с вървенето.Има стробоскоп с дисплеи и показва градусите.Разбрах че ако прекалиш с предварение или закъснение компа се шашка и се мъчи да компенсира разликата.Когато е на закъснение сутрин не държи 1200об.а е на 1000.
Благодаря на отзовалите се колеги.
Благодаря на отзовалите се колеги.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги имам едно последно питане,защо колата на 8градуса работи по добре отколкото 6гр.заводско предварение на бензин.Сега на 8гр.паля няма колебания,отначало държи 1200об.ибавно падат на около 950.
На празен ход не претриса въобще,апреди тресеше.През последните няколко дена я мерих с 2-3 стробоскопа и всичките показват 8+-съвсем малко.Интересно ми е това с предварението затова ви питам,дали по старите коли изкат малко повече предварение.Моята е на 450000км,но двигателчето е супер.Поздрави.
На празен ход не претриса въобще,апреди тресеше.През последните няколко дена я мерих с 2-3 стробоскопа и всичките показват 8+-съвсем малко.Интересно ми е това с предварението затова ви питам,дали по старите коли изкат малко повече предварение.Моята е на 450000км,но двигателчето е супер.Поздрави.
защо не попита майсторът си , а се обръщаш към нас?!той да даде най- точния отговор!наистина ,интересно е да разберат хората !
-
- Автомобил:
- Двигател:
с остаряване на двигателя се повишават и всички хлабини ,за това тези 2-3* предварение идват добре компенсират тези хлабини и се получава по-добре
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
janko_danev написа:През последните няколко дена я мерих с 2-3 стробоскопа и всичките показват 8+-съвсем малко.Интересно ми е това с предварението затова ви питам,дали по старите коли изкат малко повече предварение.Моята е на 450000км,но двигателчето е супер.Поздрави.
Не се притеснявай, нормално е леко да се променят градусите, няма как да ги закове точно на 8

-
- Автомобил:
- Двигател:
И аз така предполагам,малко повече градуси на по стар двигател-по добре,говоря за 2-3градуса не да завъртя делкото до краи.
Колегата дето ме праща пак да питам маистора си,да знае че всяко питане и консултация е пари.Никои няма да каже как си вади хляба.Смятам че този форум е точно да си помагаме.В форума има много компетентни колеги които са ми помагали много пъти,БЛАГОДАРЯ ВИ.Просто тая седмица се интересувах много за центровки на делко,прочетох всичко в форума,и исках да разбера защо се получава така.Изках да разбера защо с фабричните 6гр.колата работи по лошо.По мудна,спъната и ...
Вероятно на всеки двигател е различно.Ханс пише 6гр.ама на нов паско след 20г.незнае колко са.
Колегата дето ме праща пак да питам маистора си,да знае че всяко питане и консултация е пари.Никои няма да каже как си вади хляба.Смятам че този форум е точно да си помагаме.В форума има много компетентни колеги които са ми помагали много пъти,БЛАГОДАРЯ ВИ.Просто тая седмица се интересувах много за центровки на делко,прочетох всичко в форума,и исках да разбера защо се получава така.Изках да разбера защо с фабричните 6гр.колата работи по лошо.По мудна,спъната и ...
Вероятно на всеки двигател е различно.Ханс пише 6гр.ама на нов паско след 20г.незнае колко са.
Последна промяна от janko_danev на Чет 05 апр 2012 22:10, променено общо 1 път.
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
janko_danev написа:Колегата дето ме праща пак да питам маистора си,да знае че всяко питане и консултация е пари.Никои няма да каже как си вади хляба.Смятам че този форум е точно да си помагаме.В форума има много компетентни колеги които са ми помагали много пъти,
Само дето във форума се пишат толкова глупости...
-
- Автомобил:
- Двигател:
muns61 не те разбрах за глупостите,не са за мен нали.Твоето мнение съм го ценил в повечето теми.
Нали трябва ние да си помагаме,а не да си казваме питаи си маистора.
Нали трябва ние да си помагаме,а не да си казваме питаи си маистора.
- vilden
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Следя всяко мнение на muns61 

- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
janko_danev написа:И аз така предполагам,малко повече градуси на по стар двигател-по добре,говоря за 2-3градуса не да завъртя делкото до краи.
Не става дума за нов/стар двигател, а за презапасяване от страна на производителя.
Той ти е написал, че не трябва да караш с бензин с по-ниско октаново число от еди какво си, ама ти дали си го прочел...

И като дадеш по-голям аванс, като почнат детонацийки и дупки по челата на буталата и ще кажеш "те тия ник'ви коли не моат 'а праат!"
Само не питай кой ще сложи по-калпав бензин от предписания от производителя!
Щото производителя и газова уредба не е предписал, ама...

Впрочем, под 'ти' нямам предвид конкретно теб, а потребителите на такива автомобили по принцип

- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Във форумите е трудно да отсееш достоверната информация от плявата.
- Layman
- Автомобил:
- Двигател:
vilden написа:Следя всяко мнение на muns61
Не си единственият

muns61 написа:Във форумите е трудно да отсееш достоверната информация от плявата.
В началото наистина е така, и е много трудно, но с времето човек се научава кой, кой е реално - за опит говоря.... И като резултат започва първо да гледа кой е писал, пък после чете мнението му.