Внимавайте, мобилни оператори с нови измами

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
maxpayne
Автомобил:
Двигател:

Re: Внимавайте, мобилни оператори с нови измами

Мнениеот maxpayne » Сря 11 апр 2012 19:38

Ама аз ти се обосновах съвсем конкретно, че пишеш глупости, коя точно част ти се видя неконкретна? Кви телета, кви касапи - не се излагай с изказвания в стил бай Ганьо, ти и ГО можеш да не си плащаш и нищо да не се случи, ама може и да натресеш някое лъскаво БМВ и после ще има мяууу.

Ето ти един цитат от общите условия на Мтел:

52. (Изм. – в сила от 30.03.2012 г.) С изключение на предвиденото в т. 54.в от настоящите Общи условия, действието на Договора за услуги в рамките на първоначалния му срок може да бъде прекратено едностранно от страна на абоната с едномесечно писмено предизвестие до Мобилтел, след заплащане на всички дължими суми, включително неустойки за предсрочно прекратяване. В случаите, когато на абоната/ потребителя е предоставено крайно устройство за ползване, предизвестието се счита валидно отправено, само ако в последния ден на срока на предизвестието, абонатът/ потребителят върне съответното крайно устройство в магазина, в който е подал предизвестието или ако едновременно с подаване на предизвестието, абонатът/ потребителят е заплатил съответната стойност на предоставеното му крайно устройство.

Има ли още нещо да не ти е ясно? Или, как беше..., това не било издържано :063:

Потребителски аватар
Iezekil
Автомобил: Passat B4 Variant
Двигател: ABS 94

Мнениеот Iezekil » Сря 11 апр 2012 20:03

Виждам,че на теб нищо не ти е ясно.Дано не ти се налага да прекратяваш договор,че явно ще снасяш като кокошка по великденски.Годините са ти малко сякаш,щото нещо се развълнува от лъскави колици,а и за пореден път говориш несвързано,този път за ГО.Плащай си,подписвай си квото искаш и толкоз.До 1 година ще видиш,как тези договори ще отпаднат,понеже са си живо издевателство.С твоите неиздържани примери ми даде идея да дам и аз такъв.Все едно да си вземеш кола на лизинг,да я върнеш на другия месец но да си платиш вноските до края на лизинга въреки че си върнал колата и не я ползваш?Такива са примерите които даваш,такъв ти давам и аз.Ай повече да не ме цитираш,ако имаш нещо за казване от личен опит го сподели и толкоз.

Потребителски аватар
maxpayne
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maxpayne » Сря 11 апр 2012 20:22

Ама верно ли ще отпаднат до 1 година? Демек взимаш си безплатен телефон с двугодишен договор и на втория месец го прекратяваш? Мхм, ще отпаднат, гаранция! Ще бъдем сигурно първата страна в света :063:

Аз споделих каквото имам - говориш глупости и ти обясних защо. Цитирах ти и примерни клаузи от договор на един от мобилните оператори, убеден съм, че и на другите те са аналогични. Но от Искъро по-дъблоко нема mhihi

Примера за ГО беше, че може да не платиш нещо и да минеш метър, ама може и тебе да те минат. А в лизинга, за разлика от ползването на мобилна мрежа, предмета на договора е вещ, а не услуга. Сигурен съм че твоят "юрист" ще ти разясни разликата mhihi

bread1978
Автомобил: VW Polo
Двигател: AEF 1997

Мнениеот bread1978 » Чет 12 апр 2012 16:26

Йезекил - спри се бе човек mhihi

Потребителски аватар
Iezekil

Мнениеот Iezekil » Чет 12 апр 2012 17:03

Безплатен телефон още не съм взимал,а съм от 15 години абонат.Говорех за договор за услуги,ама ти пак извъртя нещата,истински Макс Пайн...ай да обяснявам пак като на 3 годишен,как си правиш договор примерно за 20 лв. 100 безплатни минути и след 6 месеца пускат за 10лв. 200 безплатни към всички.Това е моят пример,ти сигурно ще си плащаш до края като момченце ама не и аз.За телефони и някви други фантасмагории/пак/ не говоря.Говоря за услуги.От тях ще можем да се откажем винаги,ай сега вземете се спрете и не съчинявайте нови филми.
Ако си взел апарат на изплащане,естествено е редно да си го изплатиш.

