Летни гуми - кои според вас са най-добрите
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Re: Летни гуми - кои според вас са най-добрите
Ако искаш на ЛС да ти дам сайт за гуми, при който цените НЕ започват от 300 лева на бройка, за да не правим реклама (не съм на процент към тях, просто са им наистина много ниски цените).
- hooligans
- Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
- Двигател: 1.6 AEE
Enforcer написа:Гледам, гледам и се чудя на тази анкета за летни гуми - "кои са най добрите"?! И си мисля, че се гласува по-скоро за това, кой с какви кара, а съвсем не кои са най-добрите.
Ето например в тази класация, гумите са поставени в четири групи според марката: премиум класа, средна класа, икономична и бюджетна:
http://www.tyrereviews.co.uk/Tyre/
Някои колеги са гласували за Barum, Sava, Debica, Maloya и т.н. нискобюджетни изпълнения, което за мен означава, че или им се иска техните гуми да са най-добрите или пък не разбират от гуми.
Или просто не могат да си позволят скъпи гуми и това за тях са най-добрите.
Тая анкета е малко безсмислена, но както и да е

- buller
- Автомобил: VW Passat B5_5 Exclusive
- Двигател: 1_8T AWT
bnick написа:Те са оригиналните с колата, така е взета от магазина. 205/55/16 е за Trendline, моята е Comfortline, той е серийно с 215/60/16
Този размер наистина е много куц (215/60/16) - затова е и скъп.
Защо не сложиш 225/55/16 (стандарт при БМВ и мого други модели) - цените са в пъти по-добри

- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
bnick написа:Те са оригиналните с колата, така е взета от магазина. 205/55/16 е за Trendline, моята е Comfortline, той е серийно с 215/60/16
И понеже с такива е купена с такива трябва да е "до живот"

Enforcer написа:Гледам, гледам и се чудя на тази анкета за летни гуми - "кои са най добрите"?! И си мисля, че се гласува по-скоро за това, кой с какви кара, а съвсем не кои са най-добрите.
......
Някои колеги са гласували за Barum, Sava, Debica, Maloya и т.н. нискобюджетни изпълнения, което за мен означава, че или им се иска техните гуми да са най-добрите или пък не разбират от гуми.
Не си много прав колега.
Аз съм гласувал за Toyo, никога не съм карал с такива гуми, но според мен са най-добрите. Никога няма и да си купя, меки са и се търкат бързо. Това си е мое мнение.
Гласуването за евтините марки - има хора който карат с евтини гуми, и са доволни от тях понеже карат разумно. За това приемам за нормално да има хора гласували и за тях.
- Enforcer
- Автомобил:
- Двигател:
joromnt написа:Enforcer написа:Гледам, гледам и се чудя на тази анкета за летни гуми - "кои са най добрите"?! И си мисля, че се гласува по-скоро за това, кой с какви кара, а съвсем не кои са най-добрите.
......
Не си много прав колега.
Аз съм гласувал за Toyo...
Аз лично не съм гласувал, защото считам, че не мога да дам обективна оценка. Затова се доверявам на експерти, които правят тестове и обобщават резултатите за да информират хора като мен.
От таблицата в линка гледам, че Toyo попадат в групата гуми от среден клас.
joromnt написа:Гласуването за евтините марки - има хора който карат с евтини гуми, и са доволни от тях понеже карат разумно. За това приемам за нормално да има хора гласували и за тях.
Това е анкета, в която се пита кои гуми са най-добрите, а не от кои евтини марки сме доволни.

Да се каже кой гуми са най-добрите е като да се каже коя марка автомобили е най-добра. Т.е. еднозначно лидер не може да се заяви.
Може да се спори за конкретна марка, кой модел е най-добрия, но да се каже коя е най-добрата марка, няма как да стане.
Отделно - много хора в класацията са писали от личен опит, но доста са дали гласа си за гуми с който не са карали никога. Аз гласувах за Toyo, а по принцип ползвам гуми който според ADAC и Autobild са винаги преди тях.
Може да се спори за конкретна марка, кой модел е най-добрия, но да се каже коя е най-добрата марка, няма как да стане.
Отделно - много хора в класацията са писали от личен опит, но доста са дали гласа си за гуми с който не са карали никога. Аз гласувах за Toyo, а по принцип ползвам гуми който според ADAC и Autobild са винаги преди тях.
- pacoboy
- Автомобил: passat b7 4motion
- Двигател: CFGB
- Контакти:
Поръчал съм си тези гуми, някой да има впечатления от тях размер 205/55 R16 Continental sportcontact 2

Последна промяна от pacoboy на Сря 11 апр 2012 20:30, променено общо 1 път.
-
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
- Enforcer
- Автомобил:
- Двигател:
Да беше казал поне марката и модела. 

Последна промяна от group® на Сря 11 апр 2012 21:23, променено общо 1 път.
Причина: А смисъла да цитираш снимката е?
Причина: А смисъла да цитираш снимката е?
-
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Континентал
- pacoboy
- Автомобил: passat b7 4motion
- Двигател: CFGB
- Контакти:
Съжалявам забравих да вмъкна името
оправено е вече 
Continental sportcontact 2

-
- Автомобил: Golf Mk4
- Двигател: AGU
Защо си поръчал sportcontact2 като вече има и sportcontact3 и sportcontact5?
- mladennn
- Автомобил:
- Двигател:
здр колеги предстои ми купуване на гуми спрял съм се на размер 205/50/15 които е малко солен от към цена и за това съм се спрял на тези 3 модела, какво мислите за тях , разбирасе приемам и ваши предложения
- buller
- Автомобил: VW Passat B5_5 Exclusive
- Двигател: 1_8T AWT
pacoboy написа:Съжалявам забравих да вмъкна иметооправено е вече
Има даже тема за тях: viewtopic.php?f=59&t=190741&hilit=Continental+sportcontact+2
Аз съм с такива, точно този размер - допитах се за съвет до колегата PagocmuH и в крайна сметка ги взех.
Засега мога да кажа - тихи и красиви гуми

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”