Пасат B5.5 Бутон за вратата, Микроключета
- dlug
- Автомобил: Passat B5.5 2003 1.9 TDI
- Двигател: AVB
Re: Бутон за вратата на Пасата B5.5
Вариант-може да не се връща. Пробваш ако удариш с юмрук по емблемата (горе-долу) и след това работи значи е нужно почистване. Иначе се сменя микрето
dlug написа:Вариант-може да не се връща. Пробваш ако удариш с юмрук по емблемата (горе-долу) и след това работи значи е нужно почистване. Иначе се сменя микрето
О, щом трябва да нокаутирам емблемата няма проблеми, ама ако е микроключе какво трябва да взема? Виждам че е различно от тези на вратите.
п.п. Имам едни съмнения, че проблемите ми са породени от студа, ама ще видим де
-
- Автомобил: Skoda Octavia III
- Двигател: CLHA 2014
Момчета темата е страхотна, изчетоях я цялата и ми стана ясно какъв ми е проблема или къде може да е. Междувременно прочетох, че основния проблем е в разстоянието на отворите на микроключетата. Пускам ви един линк към pdf, където може да се поръча и ключе на 8мм отстояние освен стандартните 9.53мм, както и може да бъди с дълги накрайници за отвори или къси. Долу вляво има индекс на вариантите за поръчка. В описанието изрично пише, че е за автомобили и дават 100 000 цикъла. Дано съм ви бил полезен. Между другото е от сайта на Комет електроникс и пише , че имат 32 бр. на склад в Дружба , не на Самуил. Въпроса е от кой модел имат? Ако имат на 8мм, определено ще решат проблема на много хора. Някой ако иска може да провери.
Ето и линка : http://store.comet.bg/bg/Catalogue/Prod ... 5/?dl=1725
P.S.Проверих по индекса DW-N2S-00A0C-Z, три пина на 9.53мм всъщност имат на склад. За 8мм индекса трябва да е DW-N2S-00A0G-Z ,иначе другите размери съвпадат и на Чери и на Байа какво беше там
Ето и линка : http://store.comet.bg/bg/Catalogue/Prod ... 5/?dl=1725
P.S.Проверих по индекса DW-N2S-00A0C-Z, три пина на 9.53мм всъщност имат на склад. За 8мм индекса трябва да е DW-N2S-00A0G-Z ,иначе другите размери съвпадат и на Чери и на Байа какво беше там

- dlug
- Автомобил: Passat B5.5 2003 1.9 TDI
- Двигател: AVB
graver написа:dlug написа:Вариант-може да не се връща. Пробваш ако удариш с юмрук по емблемата (горе-долу) и след това работи значи е нужно почистване. Иначе се сменя микрето
О, щом трябва да нокаутирам емблемата няма проблеми, ама ако е микроключе какво трябва да взема? Виждам че е различно от тези на вратите.
п.п. Имам едни съмнения, че проблемите ми са породени от студа, ама ще видим де
Аз направих операцията по почистването онзи ден. Малко гадно се сваля. Дръжката, която натиска микрето се движеше леко трудно. Поопънах пружинката, която го кара да се връща, малко смазка и сега не ми остава в натиснато положение. Микрето го има снимано на предната (или по-предишната страница). Хората казват, че е по-евтино от тези на вратите, но аз не знам точно кое трябва да се вземе. То се натиска малко по-разлочно от тези на вратите и като се има предвид че и се ползва по-рядко трябва да изкара поне два пъти повече.
JORDITO написа:...
Ако има на 8мм разстояние между отворите ще бъде хубаво.
П.П. сайа-бургес

ходих при познат алармаджия и ми сложи ключе на вратата,всичко работи перфектно
и само за 20лв.
и само за 20лв.
- Milanov
- Автомобил: passat B6
- Двигател: TDI
- Контакти:
При 0,90 ст. цена за бутон, Добра цена за труд!
- mircho82
- Автомобил: Golf IV TDI GTI
- Двигател: ARL 2001
ivan1904 написа:ходих при познат алармаджия и ми сложи ключе на вратата,всичко работи перфектно
и само за 20лв.
