Да почистим България за един ден!

Организация и провеждане на клубните сбирки!
KirilGeorgiev
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Re: Да почистим България за един ден!

Мнениеот KirilGeorgiev » Чет 05 апр 2012 23:07

Свинята колкото и да и чистиш все ще си е свиня и ще си живее в кочина :drunk

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Пет 06 апр 2012 8:01

KirilGeorgiev написа:Свинята колкото и да и чистиш все ще си е свиня и ще си живее в кочина :drunk

:не: Преди 20 години решихме да гледаме прасенца на село. Първите се казваха Рада и Калина. Кочината беше съвсем нова и добре направена, дори имаше нещо като канализация. Едва ли ще ми повярвате, но прасенцата много бързо се научиха да ползват "тоалетната" и дори когато прибавихме още едно - Красю научиха и него.
За хората обаче това явно не важи. В София (Люлин) живея на първия етаж и терасата гледа към гърба на блока към "градинката" изпъстрена с всевъзможни боклуци. Боклуците си валят денонощно, дори когато някой долу се опитва да ги събере върху главата му продължава да се сипе селска простащина.

Потребителски аватар
GREEN_lADY
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот GREEN_lADY » Пет 06 апр 2012 11:09

:applause: Хвала, хвала на Рада и Калина :bowdown

Потребителски аватар
yarek
Автомобил: Passat B5
Двигател: AJM 2000

Мнениеот yarek » Пет 06 апр 2012 20:14

Някой хора от малки нямат заложен инстинкт след себе си да оставят почистено. Когато се организират подобни каузи, целта им е да принесат полза, да научат на нещо тези който просто не са осведомени че не е хубаво да е мръсно. Какво от това че ще похвалят някой в новините, че някой ще спечели точки, може би това ще му бъди единственото добро дело.

Живял съм на много места, обаче нито в една държава толкова мрънкачи не съм виждал. Всеки ден чувам едно и също. "Тази държава не струва", "Прост народ сме", "На тази държава ий трябват пари", "Ей тия цяла държава окрадиха"

АМАН

И когато се прави нещо позитивно към околната среда, веднаги и там се намират мрънкачи, абе хора не може една страна да прокопса докато не е сплатена. Ако трябва да се почне от колективно почистване нека така да бъди, няма значене кой телевизионен канал ще го предава във вечерните новини, важно че ще се прави нещо добро.

Ама кой съм аз да ви го казвам, едно време имало нородни будители да ви обеденят....пък аз тихичко ще събирам буклука с другите на който им пука, докато светците който не правят буклук ще ние се смеят от терасите. :да:

Потребителски аватар
parno
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот parno » Пет 06 апр 2012 20:21

ти за будител ли се смяташ :063:
точно тихичко трябва да събираш - ако го правиш за каузата :wink:
ако ще го правиш за да си ъпдейтнеш статуса като "защитник на планетата събирач на боклуци" та да ах-каме като ти видим ник-а моля те затрий се
не ме впечатляваш - и не съм казал че ще ти се смея
ама и ти вдигаш рейтинг покрай тая кампания а
пичиците ще ти се кефят във фейсбука сигурно mhihi

Потребителски аватар
yarek
Автомобил: Passat B5
Двигател: AJM 2000

Мнениеот yarek » Пет 06 апр 2012 20:33

Не се смятам за будител, просто ми пука къде ще се разхождат другите хора след мен, дали ще ритат консервни кутии в места за пикник и дали ще могат да седнат на зелената трева без да седнят в някой фас. Не искам никой със нищо да впечетлявам. Лесно е да се плюе. Спирам да пиша в тази тема. Stulbs ir dzimis, stulbs arī mirs.

