Сериозен проблем с 1Z маслото ми се увеличава
Сериозен проблем с 1Z маслото ми се увеличава
Здравеите колеги купих си голфче тди 90 коня обслужих го всичко както си трябва и днес забелязах че маслото от средата между минимум и максимум сега се е покачило на максимума.Антифриза не се губи и маслото не изглежда пресечено,каква може да е причината?Дали не вкарва нафта през някоя дюза?
- fox_vt
- Автомобил: Seat Toledo
- Двигател: AHU 97
Re: Сериозен проблем с 1Z маслото ми се увеличава
При този двигател няма начин да вкарва нафта в маслото през дюза пък и откъдето и да е.Сигурен ли си че не е антифриз и че мериш правилно нивото в хоризонтално положение на колата.
fox_vt написа:При този двигател няма начин да вкарва нафта в маслото през дюза пък и откъдето и да е.Сигурен ли си че не е антифриз и че мериш правилно нивото в хоризонтално положение на колата.
Ами ще продължа да го наблюдавам но когато го смених го оставих точно на средата след извесно време забелязах че е над средата реших че този път се е стекло по хубаво затова е така.Но вчера на нивелиран прав канал видях че вече е на максимума също така след запалване ми премигва 1 път лампата за маслото нз това дали е свързано.И още 1 въпрос поне да се образовам защо този двигател няма начин да вкара нафта през дюза?
- веселин
- Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
- Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
- Контакти:
Ако е карано с минерално масло досега - а ти си сложил полусинтетика с добро качество /което е препоръчително/ - нищо чудно да е "прочистило" доста налепи от старо масло и да ти вдига нивото сега!
- fox_vt
- Автомобил: Seat Toledo
- Двигател: AHU 97
mito_vr написа:fox_vt написа:При този двигател няма начин да вкарва нафта в маслото през дюза пък и откъдето и да е.Сигурен ли си че не е антифриз и че мериш правилно нивото в хоризонтално положение на колата.
Ами ще продължа да го наблюдавам но когато го смених го оставих точно на средата след извесно време забелязах че е над средата реших че този път се е стекло по хубаво затова е така.Но вчера на нивелиран прав канал видях че вече е на максимума също така след запалване ми премигва 1 път лампата за маслото нз това дали е свързано.И още 1 въпрос поне да се образовам защо този двигател няма начин да вкара нафта през дюза?
На този двигател дюзата има контакт със двигателя само откъм буталото ако ме разбираш какво искам да кажа,демек ако нещо влиза през нея то ще е към буталото.А там няма как да влезе нафта без да изгори или да се влоши работата на мотора доста за което ти не споменаваш.
fox_vt написа:mito_vr написа:fox_vt написа:При този двигател няма начин да вкарва нафта в маслото през дюза пък и откъдето и да е.Сигурен ли си че не е антифриз и че мериш правилно нивото в хоризонтално положение на колата.
На този двигател дюзата има контакт със двигателя само откъм буталото ако ме разбираш какво искам да кажа,демек ако нещо влиза през нея то ще е към буталото.А там няма как да влезе нафта без да изгори или да се влоши работата на мотора доста за което ти не споменаваш.
аз мислех ако не затваря добре дюзата от там да влиза нафта и след това през сегментите да отива в маслото,но това е само предположение.
веселин написа:Ако е карано с минерално масло досега - а ти си сложил полусинтетика с добро качество /което е препоръчително/ - нищо чудно да е "прочистило" доста налепи от старо масло и да ти вдига нивото сега!
звучи логично но аз сипах и добавка за прочистване във старото масло и работи с нея 10 мин преди да го източа
-
- Автомобил:
- Двигател:
Да не би да намалява маслото колега! Това светване на лампата е малко съмнително.Имах познат който се заблуждаваше със обръщането на щеката че маслото му се увеличава,а тя си му харчеше колицата.Поздрави!!!
TASSAP написа:Да не би да намалява маслото колега! Това светване на лампата е малко съмнително.Имах познат който се заблуждаваше със обръщането на щеката че маслото му се увеличава,а тя си му харчеше колицата.Поздрави!!!
в какъв смисъл с обръщането на щеката?На моята кола дори покапва съвсем малко някъде отдолу но маслото не намалява,ще продължа да следя но ако се качи над максимума нещата са много зле
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
fox_vt написа:На този двигател дюзата има контакт със двигателя само откъм буталото ако ме разбираш какво искам да кажа
Интересно кой ли е този двигател на който дюзата има контакт от някакво друго място а не само откъм буталото

- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
Мене ме учуди,че маслото не се е пресякло (ако е антифриз да влиза в мотора...) Значи някакъв петролен продукт го "разрежда" (щом е примигнала лампата за маслото ..)
примерно нафта от "пикаеща" или повредена дюза
и нафтата се стича в картера (това при студен мотор)
нафтата има много трудна изпаряемост и за разлика от бензинови коли- не се "отделя" лесно от маслото
Да не би колата да се кара с "атернативно" гориво и при студен мотор да няма добро изгаряне на "горивото".. 

откакто си купих колата си я карам само с нафта нищо алтернативно работи си много добре и паленето и сутрин си е без грешка а си мисля че ако влиза нафта през някоя дюза която не затваря ще има разлика и в работата и паленето.маслото не е пресечено беше доста рядко когато купих колата преди да го сменя но понеже е италианска помислих че одавна не е сменяно.а мигащата лампа за масло след запалване е индикация че маслото е оредяло така ли
- pe6kata
- VW експерт
- Автомобил: passat corrado
- Двигател: AAA и АBV turbo
mito_vr написа:...ще продължа да следя но ако се качи над максимума нещата са много зле
ми точи го и го продавай, а ако и с горивото има подобни проблеми, направо ми кажи цена и да идвам да го вземам

иначе сериозно, покарай го още малко, преди да се филмираш толкова... ще си покаже ясно дали има проблем и откъде

- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
mito_vr написа:откакто си купих колата си я карам само с нафта нищо алтернативно работи си много добре и паленето и сутрин си е без грешка а си мисля че ако влиза нафта през някоя дюза която не затваря ще има разлика и в работата и паленето.маслото не е пресечено беше доста рядко когато купих колата преди да го сменя но понеже е италианска помислих че одавна не е сменяно.а мигащата лампа за масло след запалване е индикация че маслото е оредяло така ли
Щом колата пали и работи мн добре-това е чудесно!Факта обаче ,че се покачва нивото на маслото в картера -не е добре и щом не се "пресича" -не е антифриз това, което влиза допълнително там..Мигащата лампа на налягането на маслото (ако датчици и масл.помпа и система за ранно пред. е наред) може да е показател за нарушен вискозитет на маслото,може да е симптом на започнало износване на лагери основни и биелни или просто запушена мрежичка на сондата в картера за маслото или проблем в масления филтър (клапанчето ) и други..(алтернатор примерно)
samo_pechka написа:mito_vr написа:откакто си купих колата си я карам само с нафта нищо алтернативно работи си много добре и паленето и сутрин си е без грешка а си мисля че ако влиза нафта през някоя дюза която не затваря ще има разлика и в работата и паленето.маслото не е пресечено беше доста рядко когато купих колата преди да го сменя но понеже е италианска помислих че одавна не е сменяно.а мигащата лампа за масло след запалване е индикация че маслото е оредяло така ли
Щом колата пали и работи мн добре-това е чудесно!Факта обаче ,че се покачва нивото на маслото в картера -не е добре и щом не се "пресича" -не е антифриз това, което влиза допълнително там..Мигащата лампа на налягането на маслото (ако датчици и масл.помпа и система за ранно пред. е наред) може да е показател за нарушен вискозитет на маслото,може да е симптом на започнало износване на лагери основни и биелни или просто запушена мрежичка на сондата в картера за маслото или проблем в масления филтър (клапанчето ) и други..(алтернатор примерно)
точно тази лампичка ме притеснява не би трябвало просто еи така да си мига ако маслото беше на 8000км да но на 500 да му е нарушен вискозитета не е добре.отнякъде ми покапва масло а и доскоро имах пукната тръба на интерколера и от там изхвърляше масло по малко така че би трябвало нивото му да спада а не да се покачва

- al_van
- Автомобил:
- Двигател:
колега мигашата лампичка да не те притеснява, на моят си мига така вече 150 000 км.
да не би случаино да си се заблудил при първоначалното мерене след смяната...?!?
да не би случаино да си се заблудил при първоначалното мерене след смяната...?!?
Върни се в “Дизелови агрегати”