Писах на въпросната фирма,нямат налични микрета на 8мм разтояние. Само с поръчка, минимума е 1000бр

- alexkoleff
- Автомобил:
- Двигател:
Здравейте колеги, и аз стигнах до проблема с микроключетата (или така си мисля). Колата ми е е Бора 1,6-74Kw-AKL-2000год., но преполагам, че не се различава много с Пасата.
Сменях си крушката в багажника и при изваждането даде на късо. Нямаше изгорял бушон и лампите светнаха, но от тогава имам проблем със светлините в купето. Вече не светва лампата на врата (долната червена) когато отворя варата, както и в купето. След известно време светва и при всяко отваряне/затваряне си сработва нормално. Проблема е със пасажерсаката врата основно и по-малко със шофьорската. Със задните врати няма проблем. Днес даже при отворена врата се включи и алармата. До преди да дам на късо проблеми с осветлението в купето нямах.
Четох темата и колегата Milanov (стр.14 ) написа:
"Както написах преди това съм ел. техник и съм съгласен с тебе, че едно омасяване и край с модула... "
Дали проблема ми е с микроключетата или кой е този модул. Моля помагайте, че много дразнещо с тези светлини (и алармата). Благодаря Ви предварително.
RESPECT.
P.S. Как да разбера в коя брава ми е проблема?
Сменях си крушката в багажника и при изваждането даде на късо. Нямаше изгорял бушон и лампите светнаха, но от тогава имам проблем със светлините в купето. Вече не светва лампата на врата (долната червена) когато отворя варата, както и в купето. След известно време светва и при всяко отваряне/затваряне си сработва нормално. Проблема е със пасажерсаката врата основно и по-малко със шофьорската. Със задните врати няма проблем. Днес даже при отворена врата се включи и алармата. До преди да дам на късо проблеми с осветлението в купето нямах.
Четох темата и колегата Milanov (стр.14 ) написа:
"Както написах преди това съм ел. техник и съм съгласен с тебе, че едно омасяване и край с модула... "
Дали проблема ми е с микроключетата или кой е този модул. Моля помагайте, че много дразнещо с тези светлини (и алармата). Благодаря Ви предварително.
RESPECT.
P.S. Как да разбера в коя брава ми е проблема?
- Steels
- Автомобил: Arteon SB 280hp
- Двигател: DNFE
JORDITO написа:Ето и линка : http://store.comet.bg/bg/Catalogue/Prod ... 5/?dl=1725
И аз имам Бора ако купя тези микрокючета ще станат ли или трябва да търся 8мм?
П.П Как да разбера кой кабелчета трябва да запоя евентуално ако си купя тези ключета?

И аз следя темата от време на време. Имам Passat B5 и след проблеми с незаключване на една от задните врати, разбутах две от микроключетата(сложих обикновени такива), понеже забелязах, че не реагира плафона при отваряне и затваряне на тези врати. Проблема за незаключването на вратата, беше спукани писти в платката на бравата. Установих го едва по-късно и вече реших, че всичко е наред, до първия обилен дъжд - плафона светна и не искаше да угасне. Впоследствие започна да го прави от време на време, отказах се от него и го оставих в изключено положение, и тогава нова изненада - при дъжд и влажно време фабричната аларма се включва когато си поиска.
Такива противовлажни микроключета съм търсил в доста магазини за електроника и подобни елементи, но досега не съм открил. След като видях горните няколко поста, този понеделник ходих до Комет в Дружба и те казаха, че нямат в наличност и на склад. Питах ги няколко пъти, предложиха да си избера от Farnell, a те имат минимум за поръчка, пък и цена от 3,5-10 Euro за такова лично на мен ми се вижда нереална. По мое мнение всяко подобно противовлажно микроключе, независимо от разстоянието за закрепване може да се пригоди. Важно е да е противовлажно, защото положението му в бравата е такова, че бутона му стои нагоре и по този начин влагата се стича в него и от там изброените по горе проблеми.
