След 1 юни ще си пушим навсякъде, а след 01.06.12само навън

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
Pavcho2
Автомобил: Golf Mk4 GTI
Двигател: 1798 Т AGU custom intake
Контакти:

Re: И след 1 юни ще си пушим навсякъде

Мнениеот Pavcho2 » Сря 11 апр 2012 17:00

Ами да - частни клубове с вътрешни правила и толкова никой няма да право да им каже копче.
В заведенията ако няма тъй наречените "изключения" ще си имат що годе равен поток от хора/клиенти и вероятно няма да са на загуба.
Странно е какво мисли тютюневия бизнес за цялата работа, защото със сигурност ще има спад в печалбите.
А иначе аз съм пушач но ми е писнало да ида в заведение което е за пушачи и да искам да излезна от него поради липса на адекватна аспирация/вентилация/т.н.
Съответно съм за :)
Вероятно хората ще се социализират покрай седенето пред входовете на заведенията пушейки, други пък ще открият "що за простотия е това да се пуши" и "знаеш ли колко пари спестявам вече на месец от както не пуша брат" и др. подобни.

Потребителски аватар
ivo_555
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivo_555 » Сря 11 апр 2012 17:08

Не пуша, и мразя цигарения дим!

Подкрепям с две ръце забраната, но лично за мен проблема не са заведенията,
-задимена дискотека аз лично не съм виждал,
-задимено кафе, в редки случай когато се напълни с по голям процент пушачи, по скоро неудобството е когато става някакво течение и дима от горяща в момента цигара идва към мен, то това и на открито често се получава,

истинския проблем за мен идва от пушенето по домовете, с моите приятели всеки петък и/или събота си ходим на гости, понякога повече от половината присъстващи са пушачи, е и ако е зима, тогава настъпва истинския ад, имало е случай когато очите ми текат като разплакана ученичка, тръгвал съм си с оправданието, че ми се спи, за да не ме обвинят, че се вживявам!

За миризмата на дрехите ми на другия ден, няма да коментирам!

Когато дойде ред да се пуши вкъщи, после по 4-5 дни смърди на...., нямам думи да го опиша, направо не ми се влиза в хола след това!

Ама всичко това един пушач няма как да го усети и разбере, че не е приятно на околните!

Съобразителни пушачи, ...и такова животно ли имало,.... да има, но не са повече от 10%,най много, ама най!

А като се почнат едни приказки, че им нарушавали правата, че забраната била дискриминация, абе чувате ли се какво говорите изобщо???

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Сря 11 апр 2012 17:11

ivo_555 написа:Не пуша, и мразя цигарения дим!

-задимена дискотека аз лично не съм виждал,
-задимено кафе, в редки случай когато се напълни с по голям процент пушачи, по скоро неудобството е когато става някакво течение и дима от горяща в момента цигара идва към мен, то това и на открито често се получава,

истинския проблем за мен идва от пушенето по домовете, с моите приятели всеки петък и/или събота си ходим на гости, понякога повече от половината присъстващи са пушачи, е и ако е зима, тогава настъпва истинския ад, имало е случай когато очите ми текат като разплакана ученичка, тръгвал съм си с оправданието, че ми се спи, за да не ме обвинят, че се вживявам!

За миризмата на дрехите ми на другия ден, няма да коментирам!

Когато дойде ред да се пуши вкъщи, после по 4-5 дни смърди на...., нямам думи да го опиша, направо не ми се влиза в хола след това!

Ама всичко това един пушач няма как да го усети и разбере, че не е приятно на околните!

Съобразителни пушачи, ...и такова животно ли имало,.... да има, но не са повече от 10%,най много, ама най!

А като се почнат едни приказки, че им нарушавали правата, че забраната била дискриминация, абе чувате ли се какво говорите изобщо???

Ами има mhihi
В офиса не давам да се пуши :idea:
Когато имам гости пушачи вкъщи,ги карам да излизат на балкона :idea:
Дори излизам да им правя компания :Mr Green Fun защото и аз съм пушач,но винаги се съобразявам с останалите :!:

Потребителски аватар
ivo_555
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivo_555 » Сря 11 апр 2012 17:18

Ами изглежда при теб са се скупчили 10те %! :D

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Сря 11 апр 2012 17:19

едва ли :Mr Green Fun
Гадно ми е,когато преча на някого!
Такова ми е възпитанието.Да уважавам хората около мен :kissy:
Мен,кучета ме яли mhihi

Потребителски аватар
Aneto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Aneto » Сря 11 апр 2012 17:23

ivo_555 написа:
...

Пуша, но съм ЗА забраната.
А пример за заведения тип "лисичарник" колкото искаш.
Миналата събота в сладкарница "Неделя" в Слатина - заведение, което все пак с тортички и пастички е по-скоро за деца, аз лично си тръгнах, толкова не се издържаше цигарената пелена и не знам как някой родител ще си заведе детето в тази "сладкарница".

