Добавяне на Traction Control на Голф4 (ABS->ABS+EDS+MSR+ASR)

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
VAAL
Автомобил:
Двигател:

Re: Добавяне на Traction Control на Голф4 (ABS->ABS+EDS+MSR+ASR)

Мнениеот VAAL » Съб 07 апр 2012 18:12

icefire написа:Аз пак имам въпрос към tonyM

Понеже тези модули са трудни за намиране, започва да ми се върти следната идея в главата. Намирам си един модул с ESP, монтирам го и го прекодирам. Дали ще стане този номер??

Поздрави!

Всички модули ESP са MK60 така че не би трябвало да стане.Ако колегата е по запознат да пише.

Потребителски аватар
icefire
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот icefire » Съб 07 апр 2012 18:37

Доколкото знам, МК60 е след 2001-ва някъде.. но със сигурност съм виждал Г4 с ESP от 99-та примерно.

Само че си прав, дори да има МК20 с ESP, то ще е също толкова трудно за намиране :banghead:

Потребителски аватар
tonyM
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tonyM » Съб 07 апр 2012 20:00

Потребителски аватар
icefire
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот icefire » Съб 07 апр 2012 21:51

А ако изкопая такъв модул, мога ли да го сложа него и да го прекодирам да работи само с ASR?

Потребителски аватар
tonyM
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tonyM » Съб 07 апр 2012 22:30

Не мога да кажа...
Най-добре питай Хамериканците в темата на tdiclub-форума: минали са по този път, могат да дадат идеи.
Но мисля, че няма да успееш да прекодираш МК20...

Потребителски аватар
policevidin
Автомобил: VW Golf 3 Modificated
Двигател: 1.9TDI 1z+ 1996

Мнениеот policevidin » Нед 08 апр 2012 9:59

tonyM написа:Не мога да кажа...
Най-добре питай Хамериканците в темата на tdiclub-форума: минали са по този път, могат да дадат идеи.
Но мисля, че няма да успееш да прекодираш МК20...

Има АБС/ЕСП на Мк20 и то масово както за предно, така и за 4Х4. На различните марки се монтира различно. Например аз съм виждъл Ауди S3 2003г което беше с Мк20 ABS/ESP.НО в същото време ми е попадало в ръцете и Голф4 2002г с Мк60 ABS/ESP.
Другото което е, Мк20 НЕ може да се прекодира като Мк60 (да си избираш режимите АБС, АБС/ЕДС, АБС/ЕДС/ТЦС........) Или поне не ми е попадала информация как. Колкото до колеката 'Х' по-горе, става да, намери си един модул Мк60 постави го и за да не си търси модула сензорите на ЕСП-то, го прекодирай само за АБС/ТЦС.

КАК ДА СИМУЛИРАМ КАН КОМУНИКАЦИЯТА И ЩЕ РАБОТИ ЛИ ПУЛНОЦЕННО АБС-а БЕЗ КАН ШИНА????? :banghead: :banghead: :banghead:
Хайде колеги няма ли кои да си откачи за 5мин двата кабела за КАН комуникация на АБС-а и да пробва дали ще продължи да работи всичко по него, въпреки грешката която генерира (CAN-BUS Comunicatin Error) Благодаря.

Потребителски аватар
VAAL
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VAAL » Нед 08 апр 2012 19:25

КАК ДА СИМУЛИРАМ КАН КОМУНИКАЦИЯТА И ЩЕ РАБОТИ ЛИ ПУЛНОЦЕННО АБС-а БЕЗ КАН ШИНА????? :banghead: :banghead: :banghead:
Хайде колеги няма ли кои да си откачи за 5мин двата кабела за КАН комуникация на АБС-а и да пробва дали ще продължи да работи всичко по него, въпреки грешката която генерира (CAN-BUS Comunicatin Error) Благодаря.
Колега по горе някъде в темата съм писал какво се случи при мен и което мисля че отговаря на въпроса ти.Гори ми претпазител от време на време,един от трите на компа,колата реално си работи но няма управление на главата на помпата и на турбината и работи в авариен режим и не върви.Веднага ми светва АСР-а явно защото е няма кан комуникацията между двата контролера,АБС-а не светва явно си остава работещ и не му е нужна тази комуникациа за да работи.Това мисля отговаря на въпроса ти.