http://www.kzp.bg/index.php?mode=viewd& ... nt_id=1517

azrod
Автомобил: Passat B3 Variant
Двигател: 1.8mi AAM 1993
Контакти:

Мнениеот azrod » Съб 14 апр 2012 10:42

А аз имам друг въпрос към колегата Iezekil - към кой оператор е въпросното отказване и отново подписване на по-изгодния договор ?
Тъй като и аз мога да се откажа и да не платя нищо, но не съм сигурен дали ще ми дадат нов договор при условие, че имам да плащам неустойка към стар такъв ? Да не говорим, че имам три глобулски договора и при неплащане и такова отказване се спират и трите...

Потребителски аватар
Iezekil

Мнениеот Iezekil » Съб 14 апр 2012 20:40

Ами хронологията при мен не е точно така.Плащах 40 лв.на месец такса.Вече бяха пуснали на 27лв. същите условия но аз си плащах докато ми свърши договора.Като изтече,въпреки че бях решил да не преподписвам,отидох и преподписах на 27лв. нов договор.След 2 месеца пак отидох и казах,че се отказвам от услугите им.Платих си сметките до момента естествено.Почнаха да ми звънят всеки месец,че дължа неустойка и т.н.А на мен -попитах-кой ще ми плати неустойка,че си плащах като поп за услуга,която продават с 30% по-евтино?А колко години съм абонат и нямам нито едно закъсняло плащане?Не ползвам въпросните услуги,може да се провери лесно и т.н.А съм абонат на телекома още като продаваха сим-картите по 54лв. на заплати от порядъка на 200лв.месечно?Това е,пратиха ме да се разбера с шефа на офиса и спряха да ми досаждат.Като не са коректни,не съм и аз.Едно време не беше така,договор не ми искаше никой 6-7 години след като изтече първия ми и си седях на заварено положение-без закръгляне на секундите разговор и прочие.Сега откачиха направо.2 години ми пращат оферти за евтини телефони,отивам в офиса и искам Нокия за 20лв. и все свършила.Или пък получавам смс за някоя преференция,като отида в офиса и вдигат рамене-за нови абонати било,за нов договор с нова /друга/карта и други глупости.Е къде им е лоялноста към старите клиенти??Никога не съм си сменял номера,нито пък ми трябва още една карта.Това са фактите.
Така,че колега,с 3 договора и още един прекратен не знам какво да те посъветвам,аз като се чувствам прав съм прав,ама при теб как е не знам.Ако дължиш пари за разговори е едно,ако дължиш само неустойки е съвсем друго.

Потребителски аватар
Muncho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Muncho » Пон 16 апр 2012 7:10

ХА-ха-ха... ама си и верваш :Mr Green Fun .
Очаквай скоро да те потъри някоя фирма за събиране на задължения. От глобул може да са те отебали, ама в тяхната система седиш като длъжник и най-спокойно ще продадат задълженията ти на "професионалистите".

Потребителски аватар
k.iliev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот k.iliev » Пон 16 апр 2012 7:32

Чудно ми е много от вас в какъв свят живеете.Прочетох доста мнения и виждам,че на доста от хората са им промити мозъците от радиото и телевизията.Нека ви кажа какви са договорите в по-голямата част от света и как процедират,защото на някои от изказванията човек,ако ги чуе може да се посмее от сърце.В чужбина има два вида договори-срочни и безсрочни.Срочните договори там са пак за 12/18/24месеца и ти дават някой хубав телефон безплатно.Има шанс да се прекрати,но трябва да платиш разликата в цената на устройството.Уловката тук е,че масово телефоните в операторите са такива,че телефоните работят на друг тип мрежа и реално нямат карта,а вграден чип.Има такива и с карта,но разкодирането е много скъпо.Има и безсрочни договори,както са като на виваком,но условията в сравнение със срочните са толкова дървени,че няма накъде...Разликата идва,че всеки говори за чужбина,а много малко хора знаят какви са нещата там,а всеки си мисли,че ние сме най зле,но никой не се пита защо толкова много българи се прибраха...еми не е от любов по родината,а криза хора.в България определено не я усетихме,както в чужбина,надявам се и всичко да се оправи по-бързо.Извинявам се,но пиша през телефон

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Пон 16 апр 2012 7:52

k.iliev написа:...В чужбина ... Уловката тук е,че масово телефоните в операторите са такива,че телефоните работят на друг тип мрежа и реално нямат карта,а вграден чип ...
Би ли пояснил? За коя "чужбина" иде реч? Какъв е този друг тип мрежа?

