за актовете и точките...

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
minimiro
Автомобил: Audi A3
Двигател:
Контакти:

Мнениеот minimiro » Съб 20 май 2006 13:11

Ам да попитам за едно принципно положение....
водя се на отчет към кат Русе, колата ми все още е с русенска регистрация, даже личната ми карта още е тамошна, ма вече съм във Варна... по временна адресна регистрация се водя тука... та на въпроса... мога ли тук в Варна да мина възстановяване на точки, или заради по-горе изброените условия нямам избор и трябва да ходя на гости до Русето? ;)

П.С. И допълнение, тва с възстановяването как се брои? Веднъж за календарна година или 1 година дистанция от възстановяване до възстановяване?

Не моа се сета мама му, миналата ли.... по-миналата ли ходих на възстановяване?

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Съб 20 май 2006 18:00

Колега тъй като си вече във Варна я да вземеш дойдеш утре на сбирката до х-л Далас от 18 часа , иначе ще те уредим с отнемане на още точки. Извинения за отсъствие не се приемат.

Потребителски аватар
master
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот master » Вто 10 окт 2006 22:49

Видях че темата е точно и за моя случай.
Днес ми вдигнаха колата с паяк в неква забутана уличка на някъв кален тротоар я бях качил за да не преча на движението. Пред мен и зад мен имаше паркирани още 3 коли 2-алфа ромео и една шкода паяка си е избрал точно голфа! По този тротоар може да мине само човек с гумени ботуши иначе рискува да стане на прасе! Да уточня че има знак забранено паркирането (нарушител съм и неспоря има си знак). От нормална гледна точка не преча на никой (ако тротоара е асфалтиран а не изрит като след война тогава преча разбира се на пешеходците). Въпроса ми е следния: Ако полицая е допуснал грешка в писането на акта то акта валиден ли е? ( вместо член 180 е написал чл. 18 ) Мога ли да оспорвам акта и да има шанс да спечеля делото?

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Вто 10 окт 2006 23:33

master написа:( вместо член 180 е написал чл. 18 ) Мога ли да оспорвам акта и да има шанс да спечеля делото?

Разбира се, че можеш, и даже ще спечелиш делото :) Но най-вероятно ще ти издадат наказателно постановление с правилния текст.

Иначе доста голяма част от актовете падат в съда точно заради фактологични грешки :)

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Сря 11 окт 2006 8:31

да не си паркирал на спирка на транспорта, щото чл. 180 е за това..., чл. 18 касае тракторите...нещо не се връзват нещата
иначе мое и ке падне най-вероятно

Потребителски аватар
Милослав
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Милослав » Сря 11 окт 2006 8:48

Много скоро тея дни ще ходя до КАТ за именно същия акт.Според по-горе изчетеното трябва да е с отнемане на точки защото се води че съм спрял на кръстовище (знака беше наполовина на голфа на Витошка и Н.Рилски) така че ще споделя има ли взимане или нема като има и знак....макар че аз си мисля че има :D

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”