Такива противовлажни микроключета съм търсил в доста магазини за електроника и подобни елементи, но досега не съм открил. След като видях горните няколко поста, този понеделник ходих до Комет в Дружба и те казаха, че нямат в наличност и на склад. Питах ги няколко пъти, предложиха да си избера от Farnell, a те имат минимум за поръчка, пък и цена от 3,5-10 Euro за такова лично на мен ми се вижда нереална. По мое мнение всяко подобно противовлажно микроключе, независимо от разстоянието за закрепване може да се пригоди. Важно е да е противовлажно, защото положението му в бравата е такова, че бутона му стои нагоре и по този начин влагата се стича в него и от там изброените по горе проблеми.
- Steels
Аз преди 2 часа отидох и си купих от Комет горе посочените ключета. Дължината им е 12 милиметра, това ще представлява ли някакви затруднения при монтажа ?.
Когато аз ги питах за противовлажни микроключета, им показах старото такова с капсулованите кабели и казаха, че нямат. След коментара на колегата Steels, пак ходих до Комет с каталожния номер на микроключето. Взех си такива, но не са с капсуловани изводи, а за запояване. Но все пак отгоре са с маншонче против влага, което е добре. Ключетата са по-малки като цяло и самото бутонче е по-тънко, което може да предполага не много добра издръжливост, но ако ми остане време през почивните дни смятам да ги пробвам.
Уточнявам, че моят проблем е в ключето, което следи състоянието за затворена/отворена врата, както предполагам е при повечето брави. Проблем при закрепването е това, че трябва да се сложи, така че да може езика на механизма на бравата да го натиска. Закрепването на тези конкретно, не съответства на оригиналните, но те и по форма и размер са малко по различни. Така като ги гледам с една нова дупка в металната част на бравата и леко разпилване на фабрично направената за закрепване на оригиналното ключе и ще стане. Отдолу изводите могат да се изолират с термошлаух или напластяване с някакво еластично лепило например. По важно е че микроключето е защитено от влага при самия бутон и не би трябвало да прави проблеми от навлязла влага вътре в корпуса му.
P.S.Тези които съм взел по спомен ми се струват еднакви с микроключетата, които се намират вътре в платката, но може и да имат някаква разлика.
Уточнявам, че моят проблем е в ключето, което следи състоянието за затворена/отворена врата, както предполагам е при повечето брави. Проблем при закрепването е това, че трябва да се сложи, така че да може езика на механизма на бравата да го натиска. Закрепването на тези конкретно, не съответства на оригиналните, но те и по форма и размер са малко по различни. Така като ги гледам с една нова дупка в металната част на бравата и леко разпилване на фабрично направената за закрепване на оригиналното ключе и ще стане. Отдолу изводите могат да се изолират с термошлаух или напластяване с някакво еластично лепило например. По важно е че микроключето е защитено от влага при самия бутон и не би трябвало да прави проблеми от навлязла влага вътре в корпуса му.
P.S.Тези които съм взел по спомен ми се струват еднакви с микроключетата, които се намират вътре в платката, но може и да имат някаква разлика.
- Steels
Re: Бутон за вратата на Пасата B5.5, Микроключета
Да и аз сега по празниците ще видя дали ще мога по някакъв начин да закрепя тези ключета. Ако не ще трябва да прежаля 13 лв за едно ключе.
- dmcdjveli
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги ще Ви помоля да не забравите да направите и по някоя и друга снимка.
Самото разглобяване на вратата на Passat, за човек който го е правил и преди става бързо , както и сглобяването и. Приспособих въпросните ключета, но загубих доста време с тях. Захващането им става с пластмасови крачета, но положението им в бравата е различно - тоест за ляв и десен монтаж. На лявата брава съм изрязал част от пластмасата отдолу(ограденото с червено на снимките), за да може да се захване микроключето. Сега всичко работи, както преди. Отваряш вратата - плафона светва, затваряш я и след 30sec. гасне. Заключваш с дистанционното - плафона гасне и фабричната аларма издава звуков сигнал, че всички врати са затворени. Колко ще изкарат, времето ще покаже. Но ако ми се наложи пак скоро да ги правя, ще си поръчам оригинални или максимално сходни с тях, защото монтирането им няма да отнеме много време.
Поздрави и успех!!
Поздрави и успех!!
Върни се в “Автоелектроника и автодиагностика”