1z мотор тресе на обороти

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Ivailo G. Ivanov
Автомобил:
Двигател:

1z мотор тресе на обороти

Мнениеот Ivailo G. Ivanov » Пон 09 апр 2012 17:56

Здравейте колеги , 1з мотор пали лесно топъл и студен, но или като се запали работи нормално максимум една минута и започва да тресе на обороти , също така се чува и шум като тракане от повдигач , при минимално подадена гас с милиметар от дросела двигателя се стабилизира . Да отвариам ли направо за проверка на повдигачи ?

Потребителски аватар
milmar
Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
Двигател: 1Z and CBDC

Re: 1z мотор тресе на обороти

Мнениеот milmar » Пон 09 апр 2012 18:54

Първо провери центровката на ГНП , най-вече "милиграмите" :) . Според мен е на малко "милиграми" или има нужда от почистване . Придърпва ли в движение на висока предавка и обороти около 2000 ?

Потребителски аватар
miro_hack
Автомобил: Golf 2 KR ITB + Passat 7
Двигател: Cffb

Мнениеот miro_hack » Пон 09 апр 2012 19:26

1z не е ли с реостат на педала,не с дросел?

Виждат ли се балончета в прозрачните маркучи захранващи с нафта ГНП-то,идващи от филтъра?

Zinoto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Zinoto » Пон 09 апр 2012 20:07

Ел. блок на помпата за почистване, вероятност 98%!

al3xbg
Автомобил: VW Golf 4
Двигател: AKL 98

Мнениеот al3xbg » Пон 09 апр 2012 20:48

Да използвам темата да попитам - абсолютно същия проблем, но на 1.9 АЕФ. Възможно ли е да тресе от прекалено много предварение, понеже зимата палеше малко трудно на много студено с 4 нови НЖК, та и дадоха малко повече предварение и се оправи, на свободна предавка по светофарите откачам от вибрации?

Потребителски аватар
Booster
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Booster » Пон 09 апр 2012 20:52

Сменях гарнитурки на ГНП-то , след смяната преди да вкараме центровката в нормите по ВАГ тресеше , преди да достигне исканите мг-ми.

Потребителски аватар
ventotdi
Автомобил: VW Golf 4
Двигател: ALH 1998

Мнениеот ventotdi » Пон 09 апр 2012 21:49

Alex , нормално е от предварение да вибрира на празен ход и на висока предавка с ниски обороти ;)

Потребителски аватар
milmar

Мнениеот milmar » Пон 09 апр 2012 22:46

miro_hack написа:1z не е ли с реостат на педала,не с дросел?
.....

Колко дизела има с дросел , без значение реостатите :lol: ?

Потребителски аватар
miro_hack
Автомобил: Golf 2 KR ITB + Passat 7
Двигател: Cffb

Мнениеот miro_hack » Пон 09 апр 2012 23:00

milmar написа:
.....

Старите всички...

Потребителски аватар
milmar

Мнениеот milmar » Пон 09 апр 2012 23:08

miro_hack написа:
milmar написа:
.....

Старите всички...

:shock
Зависи на кое казваш дросел , по принцип дросел е устройство , което ограничава "просвета" на тръбопровод и по този начин регулира притока на флуид по него . Това е едно съпротивление по пътя на флуид . Обикновено е някаква клапа по пътя на въздуха . Ако греша - поправете ме . Такова нещо на дизел мисля че няма , там не се регулира дебит на въздух , а впръскваното гориво , мисля при всички дизели !

Потребителски аватар
christian_cbr
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот christian_cbr » Пон 09 апр 2012 23:17

Ivailo G. Ivanov написа:Здравейте колеги , 1з мотор пали лесно топъл и студен, но или като се запали работи нормално максимум една минута и започва да тресе на обороти , също така се чува и шум като тракане от повдигач , при минимално подадена гас с милиметар от дросела двигателя се стабилизира . Да отвариам ли направо за проверка на повдигачи ?

колега имам същя проблем като го запала фсе едно мени оборотите между 800 и 900 за такова нещо ли имаш в предвид?

Потребителски аватар
christian_cbr
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот christian_cbr » Пон 09 апр 2012 23:22

milmar написа:Първо провери центровката на ГНП , най-вече "милиграмите" :) . Според мен е на малко "милиграми" или има нужда от почистване . Придърпва ли в движение на висока предавка и обороти около 2000 ?

дам при мен е така придърпва и на празен ход мени оборотите фсе едно леко се форсира мейду 900 и 950 оборота ниякакви идей? :(

Потребителски аватар
milmar

Мнениеот milmar » Пон 09 апр 2012 23:30

christian_cbr написа:
milmar написа:Първо провери центровката на ГНП , най-вече "милиграмите" :) . Според мен е на малко "милиграми" или има нужда от почистване . Придърпва ли в движение на висока предавка и обороти около 2000 ?

дам при мен е така придърпва и на празен ход мени оборотите фсе едно леко се форсира мейду 900 и 950 оборота ниякакви идей? :(

С голяма вероятност си за почистване на ГНП .

Zinoto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Zinoto » Вто 10 апр 2012 0:06

milmar написа:
christian_cbr написа:

С голяма вероятност си за почистване на ГНП .

Верен отговор :да:

Ivailo G. Ivanov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ivailo G. Ivanov » Вто 10 апр 2012 1:16

1z мотора е монтиран на транспортер т3 , все още несам монтирал оборотомер , но вярно на висока предавка при ниски обороти претриса и това ми се стори нормално . Центровката на гнп, може ли да се извърши механично?Да повиша леко оборотите с предвижване на (капака на ел. блока или целия блок на (ляво/дясно))

Виждат ли се балончета в прозрачните маркучи захранващи с нафта ГНП-то,идващи от филтъра?
С реостат е , изразил съм се неправилно.Ниама мехурчета в маркуча за излишна нафта ,на другия не се вижда понеже съм сложил черен маркуч (това имах в наличност).
Zinoto написа:Ел. блок на помпата за почистване, вероятност 98%!
Когато отворя ел . блока , възможно лие да не разпоявам конектора , да пръскам през процепите с почистващ спрей за ел. контакти за да се почисти отвътре бубинката а мрасотията да изтече през пиновия конектор на развити болтчета или да прекарам силен магнит през алуминиевия корпус за да обеат стружките?
christian_cbr написа:
Ivailo G. Ivanov написа:Здравейте колеги , 1з мотор пали лесно топъл и студен, но или като се запали работи нормално максимум една минута и започва да тресе на обороти , също така се чува и шум като тракане от повдигач , при минимално подадена гас с милиметар от дросела двигателя се стабилизира . Да отвариам ли направо за проверка на повдигачи ?

колега имам същя проблем като го запала фсе едно мени оборотите между 800 и 900 за такова нещо ли имаш в предвид?
Здравей колега , нямам оборотомер и незнам колко оборота в минута подържа на празен ход , рабти все едно е на три цилиндара или друго ядче казано все едно за миг огасва и това запалване и огасване тресе мотора , при подаване на гас се оправя не тресе в никакви други обороти на празен ход .

Върни се в “Дизелови агрегати”