Висок разход на гориво Passat B5 AFN +чип

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
lusko_vabel
Автомобил: Vw Passat B5 1.9 TDI
Двигател: AFN
Контакти:

Висок разход на гориво Passat B5 AFN +чип

Мнениеот lusko_vabel » Вто 10 апр 2012 18:06

Забелязвам, че колата ми доста гори някъде около 10 на 100.Въпросът ми е дали е възможно този разход да е от чипа?Другото което си мисля дали ако я закача на компютър ще ми покаже нещо или може ли изобщо да се настрои нещо?И ако може да ми предложите къде във Плевен да ида да закача колата на компютър?Благодаря предварително. :beer

Потребителски аватар
Даскала™
Автомобил:
Двигател:

Re: Висок разход на гориво Passat B5 AFN +чип

Мнениеот Даскала™ » Вто 10 апр 2012 20:40

Виж да нямаш течове отнякъде :!:

Потребителски аватар
lusko_vabel
Контакти:

Мнениеот lusko_vabel » Сря 11 апр 2012 2:54

Оглеждал съм, но няма.

Потребителски аватар
svere
Автомобил: Passat B5 110++
Контакти:

Мнениеот svere » Сря 11 апр 2012 10:58

зависи кой е правил чипа.
ако е от Брезел, разхода не се качва от чипа, при нормално и спокойно каране, казвам го от личен опит

red.devilll
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот red.devilll » Сря 11 апр 2012 12:11

lusko_vabel написа:Забелязвам, че колата ми доста гори някъде около 10 на 100.Въпросът ми е дали е възможно този разход да е от чипа?Другото което си мисля дали ако я закача на компютър ще ми покаже нещо или може ли изобщо да се настрои нещо?И ако може да ми предложите къде във Плевен да ида да закача колата на компютър?Благодаря предварително. :beer

Това около 10 на 100 как го мериш по стрелката ли?Замери пълен пълен за да си сигурен точно колко ти гори и не за 100км пробег ,а поне 300-400 км и тогава търси ако има проблем някъде.Моята като я фулирам първите 300 км не гори изобщо по стрелката,но след това си наваксва

DarkOneBg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DarkOneBg » Сря 11 апр 2012 12:23

То харча си зависи от шофьора - за твоя пасат дават разход от 7.5 до 8.5 в различните сайтове , но това е харч едва ли не във вакуумни условия. Осредненото между 2те стойности е 8 , реално към 9 - 9.5. Може просто да си почнал да настъпваш повече , може и заради чипа да е може и да има някакъв проблем които ние няма как да определим по - колата ми почна да харчи повече :beer
Иначе макар че , съм от София във Плевен се сещам за 1 място където съм ходил и останах с приятни впечатления - срещу Порше , по пътя посока София , има 2 сервиза ( пада се в дясно на главния път , слиза се по 1 третокласен , те са двама братя и два сервиза на 200м един от друг - най - вероятно 1во ще попаднеш на този който се занимава основно с механични проблеми => го питаш как да стигнеш до брат му за диагностика и той ще те опъти.
Иначе в Троян до автогарата имаше едно момче , бяха писали и във форума за него , той е много много кадърен и ще ти намери проблема :)) НЕ знам колко взима , но 100% не е някаква сума извън границите на нормалното.
Иначе колегата който питаше къде му е правен чипа - 100% не е от Брезел според мене и също така на 80-90% съм сигурен , че е от споменатия чип. Просто имам това натрапничаво усещане.
:beer

До колегата над мене да - при мене е така , София - Банско гори 1/4 от макс резервоар , Банско - София обаче си гори над 2/4 :D По скоро да го засече от резерва до резерва или ако може да го остави почти без гориво , да налее 10л и да види колко ще кара с тях.

Потребителски аватар
lusko_vabel
Контакти:

Мнениеот lusko_vabel » Сря 11 апр 2012 16:35

От резерва до резерва съм засичал и дава от 9 до 10 като някои път е имало и леко натискане на газта.

Върни се в “Дизелови агрегати”