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Пет 06 апр 2012 20:33

Едва ли някой ще чисти за да вдигне рейтинга на бтв, но това ще е крайния резултат. Аз по начало не одобрявам подобни кампании, защо трябва да е кампания, а не е за постоянно. В съседния вход има един чичко, който прави много старателна уборка всяка сутрин - без кампании и без фанфари. На него искрено му правя евалла за упоритостта и заради това, че толкова много време не се е отказал въпреки очевидно безнадеждната работа, с която се е нагърбил.

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Съб 07 апр 2012 5:40

yarek написа:Някой хора от малки нямат заложен инстинкт след себе си да оставят почистено. Когато се организират подобни каузи, целта им е да принесат полза, да научат на нещо тези който просто не са осведомени че не е хубаво да е мръсно. ...

Пич, много си наивен.
Да почистиш не е инстинкт. Това е нещо, което се учи, което се възпитава в децата. А с напредването на възрастта става МНОГО трудно да възпитаваш - особено около и след тийнейджърските години - тогава те си мислят, че знаят всичко по-добре, могат да правят каквото си искат и никой нищо не може да им каже. След време, когато станат "възрастни" и това с пазенето на чистота не им е набито насила в кухите тикви, става ужасно - те не само мислят, че могат да правят каквото искат, но и учат на това децата си. (Тук искам да вметна, че има хора, на които е достатъчно да се обясни, че едиквоси е добро и те го разбират и съответно започват да го правят по добрия начин - само дето такива хора са малцинство, според моите наблюдения.)
И накрая - ти наистина си много глупав и наивен, ако смяташ, че има хора, които "просто не са осведомени, че не е хубаво да е мръсно".
Сега малко офтопик:
- който се пише за единствено число, когато иде реч за хора(мн.ч.), се пише които
- преди "че", "който" и др. подобни се пише запетая
- пише се бОклук

Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Съб 07 апр 2012 19:21

Точно това е българина - нищо повече от един мрънкач.
Точно голяма медия като bTV трябва да започне такава инициатива, за да има максимално ефект от нея, да се включат много хора.
Ама мрънкачите започват да тръбят, че видиш ли РЕЙТИНГ.
Що поне не си траете, като не искате да помогнете? Щото bTV ще спечели милионите от тая кампания? :screwy
ВИНАГИ съм казвал - като не можеш да помогнеш - не пречи.

Колко пъти се наведохте да вземете чуждия боклук от улицата? Независимо в кой ден.
Мрънкачи!

П.П. Миро, не визирах теб, а тия, които мрънкат, че кампанията е за рейтинг и видиш ли, никой не трябва да я подкрепи.

Последна промяна от Ivailo на Съб 07 апр 2012 20:26, променено общо 1 път.

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Съб 07 апр 2012 19:29

Ivailo написа:...ВИНАГИ съм казвал - като не можеш да помогнеш - не пречи...

Ivailo, с какво точно ти преча да участваш в кампанията, мамин сладък? Изобщо за нещо попречих ли ти? И защо ми казваш да си трая - нима оспорваш правото ми на мнение и правото ми да го изразявам? Нима всеки, който има мнение различно от твоето, трябва да си трае?

KirilGeorgiev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот KirilGeorgiev » Съб 07 апр 2012 19:37

Според мен е по добре да не се мърля толкова а не да се събират чуждите боклуци

bobysim
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bobysim » Нед 08 апр 2012 20:15

Целта е да почистим собствената си кочина (родина), винаги ще има мърляви свине, но и винаги ще има и такива които да им покажат че трябва да пазят чистота!!!
Само ще питам пичовете дето си плащат всички такси, данък смет и си почистват след себеси... НО ОТКАЗВАТ ДА СЕ ВКЛЮЧАТ...
КАК ще се почувствате ако видите че ВАШЕТО ДЕТЕ е получило КОЖНА ЕКЗЕМА вследствие на БОКЛУЦИТЕ пред блока или в парка...???
Целта е да ДАДЕМ ПРИМЕР НА ПРОСТАЦИТЕ... Както РАДА и КАЛИНА са научили КРАСЮ...
НЕКА ДА СМЕ ЗА ПРИМЕР ПРЕД ОСТАНАЛИТЕ!!!

KirilGeorgiev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот KirilGeorgiev » Нед 08 апр 2012 20:24

За простака трябва една здрава гега не пример да му се дава Тия от телевизията като са радетели за чистота да наемат 10 човека да чистят не та ми надуват главата една година с тяхната реклама

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Нед 08 апр 2012 20:28

bobysim написа:Целта е да ДАДЕМ ПРИМЕР НА ПРОСТАЦИТЕ...

Нищо лично към тебе колега, но нека да не се опитваме да променяме хората, нито техните характери, защото вълка козината си мени, нрава никога! Според мен трябва повече хора да се замислят когато правят боклук, "АДжеба кой ще чисти след мен?" Ще дам пример, онази вечер излизах навънка с един авер, и докато слизах по стълбите от блока, моя авер му бяха свършили цигарите, и кутията естествено че я хвърли през прозореца! Направих му забележка, отговора бе "ИЧ ДА НЕ ТИ ПУКА" е после искам да се оправи нещо, и какво ще докажа на такъв? Единствено можем да докажем че сме загрижени и ще чистим, а те могат спокойно да правят боклук, за да не останем без занимание, след работно време! :roll:

bobysim
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bobysim » Нед 08 апр 2012 21:13

my heart iS iCe написа:
bobysim написа:Целта е да ДАДЕМ ПРИМЕР НА ПРОСТАЦИТЕ...

Нищо лично към тебе колега, но нека да не се опитваме да променяме хората, нито техните характери, защото вълка козината си мени, нрава никога! Според мен трябва повече хора да се замислят когато правят боклук, "АДжеба кой ще чисти след мен?" Ще дам пример, онази вечер излизах навънка с един авер, и докато слизах по стълбите от блока, моя авер му бяха свършили цигарите, и кутията естествено че я хвърли през прозореца! Направих му забележка, отговора бе "ИЧ ДА НЕ ТИ ПУКА" е после искам да се оправи нещо, и какво ще докажа на такъв? Единствено можем да докажем че сме загрижени и ще чистим, а те могат спокойно да правят боклук, за да не останем без занимание, след работно време! :roll:

Ами приятелю, направи му такава забележка че да му ЗАПУКА!
Вече го написах... и за такива като него, и за мързеливци дето се измъкват с коментари за рейтинги и т.н.
ПОМОЛИ ГО ДА СИ СПОМНИ ЧЕ ТОЙ НЕ Е ИГРАЛ СРЕД ФАСОВЕ И БОКЛУЦИ...
УВАЖАЕМИ ПРИЯТЕЛЮ, АКО НЕГОВОТО ДЕТЕ СЕ РАЗБОЛЕЕ ОТ КОЖНА ЕКЗЕМА ВСЛЕДСТВИЕ НА НЕГОВАТА НЕМЪРЛИВОСТ... ТОЙ КАКВА КАМПАНИЯ ЩЕ ПРЕДПРИЕМЕ...??? ЗОВ ЗА ПОМОЩ...
И ВСЕ ЩЕ СЕ НАМЕРЯТ ДОБРИ ХОРА ДА ПОМОГНАТ, И ТИ ПОНЕЖЕ СИ МУ ПРИЯТЕЛ НЯМА ДА ГО ИЗОСТАВИШ...
КАК ЩЕ СЕ ПОЧУВСТВА АКО ВИДИ КОМЕНТАР: (проблема не е мой), (всичко е само за пари),(някой си вдига рейтинга)... (КВО ТИ ПУКА) и т.н.
ЗА ТОВА СПОДЕЛИ МУ КАКВО СЪМ ТИ НАПИСАЛ И ГО ПОМОЛИ ДА СИ ПОЧИСТИ БОКЛУЦИТЕ...

Върни се в “Организационен”