Помощ за слагане на скоростна кутия
- stypkata
- Автомобил: Golf 3AEK+BMW318i + Jumper 2013
- Двигател: AEK
Знам,че е обсъждано много пъти,но нямам 2-3 часа да прочета всичко изписано по темата.Та днес си свалих скоростната кутия на голфа от гаража,смених съединителя ,но скоростната кутия немога да я наместя отново на мястото и.Спомням си ,че имаше някакъв начин,ъгъл на вкарване или подобно,по който ставаше лесно кутията,но немога да си го спомня.Другия въпрос е нормално ли е когато е сложен новия съединител ,притискателя върху него и болтовете на притискателя ,феродовия диск да не се върти на ръка?.Това е мерси ако някой даде съвет как да наместя скоростната кутия на нястото и и дали е нормално да не се върти феродовия диск.Мерси
- kr86
- Автомобил: Golf mk2
- Двигател: 1.6 automatic 1984 year
Re: Помощ за слагане на скоростна кутия
Феродото трябва да е центровано иначе опашката на скоростите ти опира в него и затова не влизат скоростите.
Не се върти е отговора на втория въпрос
Не се върти е отговора на втория въпрос
- hayabusa_gsxr
- Автомобил: Opel Vectra B
- Двигател: X20XEV
kr86 написа:Феродото трябва да е центровано иначе опашката на скоростите ти опира в него и затова не влизат скоростите.
Точно.Разхлаби винтовете на съединителя и центровай феродовия диск.
- luboveliki
- Автомобил:
- Двигател:
преди да затегнеш притискателя центрирането на всичко е много важно...по принцип си има готови инструменти за центриране но става и с нещо пригодено....
- stypkata
Не сте ме разбрали.Немога да кача кутията до нивото на шлиците,не че шлиците не влизат.Опира на задния тампон и частта на скоростната кутиян от дясното каре опира в притискателя...Съединителя го сменям на стойки пред блока,нямам канал или подемник.
- zfa159
- Автомобил: Skoda Karoq FL + Passat B4 Syncro
- Двигател: DXRB AGG
- Контакти:
Центроваш феродовия диск да е точен,преди всичко останало.Прави се или на около или с инструмент.
От там нататък процедурата е следната - ако успееш,избиваш чашката на дясното вътрешно каре (само е набита и има една метална контра вътре,която я държи (като на външните карета) ).Само че ест. е трябвало да си източиш маслото на кутията,защото ще изтече.Това е най-лесния възможен начин,само че не винаги излиза чашката.
Другия вариант е доста по-мъчителен,особено за теб,както нямаш условия - връзваш кутията отгоре на ухото,което е предвидено за тази работа с някакво здраво въже,кабел или каквото имаш под ръка.Един я вдига отгоре,един я гласи отдолу.Идеята е следната - вдигаш я така,че диференциала да се извърти и да дойде над магарето (за да не закача в тампона).Пропуснах,че трябва да си махнал лапата,която е за тампона,иначе ще ти се разкаже играта.Та като дойде диф-а нагоре,остава да излъжеш чашката на карето, да прескочи маховика,не лесна задача ама с малко мъка става.След това остава да донаместиш кутията и си готов.Ако успееш да махнеш чашката,става за 2 минути

От там нататък процедурата е следната - ако успееш,избиваш чашката на дясното вътрешно каре (само е набита и има една метална контра вътре,която я държи (като на външните карета) ).Само че ест. е трябвало да си източиш маслото на кутията,защото ще изтече.Това е най-лесния възможен начин,само че не винаги излиза чашката.
Другия вариант е доста по-мъчителен,особено за теб,както нямаш условия - връзваш кутията отгоре на ухото,което е предвидено за тази работа с някакво здраво въже,кабел или каквото имаш под ръка.Един я вдига отгоре,един я гласи отдолу.Идеята е следната - вдигаш я така,че диференциала да се извърти и да дойде над магарето (за да не закача в тампона).Пропуснах,че трябва да си махнал лапата,която е за тампона,иначе ще ти се разкаже играта.Та като дойде диф-а нагоре,остава да излъжеш чашката на карето, да прескочи маховика,не лесна задача ама с малко мъка става.След това остава да донаместиш кутията и си готов.Ако успееш да махнеш чашката,става за 2 минути

- villi78
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
stypkata написа:Не сте ме разбрали.Немога да кача кутията до нивото на шлиците,не че шлиците не влизат.Опира на задния тампон и частта на скоростната кутиян от дясното каре опира в притискателя...Съединителя го сменям на стойки пред блока,нямам канал или подемник.
Ако си сам,едва ли ще я качиш.И мотора вдигни на крик,защото стартера ти е тампон на мотора,а като си го махнал е пропаднал и за това опира
- bobi_diesel
- Автомобил:
- Двигател:
Мотора отпуснат надолу и слагането е много по-лесно.Дифа винаги се заклещва за тампона,но се намества с малко лашкане,без да се сваля фланеца на полуоската(има си негативна страна-одира се боята по стойката на тампона).Свалял съм не веднъж кутии директно на земята.hayabusa_gsxr може да потвърди!
