За триене! Виене отпред вляво - Пасат Б4

Техническа и сервизна информация за Passat
Mish87
Автомобил: Tiana MK5 Variant
Двигател: CAXA
Контакти:

За триене! Виене отпред вляво - Пасат Б4

Мнениеот Mish87 » Пон 09 апр 2012 19:48

Колеги от както имам колата, кажи речи вече 2 ра година, чувам някакво доста неприятно виене отпред вляво. Проявява се при скорост над 70км/ч. Виенето не е постоянно, ами е като на прекъсвания - виууууу вииииииууууу виииууу такова едно или вие по - продължително или по - кратко. Падне ли скороста под 70 спира... прилича ми на виене като от въздушна струя, но се питам от къде как и защо :? По предницата уж всичко е наред, още съм със зимните гуми но това се появява и лятото както казах, вече 2 ра година, но досега не съм имал проблем поне за които аз да знам. Двигателя е 1.8 моно с код ABS. Някой някаква идейка :roll: :beer

Последна промяна от Mish87 на Нед 29 апр 2012 10:27, променено общо 1 път.

valku
Автомобил: VW Passat B5 1.9 TDI
Двигател: AFN

Re: Виене отпред вляво - Пасат Б4

Мнениеот valku » Пон 09 апр 2012 19:53

Колега това ми прилича на лагер, ако греша моля да ме извиниш! :) Нека по-разбиращите да се намесят... :)

Mish87
Контакти:

Мнениеот Mish87 » Пон 09 апр 2012 20:04

valku написа:Колега това ми прилича на лагер, ако греша моля да ме извиниш! :) Нека по-разбиращите да се намесят... :)

Благодаря колега за отговора, но малко ме съмнява да е лагер :) Имах скапан лагер на задна дясна, и виеше безобразно - нищо общо с това което се появява отпред :beer

valku
Автомобил: VW Passat B5 1.9 TDI
Двигател: AFN

Мнениеот valku » Пон 09 апр 2012 20:05

Mish87 написа:
valku написа:Колега това ми прилича на лагер, ако греша моля да ме извиниш! :) Нека по-разбиращите да се намесят... :)

Благодаря колега за отговора, но малко ме съмнява да е лагер :) Имах скапан лагер на задна дясна, и виеше безобразно - нищо общо с това което се появява отпред :beer

Ясно колега. Успех с решаването на проблема! :)

Mish87
Контакти:

Мнениеот Mish87 » Пон 09 апр 2012 20:11

valku написа:
Mish87 написа:

Ясно колега. Успех с решаването на проблема! :)

То не ми е кой знае каква болка, просто питам ако някой има идея от какво може да е. То е все едно... призрак вие в купето :Mr Green Fun :screwy :lol: Много неприятно, но стига съм спамил темата :)

Потребителски аватар
Iezekil
Автомобил: Passat B4 Variant
Двигател: ABS 94

Мнениеот Iezekil » Пон 09 апр 2012 20:40

май сам си си отговорил-вятър.Имам случай след смяна на предно стъкло така хванах,че има шупла.Презалепиха го и спря,но звука беше като свирене по-скоро.Провери си стъклото дали е оригиналното.

Mish87
Контакти:

Мнениеот Mish87 » Пон 09 апр 2012 21:02

Iezekil написа:май сам си си отговорил-вятър.Имам случай след смяна на предно стъкло така хванах,че има шупла.Презалепиха го и спря,но звука беше като свирене по-скоро.Провери си стъклото дали е оригиналното.

Ми и на мене ми прилича на вятър но реших и вас да попитам. Джама май не е оригиналдъ, защото по другите стъкла имам номера които беше регистрационен когато дойде колата, а по предния няма нищо (има само зелена лента против слънце) Май е сменян. Може и това да е знам ли и аз вече.

Zdravko Zankov
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Skoda Octavia
Двигател: AQY 2001

Мнениеот Zdravko Zankov » Пон 09 апр 2012 21:31

А над 70 км,как е?Ако си мислиш за стъкло-свали кората и прекарай стъклото в почти свалено положение.Ще видиш болтове на планките за реглаж.Пробвай със наместване на стъклото,В смисъл-разхлабваш,наместваш и пак затягаш.После пробваш.Аз имах гадно свистене,но при мен даже не се и движеше по рамката,а си излизаше навън.По тоя начин го наместих,и даже виждам,че механизма се движи по-равномерно.Преди стъклото се сваляше на тласъци и удари.А относно преден лагер-имай впредвид,че е прав,а не конусен като задния.Задния конусен при завой му се променя натоварването.И затова му се променя шума.Докато отпред си е почти едно и също.

Mish87
Контакти:

Мнениеот Mish87 » Вто 10 апр 2012 7:32

Zdravko Zankov написа:А над 70 км,как е?Ако си мислиш за стъкло-свали кората и прекарай стъклото в почти свалено положение.Ще видиш болтове на планките за реглаж.Пробвай със наместване на стъклото,В смисъл-разхлабваш,наместваш и пак затягаш.После пробваш.Аз имах гадно свистене,но при мен даже не се и движеше по рамката,а си излизаше навън.По тоя начин го наместих,и даже виждам,че механизма се движи по-равномерно.Преди стъклото се сваляше на тласъци и удари.А относно преден лагер-имай впредвид,че е прав,а не конусен като задния.Задния конусен при завой му се променя натоварването.И затова му се променя шума.Докато отпред си е почти едно и също.

Над 70 ту го има, ту го няма. Ще си каже какво е но не мисля да е лагер.

Потребителски аватар
Iezekil
Автомобил: Passat B4 Variant
Двигател: ABS 94

Мнениеот Iezekil » Вто 10 апр 2012 20:25

Здравко,то си мислим за стъкло ама за предно,ти говориш за странично.Не съм виждал щото странично стъкло с зелена лента против слънце ръйш ли..

Върни се в “Passat”