Потребителски аватар
seikon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот seikon » Нед 13 май 2012 19:55

След дълго търсене открих такъв модул за Бора 2003 ТДИ 1C0907379AF. На моята Бора е 1J0907379 P, та въпросут ми е дали ще стане?

Потребителски аватар
tonyM
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tonyM » Нед 13 май 2012 22:54

seikon написа:След дълго търсене открих такъв модул за Бора 2003 ТДИ 1C0907379AF. На моята Бора е 1J0907379 P, та въпросут ми е дали ще стане?

1C0907379AF няма да стане. Търси точно 1J0907379AF (или 1J0907379J или 1J0907379R).

Последна промяна от tonyM на Сря 16 май 2012 6:21, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
seikon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот seikon » Вто 15 май 2012 20:55

ОК Благодаря!

Потребителски аватар
icefire
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот icefire » Пет 18 май 2012 23:54

Има развръзка с драмата около моя upgrade. След няколкомесечно търсене, вече имам нов модул (този път -AF) и така за втори път вече имам ASR heavy metal zork

Старият контролер тия дни ще го отворя и ще направя хубави снимки. Гложди ме идеята няма ли как да доработим обкиновен модул МК20 само с АБС до такъв с АСР :banghead:

Потребителски аватар
policevidin
Автомобил: VW Golf 3 Modificated
Двигател: 1.9TDI 1z+ 1996

Мнениеот policevidin » Съб 19 май 2012 0:18

icefire написа:Има развръзка с драмата около моя upgrade. След няколкомесечно търсене, вече имам нов модул (този път -AF) и така за втори път вече имам ASR heavy metal zork

Старият контролер тия дни ще го отворя и ще направя хубави снимки. Гложди ме идеята няма ли как да доработим обкиновен модул МК20 само с АБС до такъв с АСР :banghead:

Ами не, като разглобиш твоят модул щ видиш че има допълнителни винтили за АСР, Но това е най малкият проблем защото при МК20 е оставено място за МК20ГЛ които е с ЕДЛ (една идея по-стара система от АСР-а) разликата е че при ЕДЛа системата не души мотора докато при АСР-а му отнема от мощноста КОЕТО е най големият проблем защото това става по прословута КАН шина (нейната ма***ца). Ако си отварял различни АБС-и тоест АБС,АБС+ЕДС,АБС+АСР,АБС+ЕСП трябва да си забелязъл че за всяка екстра си има отделна Интеграла (процесор) който управлява екстрата ЕСП,АСР,ЕДЛ..... ДОри и да успееме да си набавиме Интеграла има други елементи които са помощни Транзистори,тиристори,тригери,памети,резистори,кондензатори..........и всички те са СМД :horror: :horror: Не си заслужава ОСВЕН ако не го правиме за идеята. Тогава ще подкрепя проекта с 2 ръце. :да:

Потребителски аватар
tonyM
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tonyM » Съб 19 май 2012 17:05

Downgrade ASR->ABS (поне при МК60) е лесен: само прекодиране с ВАГ-КОМ. Но желания ъпгрейд ABS->ASR при МК20 е невъзможен, най-малкото защото липсват хидр.вентили- затова и модулите с EDS и ASR/EDS са по-големи.
"За идеята" може да се сравнят механично и електрически два МК20-Голф4 контролера: единя с EDS, другия с ASR/EDS.
Тука: http://www.biat.uni-flensburg.de/msc/sy ... plaene.htm
и тука: http://www.biat.uni-flensburg.de/msc/sy ... abseds.htm
има инфо за механичната част, ама не му разбирам на немския...
И ако знаете откога чакам някой VW-инженер да се включи в темата.
@icefire: Не можеш ли да подпиташ нещо по въпроса в някой немски форум? Току-виж се получила и някоя идея от "кухнята".

Потребителски аватар
icefire
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот icefire » Съб 19 май 2012 18:10

Не пречи да се пробва, но по мои скромни наблюдения, в немските форуми не гъмжи от ентусиасти като нас.

Потребителски аватар
icefire
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот icefire » Вто 29 май 2012 19:43

Ако още някой като мен има проблеми с "новия" модул: viewtopic.php?f=11&t=331154

Върни се в “Направи си сам!”