Да си включвам фаровете от лампата на зареждането.
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- wili98
- Щраусолог
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
намерих едно много ценно /и много скъпо нещо/
http://www.donsbulbs.com/cgi-bin/r/b.pl ... s~ece.html
струва около 11 лв.
Но хубавото е, че можете да си го сложите на мястото на габарита...
Разбира се трябва едната пъпка на лампата да се отреже...
Свети направо като истински фар
струва около 11 лв.

- LILO&STICH
- ябълката на раздора
- Автомобил:
- Двигател:
ауууу,искам 2 броя.може ли?wili98 написа:намерих едно много ценно /и много скъпо нещо/
струва около 11 лв.
wili98 написа:wili98 написа:
Иначе си изяждам дипломата за "Монтьор на електрически уреди апарати и съоражения" взета с около 6:00 на държавен изпит...
Отвори си електротехниката и да ти е сладко.

Последна промяна от Boro на Нед 08 окт 2006 21:07, променено общо 1 път.
[quote="Vasseto"]Ето и схемата:
quote]
1. Крушката /диода/ не е само индикатор дали се е възбудил алтернатора. През нея се подава възбудителен ток за алтернатора. При диода тока е през паралелни резистори. Този ток е около 200мА и ще изпържи оптрона без паралелен резистор.
2. F1=10А не е ли малко якичък за варигата?
3. Релето може да се свърже към ключа на фаровете за да се избегне едновремена работа на къси и дълги.
4. В схемата липсва една маса към регулатора. Все пак през възбудителната трябва да тече ток. Не, че има значение за схемата за фаровете.

quote]
1. Крушката /диода/ не е само индикатор дали се е възбудил алтернатора. През нея се подава възбудителен ток за алтернатора. При диода тока е през паралелни резистори. Този ток е около 200мА и ще изпържи оптрона без паралелен резистор.
2. F1=10А не е ли малко якичък за варигата?
3. Релето може да се свърже към ключа на фаровете за да се избегне едновремена работа на къси и дълги.
4. В схемата липсва една маса към регулатора. Все пак през възбудителната трябва да тече ток. Не, че има значение за схемата за фаровете.
- Vasseto
- Автомобил: Passat B7 Passat B5_5 Jetta V
- Двигател: CFFB AVF BXE
Смятах да го реализирам тази събота или неделя,но дъжда обърка всичко.Дано да имам време през седмицата.
1 мерси че ме подсети да проверя тока във веригата.Е имам достатъчно оптрони.
2.Да не е без нищо,затова е този бушон.Всеки може сам да си го избира.И смятам че е прилично 10А.Оптрона ща се изпържи пръв,но мисля че повечето бушони за защита от късо някъде из кабелите.
3.По принцип съм предвидил това реле да включва друго реле,но ще постна схемата като съм готов.
4Вярно че я нама.Но се нядяваме че и двата болта на реголатора ще са по местата им.
1 мерси че ме подсети да проверя тока във веригата.Е имам достатъчно оптрони.
2.Да не е без нищо,затова е този бушон.Всеки може сам да си го избира.И смятам че е прилично 10А.Оптрона ща се изпържи пръв,но мисля че повечето бушони за защита от късо някъде из кабелите.
3.По принцип съм предвидил това реле да включва друго реле,но ще постна схемата като съм готов.
4Вярно че я нама.Но се нядяваме че и двата болта на реголатора ще са по местата им.

- doktora
- Автомобил:
- Двигател:
- Местоположение: гр.Лясковец,обл.В.Търново, PASSAT B4, COMBI,1.8Mi, ADZ , 94г, LPG BRC
- Контакти:
Благодаря, но продължавам да питам: по принцип колко вата по отделно са : габаритите, късите и дългите светлини?Опитвам се да си направя сметката за каква икономия става дума, ако се сложат предложените от wili98 крушки.
wili98, цената която си написал за 2 крушки ли е, или само за една? На сайта като модел е изписано "H21W/12V/21W/BAY9S ECE" - така ли се водят , за да ги потърся из В.Търновския край?!
wili98, цената която си написал за 2 крушки ли е, или само за една? На сайта като модел е изписано "H21W/12V/21W/BAY9S ECE" - така ли се водят , за да ги потърся из В.Търновския край?!
Vasseto написа:2.Да не е без нищо,затова е този бушон.Всеки може сам да си го избира.И смятам че е прилично 10А.Оптрона ща се изпържи пръв,но мисля че повечето бушони за защита от късо някъде из кабелите.
10А бушон е подходящ за кабел не по-малък от 0,75мм2 а там е вероятно да се сложи и по тънък.

пп

- wili98
- Щраусолог
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
подготвям тема.. със снимков материал и цени... ще я пусна скоро..
единият ми фар вече е пробит и сложена допълнителната крушка в него
цената е само за една крушка...идеята ми не е да гоня икономичност..на ток или пари
а да си направя отделни дневни светлини максимално просто и ефективно.. защото както обясних не предпочитам да карам на къси постоянно.
Мисля, че засега се получава..
Василиса первая.. ще прави някакви магарии с ултра ярки диоди..
ма да видим докъде ще го докара...
единият ми фар вече е пробит и сложена допълнителната крушка в него

цената е само за една крушка...идеята ми не е да гоня икономичност..на ток или пари
а да си направя отделни дневни светлини максимално просто и ефективно.. защото както обясних не предпочитам да карам на къси постоянно.
Мисля, че засега се получава..
Василиса первая.. ще прави някакви магарии с ултра ярки диоди..
ма да видим докъде ще го докара...

- LILO&STICH
- ябълката на раздора
- Автомобил:
- Двигател: