Карах на дълъг път Uniroyal RainExpert- а, на сухо и в дъжд- много съм доволен. Това в размер 185/60Р14.
Догодина, живот и здраве, като сменя летните на Аудито, и на него ще сложа такива!

Летни гуми - кои според вас са най-добрите
- Ivo_Dinkov
- Автомобил: Audi Quattro Turbo
- Двигател: BGB
- Контакти:
- Sashko_Trg
- Автомобил: Audi A4 Avant
- Двигател: 2 0 TDI
Re: Летни гуми - кои според вас са най-добрите
Smeagol написа:Наш колега (не влиза много във форума) кара с такива Marangoni Zeta 195/50/15 вече 5-та година.
Бях много скептичен към гумата, но се оказа добра за парите си.
Да, леко шумна, но няма начин. Малко тежка на волана и "водеща" колелата.
След 5 години експлоатация той заяви, че са си стрували, но сега има гадно дърпане в едната посока, което е от крива лятна гума.
Другото е, че почти не са се изтъркали и са доста зле на мокро...
Същото е и при мен, става дума за лятна гума 225/40, на мокро се пързалят много гадно, особено когато падне лек дъждец тогава немогат да захяпят изобщо. 2-то е че наистина имат доста грайфер а дота им 2008 или 2009 и 3-тото е че са доста нацепени отстрани по-борда, което не мога да си обясня явно са карани доста меки и затова е така.
- Прикачени файлове
-
- marangoni_mythos__.jpg (21.36 KиБ) Видяна 1216 пъти
- dancing_niki
- Скиора
- Автомобил: VW Touareg V6 TDI Individual
- Двигател: CASA
Всяка една гума висок клас на даден производител е добра. Проблема ни е че са ни такива възможностите и можем да си позволим гуми от среден клас, откъдето идват и разликите м/у производителите.
Booster написа:dir2cas написа:Последно съм се спрял на следните 3 модела:
BFGoodrich g Force Profiler
BFGoodrich gGrip
Uniroyal Rainsport 2
Накой с преки впечатления за моделите или поне марките?
Като цяло за Goodrich-a се казва, че се износват по-бавно, но пък някой ми беше казал, че заради шарката BFGoodrich g Force Profiler-а имали по-голямо съпротивление с пътя и щели да качат разхода на гориво...
:
1 или 2 страници по назад колега има няколко мнения за Рейнспорта от мен и няколко други колеги , които ги карат.
Първо да кажа, че става въпрос за 225/45,R17.
Прочетох ги и именно заради това ги включих в листата между които се колебая. Не видях само мнение как са като износоустойчивост. Иначе за V образната шарка също видях противоречиви мнения затова се колебая и за G-Grip-а на Goodrich, от друга страна G-Grip нямат размер по-голям от Р17 и по-високи speedindex-и което някак си ми се струва, че са по-нисък клас. Абе като цяло още не мога да се реша за V-образната шарка, иначе ако кажете че и Унирояла са добре с износоустойчивостта вероятно ще взимам тях.
- buller
- Автомобил: VW Passat B5_5 Exclusive
- Двигател: 1_8T AWT
dir2cas написа:Първо да кажа, че става въпрос за 225/45,R17.
Прочетох ги и именно заради това ги включих в листата между които се колебая. Не видях само мнение как са като износоустойчивост. Иначе за V образната шарка също видях противоречиви мнения затова се колебая и за G-Grip-а на Goodrich, от друга страна G-Grip нямат размер по-голям от Р17 и по-високи speedindex-и което някак си ми се струва, че са по-нисък клас. Абе като цяло още не мога да се реша за V-образната шарка, иначе ако кажете че и Унирояла са добре с износоустойчивостта вероятно ще взимам тях.
С две ръце за Uniroyal!!! Просто е по-добра гума... Износва си се нормално за годините (за разлика от BF Goodrich, която почти не мърда), има отлично поведение на дъжд...
Smeagol написа:С две ръце за Uniroyal!!! Просто е по-добра гума... Износва си се нормално за годините (за разлика от BF Goodrich, която почти не мърда), има отлично поведение на дъжд...
За момента съм се спрял на тях, чакам само да ми кажат кога ще имат моя размер в Диана, тъй като днес ми вдигнаха нервите достатъчно...
Къде е BF-Goodrich в тая класация ?! Каква е тая измислена анкета?! Има Tigar и Sava , а спонсора на WRC шампионата го няма, хахаххахах
OMG

- Kuncavia
- A.C.A.B.
- Автомобил: Golf MK1 Cabrio
- Двигател: 1600 cc
- Контакти:
Еми навихте ме. Или ще взема унироялчето или ще взема Yokohama Parada. Искат ми 310 лв на гума, 2012, Made in Pilipinas
При положение, че изпаднат пари де. Ако не изпаднат унирояла е добра алтернатива 

- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
А за какъв размер иде реч 310 лв. на бройка???
-
- Автомобил: Passat B8
- Двигател: ACDF 2019
stefan4o написа:А за какъв размер иде реч 310 лв. на бройка???
Има, има и моите са някакъв скапан размер 215/60/16 та хубавите гуми почват от 300 лв

- stefan4o
- Контакти:
bnick написа:stefan4o написа:А за какъв размер иде реч 310 лв. на бройка???
Има, има и моите са някакъв скапан размер 215/60/16 та хубавите гуми почват от 300 лвЗамислям се да мина на 17-ки
Това ли ти пише в книжката на колата? Понеже в руския каталог излиза съвсем стандартен размер като за твоята кола 205/55/16, а там читавите марки започват от 150 лева.

- stefan4o
- Контакти:
CONTINENTAL 225/40R18 92W XL FR CSC 3
за 285лв. как ти се струва
за 285лв. как ти се струва

- Enforcer
- Автомобил:
- Двигател:
Гледам, гледам и се чудя на тази анкета за летни гуми - "кои са най добрите"?! И си мисля, че се гласува по-скоро за това, кой с какви кара, а съвсем не кои са най-добрите.
Ето например в тази класация, гумите са поставени в четири групи според марката: премиум класа, средна класа, икономична и бюджетна:
http://www.tyrereviews.co.uk/Tyre/
Някои колеги са гласували за Barum, Sava, Debica, Maloya и т.н. нискобюджетни изпълнения, което за мен означава, че или им се иска техните гуми да са най-добрите или пък не разбират от гуми.
Ето например в тази класация, гумите са поставени в четири групи според марката: премиум класа, средна класа, икономична и бюджетна:
http://www.tyrereviews.co.uk/Tyre/
Някои колеги са гласували за Barum, Sava, Debica, Maloya и т.н. нискобюджетни изпълнения, което за мен означава, че или им се иска техните гуми да са най-добрите или пък не разбират от гуми.

-
- Автомобил: Passat B8
- Двигател: ACDF 2019
stefan4o написа:bnick написа:stefan4o написа:А за какъв размер иде реч 310 лв. на бройка???
Има, има и моите са някакъв скапан размер 215/60/16 та хубавите гуми почват от 300 лвЗамислям се да мина на 17-ки
Това ли ти пише в книжката на колата? Понеже в руския каталог излиза съвсем стандартен размер като за твоята кола 205/55/16, а там читавите марки започват от 150 лева.
Те са оригиналните с колата, така е взета от магазина. 205/55/16 е за Trendline, моята е Comfortline, той е серийно с 215/60/16

Последна промяна от bnick на Пон 09 апр 2012 20:44, променено общо 1 път.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”