Здравейте колеги.Имам следния проблем с оборотите на колата,които не винаги се проявяват.
При първоначално запалване на двигателя,2-3 минути работи добре,след което почва едно играене на оборотите с малък диапазон-не по-вече от 100 об/мин.Преди по-рядко се наблюдаваше ,но сега позачестиха.Сменени са свещи и кабели,дросела е чистен и адаптиран(първо мислех , че е от него),бензинов филтър сменях(наблюдава се и на газ същото). Прикачвам и клипче за по нагледно.Имам съмнения за маркучето на картерните изпарения ..но играенето е отчетливо и равномерно дали може от него да е.Утре ще го гледам.Ако е имал някой същите симптоми да сподели моля.Колата е от аватара!
Голф4 1.6 - Играене на обороти
- van4ooo
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Играене на обороти
Преди монтажа на ГИ имаше ли го проблема(свалян ли е колектора при монтажа на ГИ),провери затегнати ли са болтовете на дросел клапата.Провери и EGRа.
- maerto
- Автомобил: VW Golf 4 2001
- Двигател: 1.6 16V AUS
serjoe написа:почисти throttle-a.
Дросела съм го почистил и адаптирал.
- maerto
van4ooo написа:Преди монтажа на ГИ имаше ли го проблема(свалян ли е колектора при монтажа на ГИ),провери затегнати ли са болтовете на дросел клапата.Провери и EGRа.
Да колега проблема го имаше и преди монтажа на ГИ-то.преди месец чистих дросела ,адаптирах го ,болтовете са затегнати добре.EGR-а как да проверя?
- maerto
На диагностиката излязоха тези грешки:
16555 - Fuel Trim; Bank 1: System Too Lean
P0171 - 35-10
17811 - EGR System: Regulation Deviation
P1403 - 35-00
явно са пряко свързани с проблема.
Успях да проверя в Аутодата и за първата грешка изкарва поне 7-8 причини едната е" Air sistem "което пак ме насочва към маркуча на картерните изпарения
а за втората...нарушение в регулацията на EGR,Kak се оправя това може ли да се адаптира EGR с VAG COM,или чистене трябва и там????
P0171 - 35-10
P1403 - 35-00
Успях да проверя в Аутодата и за първата грешка изкарва поне 7-8 причини едната е" Air sistem "което пак ме насочва към маркуча на картерните изпарения
а за втората...нарушение в регулацията на EGR,Kak се оправя това може ли да се адаптира EGR с VAG COM,или чистене трябва и там????
- sali-juventus
- Автомобил:
- Двигател:
maerto написа:На диагностиката излязоха тези грешки:
P0171 - 35-10
P1403 - 35-00
Сваля се EGR клапана, чисти се и накрая адаптация на клапана.
- maerto
Re: Голф4 1.6 - Играене на обороти
Оказа се че маркучето за картерните изпарения е било нацепено на доста места и днес го смених.Изчистх грешките и сега ше видим ще се появат ли пак?Днес изминах 6-7 км,засега няма нищо.Дано да е било от това 

- maerto
Явно не бил точно там проблема(маркуча на картерните изпарения)днес пак се прояви това играена на оборотите Утре ще видя на диагностика пак същите грешки ли ще излязат.Предполагам ДА!!
Последна промяна от maerto на Сря 18 апр 2012 8:57, променено общо 1 път.
- Haralampi
- Автомобил: VW Golf 4 - 2002
- Двигател: 1.6 16V - AZD
И от опит и от диагностиката ти - всичко говори за задръстен или дефектен ЕГР!! Просто го свали и почисти или отиди на сервиз да го направят! Ако не си сменял горивен филтър скоро - направи го. При мен от това тръгна всичко!
-
- Автомобил: Seat Leon ST
- Двигател: CAXC 2015 - TDI CRBC
Това може и да си намерил вече, ама едва ли ще се реши проблема с адаптацията.
http://wiki.ross-tech.com/wiki/index.ph ... ation_(EGR)_Valve_Adaptation
Чисти ЕГР ама колко трябва да е лош бензина дето си сипвал, на мен ми играеха оборотите но доста повече от твоите и грешката за бедната смес ми е излизала, к'во съм сменял, освен 2 бобини (но при теб е една), датчик на колянов вал и махнах вторият катализатор.
Дросела ако се адаптира сам е по-добре при мен, отколкото ако го правя с Ваг-ком, но двигателите са ни различни.
http://wiki.ross-tech.com/wiki/index.ph ... ation_(EGR)_Valve_Adaptation
Чисти ЕГР ама колко трябва да е лош бензина дето си сипвал, на мен ми играеха оборотите но доста повече от твоите и грешката за бедната смес ми е излизала, к'во съм сменял, освен 2 бобини (но при теб е една), датчик на колянов вал и махнах вторият катализатор.
Дросела ако се адаптира сам е по-добре при мен, отколкото ако го правя с Ваг-ком, но двигателите са ни различни.
- Haralampi
Или лош бензин или задръстен горивен филтър... или и двете!
При мен изби ЕГР-а след като сложиш добавка за прочистване на горивната система, която явно разквака мръсотията по горивния и я прекара нататък и .....
В последствие го анализирах и се усетих, че горивния не е сменян от както я бях купил.
При мен изби ЕГР-а след като сложиш добавка за прочистване на горивната система, която явно разквака мръсотията по горивния и я прекара нататък и .....
В последствие го анализирах и се усетих, че горивния не е сменян от както я бях купил.
- maerto
Горивния филтър е сменян съвсем скоро, преди месец.Проверих за грешки днес и са същите които съм посочил в началото.Като поизсъхне времето ще свалям ЕГР за чистене,пък дано е от него!
- Haralampi
maerto написа:Горивния филтър е сменян съвсем скоро, преди месец.Проверих за грешки днес и са същите които съм посочил в началото.Като поизсъхне времето ще свалям ЕГР за чистене,пък дано е от него!
От него е

- GREEN_lADY
- Автомобил:
- Двигател:
а горивния на колко км да се смени? То е ясно че с тия боклуци дето сипваме сигурно и на 3 месеца ще е 

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”