- stypkata
zfa159 написа:Другия вариант е доста по-мъчителен,особено за теб,както нямаш условия - връзваш кутията отгоре на ухото,което е предвидено за тази работа с някакво здраво въже,кабел или каквото имаш под ръка.Един я вдига отгоре,един я гласи отдолу.Идеята е следната - вдигаш я така,че диференциала да се извърти и да дойде над магарето (за да не закача в тампона).Пропуснах,че трябва да си махнал лапата,която е за тампона,иначе ще ти се разкаже играта.Та като дойде диф-а нагоре,остава да излъжеш чашката на карето, да прескочи маховика,не лесна задача ама с малко мъка става.След това остава да донаместиш кутията и си готов.Ако успееш да махнеш чашката,става за 2 минути
Така го направихме.Вързахме го за едно въже прекарано през прът поставен между калника и всмукателните колектори.Единия повдигаше от долу кутията,докато другия я придържа с въжетата и после я наместихме на шлиците.Центроване направихме на ръка.Вкарах си пръста и центровах горе долу съединителя преди да затегна болтовете на притискателя.Това беше всичко друго е лесно
- stypkata
Колеги имам един малък проблем след смяната на съединителя първата ми скорост влизаа малко трудно.Преди по хода от свободна към първа нямаше пречки а сега спира за малко преди да влезе в първата и тогава влиза.Съмнявам се,че е това палче на лостовия механизъм което е на шлици,защото го сложих просто така без да гледам някакви белязки.То има ли значение в какво положение ще се вкара на шлиците ?Дано сте ме разбрали,ако не ще пояснявам.
- bobi_diesel
- Автомобил:
- Двигател:
Ако е това което е на селектора на ск,то влиза само в едно положение.
-
icorainbow
- Автомобил:
- Двигател:
Преди почти 2 години ми сменяха съединителя. Та тогава почнаха и мойте - 1ва и 2ра трудно да влизат. При мен се оказа, че трябва малко центровка на лостовата система - все пак при смяната се поразместват нещата. Та идеята беше, че разкачих скобата която държи хоризонталната тръба на скоростния лост. Тази скоба се намира точно където влиза лостовата система в коша на мотора. Та отхлабва се скобата, колата е на неутрална скорост. След това скоростния лост се фиксира примерно да е вертикален( аз го овързах с телове към купето да не мърда). След като се фиксира, скобата която държи скоростния лост към останалите механизни се стяга и се пробва как влизат скоростите. Малко е играчка докато се нагоди, но все пак върши работа. По принцип четох, че за тази работа се ползвал специален шаблон, който се слагал на скоростния лост след като се свали маншона( говоря този в купето)и тогава процедурата била отвиване на скобата, слагане на шаблона и стягане на въпросната скоба и готово.
-
FeerceFeels
- Автомобил:
- Двигател:
това с тела просто ме разби , момче ти си си го просил ... почне ли скоросната кутия да ти прави проблеми по добре в сервиза отколкото явно изронени зъби на скоросната кутия или в най-добрия случай синхронизатори но щом 5-та ти прави проблем която е директна едва ли проблема ще е със синхронизаторите ...
- bahyr
- Автомобил: LEON ST
- Двигател: CXSA
icorainbow написа:Преди почти 2 години ми сменяха съединителя. Та тогава почнаха и мойте - 1ва и 2ра трудно да влизат. При мен се оказа, че трябва малко центровка на лостовата система - все пак при смяната се поразместват нещата. Та идеята беше, че разкачих скобата която държи хоризонталната тръба на скоростния лост. Тази скоба се намира точно където влиза лостовата система в коша на мотора. Та отхлабва се скобата, колата е на неутрална скорост. След това скоростния лост се фиксира примерно да е вертикален( аз го овързах с телове към купето да не мърда). След като се фиксира, скобата която държи скоростния лост към останалите механизни се стяга и се пробва как влизат скоростите. Малко е играчка докато се нагоди, но все пак върши работа. По принцип четох, че за тази работа се ползвал специален шаблон, който се слагал на скоростния лост след като се свали маншона( говоря този в купето)и тогава процедурата била отвиване на скобата, слагане на шаблона и стягане на въпросната скоба и готово.
http://volkswagen.msk.ru/forum/index.ph ... pic=127413
- GOLF_SB_1991
- Автомобил: VW JETTA MK2
- Двигател: JP
Искам да попитам въпроса не е мн за тук,но за да не пускам тема питам тук.Та забелязах че е скъсана гарнитурата на жилото на километража и от там сълзи масло http://monkiov.snimka.bg/automobiles/skorosti.667946 не съм забелязал да има петна под колата но ме притеснява все пак! От скоро започна да стърже като отнема газста на 1или 2 скорост масло има гледах като отвих пробката бликна мн силно значи е в повече. Да попитам колегите има ли от къде да закупя въпроснаъа гарнитура или да си направя, и от какво може да вие така дефертциала ИЗВИНЯВАМ СЕ,ЧЕ ПИША ТУК!
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”