Здравейте Колеги,
подариха ми 4 почти нови гуми 225/55/16, а моя размер е 215/55/16. Калкулаторите в сахтовете за гуми ги дават в зелено, но ме притесняват дали предните няма да опират по завойте? Има ли някой, който е слагал такъв размер на Пасат Б6?
Мога ли да сложа по-големи гуми? Пасат Б6
- aliyatin.com
- Автомобил: HONDA CR-V
- Двигател: 2008
Re: Мога ли да сложа по-големи гуми? Пасат Б6
Колега отиди на гумаджия да ти демонтира една от предните гуми.Слагаш-завърташ волана наляво надясно,завъртваш я и виждаш нагледно ще има ли проблем.Мисля че няма да има! 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Според мен няма да опира.
Съветът с демонтажа е чудесен, но, според мен, е по-лесно да размените по 1 гума с някой, който е с такъв размер гума и джанта - по-бързо е, а и е безплатно. Например с мен.
От друга страна е почти сигурно, че няма да имаш проблем и тогава в гумаджийницата ще трябва да смениш всички 4 гуми ...
Съветът с демонтажа е чудесен, но, според мен, е по-лесно да размените по 1 гума с някой, който е с такъв размер гума и джанта - по-бързо е, а и е безплатно. Например с мен.

От друга страна е почти сигурно, че няма да имаш проблем и тогава в гумаджийницата ще трябва да смениш всички 4 гуми ...
- niki79
- Автомобил: passat b6
- Двигател: BMP
аз съм с 225 но на 17" и няма никакъв проблем,мисля че и на 16" няма да има проблем 

какво стана с 225ките ? паснаха ли добре ? не би трябвало да има проблем но все пак сподели