Потребителски аватар
k.iliev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот k.iliev » Пон 16 апр 2012 9:52

за Щатите,Англия,Франция и Германия знам,че има оператори с изградени такива мрежи,но незнам на какъв принцип са изградени.убеден съм,че има и други страни,но не съм наясно кои са.Пояснявам-не казвам всички,а някои.Самите апарати(виждал съм Blackberry-та,Galaxy-та,които не са били пускани в България,защото са изградени за друг тип мрежи.А има доколкото съм виждал и такива апарати,в които Сим-а е вграден в телефона.това си е масова практика на запад

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Пон 16 апр 2012 17:42

Не се засягай, но думите ти звучат несериозно. "Казаха ми, че ..." - не благодаря!

Потребителски аватар
k.iliev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот k.iliev » Пон 16 апр 2012 19:46

myrshavija написа:Не се засягай, но думите ти звучат несериозно. "Казаха ми, че ..." - не благодаря!

Колега,не знам дали говориш за моя коментар, но го прочети по внимателно, ако става въпрос за него. "Апарати, които съм виждал"май не ти прави впечатление. И да братовчедка ми е в Франция и доскоро са били с врадени СИМ-ове, а след като си е преподписала договора са и дали нов апарат, който не е с вграден СИМ, а с чип,както нокийте,които можеха да се използват като локи токи...

Потребителски аватар
Iezekil

Мнениеот Iezekil » Пон 16 апр 2012 20:23

k.iliev написа:Чудно ми е много от вас в какъв свят живеете.Прочетох доста мнения и виждам,че на доста от хората са им промити мозъците от радиото и телевизията.Нека ви кажа какви са договорите в по-голямата част от света и как процедират,защото на някои от изказванията човек,ако ги чуе може да се посмее от сърце.

Е я ни кажи тогава как е по света,щом братовчедка ти е в чужбина а ти си тук.Имам приятел в Испания,който ми звъни от там и за 20 минути разговор плаща 5 наши лева.До колкото знам е с предплатена карта.

Muncho написа:ХА-ха-ха... ама си и верваш :Mr Green Fun .

Кое е толкова невероятно,че да не си и вярвам?Аз задължения нямам,както искаш така го тълкувай.

Потребителски аватар
k.iliev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот k.iliev » Пон 16 апр 2012 20:34

Iezekil написа:
k.iliev написа:Чудно ми е много от вас в какъв свят живеете.Прочетох доста мнения и виждам,че на доста от хората са им промити мозъците от радиото и телевизията.Нека ви кажа какви са договорите в по-голямата част от света и как процедират,защото на някои от изказванията човек,ако ги чуе може да се посмее от сърце.

Е я ни кажи тогава как е по света,щом братовчедка ти е в чужбина а ти си тук.Имам приятел в Испания,който ми звъни от там и за 20 минути разговор плаща 5 наши лева.До колкото знам е с предплатена карта.

Muncho написа:ХА-ха-ха... ама си и верваш :Mr Green Fun .

Кое е толкова невероятно,че да не си и вярвам?Аз задължения нямам,както искаш така го тълкувай.

Не коментирам цени. Нормално е да са много по-ниски цени от нашите, все пак компаниите имат много повече абонати. Говорех за договорите. За 20Euro говори неограничено в мрежата на оператора и праща sms-и и има май 1000мин(не съм сигурен) към всички. Обаче иска ли да ползва мобилен интернет направо си скъсва нервите. По-бавен е и е много по-скъп от нашия... За 40лв Глобул предлага 700мин примерно към всички, от които могат да се ползват 100за безплатен роуминг и разговори към втора мобилна зона

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”