Паркиране на огледала

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
rokera671
Автомобил:
Двигател:

Re: Паркиране на огледала

Мнениеот rokera671 » Нед 08 апр 2012 12:21

1z написа:ехеее кво го емнахте момчето по-добре да пита,ако бях в софия бих го научил колкото мога.Лично на мен ми е 10х по-лесно да паркирам през задният прозорец от колкото на огледала.

И аз не ги използвам когато има начин ,но понякога се налага!Ще се научи момчето и мене никой не ме е учил ама имам 2 огледала взети на една Витара и един ескорт .Добре ,че излязоха разбрани хора и се разбрахме по цивилизования начин.

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990

Мнениеот stefan4o » Нед 08 апр 2012 12:26

1z написа:ехеее кво го емнахте момчето по-добре да пита,ако бях в софия бих го научил колкото мога.Лично на мен ми е 10х по-лесно да паркирам през задният прозорец от колкото на огледала.

На теб може да ти е по-лесно, ама посредством трите огледала се обхваща почти целия периметър отзад. Ако ти се наложи да караш баничарка без видимост през задното стъкло, тогава какво правиш? Като се обърнеш, има една мъртва зона, дето няма как да я видиш, освен ако не можеш да си въртиш врата на 120 градуса mhihi
С подобни маневри с чупене на врат съм бил свидетел на инцидент и ударен пешеходец. Да не говорим вчера една пишман-шоферка как щеше да удари чичката зад нея с опелчето, дето й се падаше точно в тая "мъртва зона", за която ти споменах по-горе :beer
Аз лично почти винаги използвам само и единствено огледалата си за задно виждане при маневри и паркиране назад, не казвам, че се справям перфектно, но се старая да не си въртя врата, ако не е изключително наложително. :wink:

Потребителски аватар
rokera671
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rokera671 » Нед 08 апр 2012 12:42

Комшията ми да кара на огледала така удари един дядка ,че минаха няколко месеца и човека почина.Беше точно зад колата а той гледа огледалата .Ударът се чу чак у нас.На огледала карам само когато няма друга възможност.

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990

Мнениеот stefan4o » Нед 08 апр 2012 12:49

rokera671 написа:Комшията ми да кара на огледала така удари един дядка ,че минаха няколко месеца и човека почина.Беше точно зад колата а той гледа огледалата .Ударът се чу чак у нас.На огледала карам само когато няма друга възможност.

Именно де. Те затова на леките автомобили слагат две странични и едно вътре. Явно е пренебрегнал това в купето и е станала гредата. Разлика нямаше да има, ако дядката беше зад шофьорската задна колона на купето, където също нямаш видимост, когато си изкривиш врата. Просто в единия случай става от недоглеждане, а в другия - от невъзможност да видиш всичко, което става зад колата ти. Надявам се правиш разлика :beer Отделно пък, има хора, дето карат на задна много смело и бързо и точно тогава е голям шансът да стане греда независимо кой начин на маневриране се ползва - огледала или врат. Още по-отделно пък е, че масата пешеходци като видят кола, която маневрира назад гледат винаги да се наврат и да пресекат точно пред бронята й :beer

Последна промяна от stefan4o на Нед 08 апр 2012 12:53, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
rokera671
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rokera671 » Нед 08 апр 2012 12:52

Ами да се прави на газар и да не се обърне назад.А и не е погледнал огледалото в колата.

Потребителски аватар
1z
Автомобил: seat ibiza
Двигател: atd

Мнениеот 1z » Нед 08 апр 2012 12:53

stefan4o написа:

На теб може да ти е по-лесно, ама посредством трите огледала се обхваща почти целия периметър отзад. Ако ти се наложи да караш баничарка без видимост през задното стъкло, тогава какво правиш? Като се обърнеш, има една мъртва зона, дето няма как да я видиш, освен ако не можеш да си въртиш врата на 120 градуса mhihi
С подобни маневри с чупене на врат съм бил свидетел на инцидент и ударен пешеходец. Да не говорим вчера една пишман-шоферка как щеше да удари чичката зад нея с опелчето, дето й се падаше точно в тая "мъртва зона", за която ти споменах по-горе :beer
Аз лично почти винаги използвам само и единствено огледалата си за задно виждане при маневри и паркиране назад, не казвам, че се справям перфектно, но се старая да не си въртя врата, ако не е изключително наложително. :wink:

Кога написъх че не ползвам огледала? казах че ми е по лесно да паркирам без тях а през задният прозорец.Ако било баничарка(има и с прозорец)ами ако имаш два пръста лед на страничните пък нагревателя е разтопил задният джам ко прайм Ако Ботев беше с каска а Левски с пума диск...
Радвам се че се справяш перфектно с паркирването,и аз не се оплаквам.
Айде наздраве :beer и да не спамим повече.

