Аз също не робувам на марки масло! Гледам най-напред спецификациите - мен ме интересува норма VW 505.00!
Естествено, че всеки си решава сам! Аз просто си гледам колата и собствения си опит!
Първо пробвах РОВЕ Формула Дизел 10в 40 - беше добре като звук и изгори около 300-400 гр. за 8000 км.
След това сложих ЛИКИ-МОЛИ Лайхтлауф 10в 40 (синята туба) - същата работа.
После карах с Равенол ВСИ 5В 40 (полиалфаолефиново) - стана по-шумен мотора и ми изгори около 500-600 гр. за 10000 км
След това сложих Кастрол Магнатек Дизел 5в 40 - мотора си стана по-тих пак и ми изгори пак около 500-600 гр. за 10000 км
Последно карам с Мотул Специфик 5в 40 и мотора мърка, работи като часовник и колата стана малко по-пъргава!!!Досега за 9000 км е изгорила към 400-500 гр.
Мислех да пробвам YACOO 5в 40, но като гледам как върви с Мотул не виждам смисъл!
Та ей-това направих аз - без да робувам на марки, пробвах различни масла и това, с което аз съм най-доволен и с което колата се чувства най-добре -
него ще си ползвам! Нито правя реклама, нито убеждавам някого! В крайна сметка нали затова е този сайт - да си споделяме опита и впечатленията и да си помагаме!
А пък в крайна сметка всеки си има глава на раменете и сам си решава!