Потребителски аватар
ivo_555
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivo_555 » Сря 11 апр 2012 17:30

И аз винаги съм си мислел, че в заведения от типа сладкарници, пицарии, ресторанти, би трябвало много отдавна да е забранено пушенето, поне до 22 часа! Ама къде е Европа, къде сме ние!

KirilGeorgiev
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот KirilGeorgiev » Сря 11 апр 2012 18:37

На който му пречат цигарите да не ходи по барове и кръчми а на театър или кино там не се пуши Аз не пуша но ми се вижда доста странно в нощно заведение да не се пуши Големи европейци станахме и ние :screwy

Потребителски аватар
H2O
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот H2O » Сря 11 апр 2012 18:54

nurv написа:Б.Б. преди половин година каза, че няма да има пълна забрана, сега твърди, че ще има. Неговите думи са малко като положението на слънцето само дето се менят през по-малък интервал. И да я приемат в тоя вид аз съм силно скептичен, че някой ще следи дали се спазва.

Е,и?Само остава да обясниш смисъла на поста си и ще разбереш,колко недвусмислено предполага идеята,че можеш да мислиш!

Потребителски аватар
ABSOLUT
Автомобил: Passat B4+B7+Golf Mk1+Mk2 Country
Двигател: 1Z + CFGC + JB + 1P
Контакти:

Мнениеот ABSOLUT » Сря 11 апр 2012 20:41

maxpayne написа:Депутатите одобриха пълната забрана за пушене от 1 юни

Код: Избери всички

Парламентът прие на първо четене промени в Закона за здравеопазването, с които се въвежда забрана за пушене на закрити обществени места. "За" гласуваха 99 депутати, четирима бяха "против", а 10 се въздържаха.

http://dnes.dir.bg/news/tzigari-zabrana ... 34126?nt=4

Аве едно ми е чудно, как така 113 (от 240) депутата гласуват и приемат закон при положения, че са по-малко от 50% от кворума?
Или аз нещо не съм запознат с правилника за гласуване на НС. :roll:

Потребителски аватар
maxpayne
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maxpayne » Сря 11 апр 2012 21:21

ABSOLUT написа:Аве едно ми е чудно, как така 113 (от 240) депутата гласуват и приемат закон при положения, че са по-малко от 50% от кворума?
Или аз нещо не съм запознат с правилника за гласуване на НС. :roll:

По принцип трябва да има кворум 50% +1 при откриване на заседанието, а за приемане на актове на парламента са нужни 50% +1 от гласовете на присъстващите. Щото може да си дошъл на заседанието, но да ти се е наложила да говориш по телефона в коридора и т.н. Ама на практика всички знаем какво се случва.

Потребителски аватар
relaxxx
Автомобил: 4x4
Двигател:
Контакти:

Мнениеот relaxxx » Чет 12 апр 2012 11:54

Абе малоумно е това да се пуши в заведенията, на който му се пуши излиза и си пуши на вън. Бахти злобния лисичарник става вътре като запалят 20 човека. Пушил съм 15 години и винаги ми е било гадно в задимено заведение, в къщи никога не съм пушил и не съм позволявал на никой да пуши... в колата си пък да не говорим. Смрадтта, която остава от дима е отвратителна, иначе те само пушачите могат да разберат никотина mhihi . т.е. Аз съм с 2 ръце за забраната. Абе хора идете по белия свят малко да осъзнаете, че това хората са го направили преди години и е супер решение. В Лондон на улицата даже не може да пушиш, вие ми говорите за заведенията.

Потребителски аватар
Благовест
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN

Мнениеот Благовест » Чет 12 апр 2012 12:12

Пушачите никога не са ни зачитали!А искат ние да ги зачитаме...
Пушача никога не се интересува дали този отсреща пуши!Може би и до култура и възпитание опираме,но...
Аз не искам да излизам от клубовете омирисан на циганин!

"любимо" ми е-тръгваш да излизаш,качваш се на такси(понеже ще пиеш) и хоп бакшиша пали цигара и все едно не си взимал душ и не си използвал парфиюм...Как все им се пуши тогава?Разбирам,ама поне да изчака да завърши курса...Както казах на всичко отгоре дори не си правят "устата" да те попитат,но май опираме пак до обноски!

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Re: След 1 юни ще си пушим навсякъде, а след 01.06.12само на вън

Мнениеот Pichaga » Чет 12 апр 2012 17:08

промених заглавието, така да се каже го ъпдейтнах

Потребителски аватар
Sashko_Trg
Автомобил: Audi A4 Avant
Двигател: 2 0 TDI

Re: След 1 юни ще си пушим навсякъде, а след 01.06.12само на вън

Мнениеот Sashko_Trg » Чет 12 апр 2012 18:49

И аз съм ЗА забраната, нищо че пуша и на мен ми се писнало да ходя по-заведения и вътре да не се пуска аспирацията поради икономия на тока. Много ми е чудно какво ще стане с големите заведения като дискотеки, ресторати, кръчми и т.н....?

Върни се в “ОФФ-Топик - други”