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Нед 08 апр 2012 14:56

само на огледал странични. Навик от баничарките. 1 парктроник с 4 сензора е 45 лв какво толкова се чудите? Ако има нешо отзад пиши.Слага се за няма и 30 мин.
Па и тия дето гледах на огледалото в купето -яко налитат на колчета, саксии , дънери и др подобни

Потребителски аватар
rokera671
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rokera671 » Нед 08 апр 2012 15:02

kris11 написа:само на огледал странични. Навик от баничарките. 1 парктроник с 4 сензора е 45 лв какво толкова се чудите? Ако има нешо отзад пиши.Слага се за няма и 30 мин.
Па и тия дето гледах на огледалото в купето -яко налитат на колчета, саксии , дънери и др подобни

Смятай ,че съм си взел! А от къде може да се купи?

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Нед 08 апр 2012 17:04

ако ще караш на заден, прегръщаш жената и обръщаш главата (на дясно, щото много хора виждам дето се въртят на ляво, те кво виждат и как паркират вече си нямам идея), но ако само маневриваш/паркираш, тогава караш бавно и видимостта само по огледала е много по-голяма. Ама си зависи и от колата де, колкото е по-голяма, толкова е по-кофти да паркираш с обръщане на главата.
Като пакиращ едва ли караш по-бързо от 4-5 км/ч, дори и да закачиш нещо винаги има време да спрещ, най-много боята да пострада.

Къде са тия парктроници по 45-лева, че на моя му изпуши модула есента ?

Потребителски аватар
hristodj
Автомобил: golf 3 kombi
Двигател: AHU 97
Контакти:

Мнениеот hristodj » Нед 08 апр 2012 17:06

:да:

Потребителски аватар
fox_vt
Автомобил: Seat Toledo
Двигател: AHU 97

Мнениеот fox_vt » Пон 09 апр 2012 6:37

Абе смеете се вие но мога да ви кажа че от огледало до огледало има разлика бол-на толедото са съвсем малко или никак изпъкнали и мога и със затворени очи да паркирам,но на тиграта на сестрата толкос са изпъкнали огледалата че поне за мен е почти невъзможно да определя каквото и да било растояние от задницата на колата :idea:

Потребителски аватар
ДАНЧО
Автомобил: Audi A4 B6
Двигател: AVB 2003

Мнениеот ДАНЧО » Пон 09 апр 2012 7:29

Ето го и моят "весел" случай: Тръгвам си аз от работа към 19 ч. Качвам се в колата и реших да закарам и колегите 3-ма отзад и един отпред на пасажерската седалка.Включвам задна,поглеждам дясното огледало няма никой , поглеждам отляво пак няма никой, "сигурен" съм и тръгвам,обаче усетих нещо че ми запира.Пак поглеждам в лявото огледало и толкова се стреснах.Една гърбава бабичка ме чумосва с бастуна си.Добре, че не тръгнах по рязко.Затова от тогава преди да тръгна винаги гледам поне по 2 3 пъти и изчаквам малко.

По темата ,ако става за лек автомобил,аз паркирам по следния начин:
Така наречения "софийски гараж"- Минавам покрай свободното място, виждам ,че мога да се събера,изравнявам се с колата отпред колкото багажниците да са ни на едно,завъртам волана около половината на хода му и давам назад докато видя бордюра в дясното огледало и въртя на обратно.Ако не стане от първия път имаш възможност да се движиш и напред и назад след като вече си я вкарал в нужното място.Но ако не са те научили да паркираш докато си карал курса аз не знам какви са тия инструктори death

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Контакти:

Мнениеот kris11 » Пон 09 апр 2012 9:41

rokera671 написа:
kris11 написа:само на огледал странични. Навик от баничарките. 1 парктроник с 4 сензора е 45 лв какво толкова се чудите? Ако има нешо отзад пиши.Слага се за няма и 30 мин.

Смятай ,че съм си взел! А от къде може да се купи?

Има на Дунав 10 .Има и колега продаващ такива в раздел продава . 4 сензора за задна броня и 1 дисплейче с метраж в червено и изьпилъващи се диодни стълбици в ляво и дясни според това каков има в ляво или дясно.Има си и пищялка.
30 см , които отчита за минимално разстояние действително са си 30 см / много полезно при паркиране на тясно място.

Потребителски аватар
ludiq1918
Автомобил: Honda Civic
Двигател: D14A2 - 1997

Мнениеот ludiq1918 » Пон 09 апр 2012 17:07

Аз не можех да карам/паркирам на огледала. Ама след като седнах няколко пъти в служебните спринтери и му схванах цаката, и сега и на колата го правя с огледала. Ама с бусовете ми беше по лесно защото огледалото е голямо и виждах много неща в него, а на колата хваща едно нищо. Така че колегата който попита, да "забрави" че има заден прозорец и да се пробва няколко пъти на различни варианти паркиране само на огледала.

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Контакти:

Мнениеот kris11 » Чет 12 апр 2012 11:45

scare :screwy Вчера гледах 1 голяма бяла птица с Ауди 100 прави стотици маневри в опит да паркира на място ,което бил заел Голф3 ,А3 със зор.
Направо и се чудя на акъла, как не можа да вдене поне 5 мин, че мястото не е достатъчно, а трябваше да прави сума ти маневри назад напред.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”