Критики към vw-марката.

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
rokera671
Автомобил:
Двигател:

Re: Критики към vw-марката.

Мнениеот rokera671 » Нед 01 апр 2012 16:04

Exell написа:Няма какво да се залъгваме . На всеки му се кара по-нова кола , но не всеки може да си я позволи. Тези , които си купуват новият автомобил , но след това разбират , че поддръжката му е невъзможна и го продават за да си закупят по-стар са много. Аз също искам чисто нова кола , но ако си я купя , от там вече започват големите разходи. Нали ви е ясно , че не ми е много готино с 20 годишния Г3 да тръгна на море и да стискам палци да ме закара без проблеми.Идва време да мина към Г4 , след време , когато и той се амортизира и не става за каране евентуално Г5 и т.н. :)

Относно сервизите.... как ви се струват предни спирачни дискове за кола с двигател 1.6 - 520 лева?!?!?!? Купете си КИА :Mr Green Fun

Нали и аз затова се спирам да не си взема нещо по ново не ,че не мога да го купя но от там нататък??

Потребителски аватар
JoroHondata
Автомобил: Honda Legend KB1 V6
Двигател: J35A8 от 2007
Контакти:

Мнениеот JoroHondata » Нед 01 апр 2012 16:09

"Как ти се струват 300лв за едни прости кабели за свещи на 15 годишен Сивик"
Здравейте
колеги, пак се отклонявам от темата
Политиката на вносителите на коли в България (говоря за Бултрако) е отчайваща- цените на някои части (става дума за оригинални части) за Хонда са доста по- скъпи, отколкото извън България (така е за да оцелява вносителя)...
Ще дам пример: за Сивик 6 генерация горна помпа за съединител (оригинална): тук- 430- лева; внос от USA- 100 $ (с доставката общо 200 лева); ментак- 100 лева- всеки сам взима решение какви части (и от къде) да ползва.
П.С. За VW Polo McPolo от 93г. мога да спомена някои недостатъци (май някъде във форума ги бях писал): педалите са много близо един до друг и са събрани в дясната част; превключването на скоростите и др. по- дребни и неосновни неща.
Поздрави

Последна промяна от JoroHondata на Нед 01 апр 2012 16:42, променено общо 2 пъти.

lion_heart002
Автомобил: Rio UB Corolla E110 GS450H
Двигател: D4FC 4ZZFE 2GR-FSE

Мнениеот lion_heart002 » Нед 01 апр 2012 16:21

Много интересна темичка сте си спретнали! mhihi
Фолксваген няма проблеми-има само недостатъци.В повечето случаи просто е нужно да си наясно кое и как се прави и няма да имаш проблеми.И двойка и единица голфове съм имал,нито ми е тропало таблото,нито мотора ми е бръмчал на главата,няма как изпускателната система да е на 100% и да бръмчи.И при 6000 оборота на единицата мотора се чуваше съвсем слабо в купето,на място като работеше колата и застанеш пред нея трябваше да се заслушаш да я чуеш. Никога не съм имал изброените от вас проблеми! Виж изгнил опел съм имал(само за 3 месеца слава богу).
Качеството на материалите при Ауди обаче е много по-високо от това при Фолксваген.
Таблото на едно поло е 3 пъти по-дървено и грозно от това на едно Ауди от 83-а година. Но това са недостатъци а тях ги има всяка кола! Ето ви и нещо за размисъл,то не,че е нещо ново де...

Потребителски аватар
H2O
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот H2O » Пет 13 апр 2012 11:43

Факт е че немските автомобили поскъпнаха значително с времето!Лично аз когато заглеждам нови коли на очите ми се набиват от две държави моделите,Чехия и Ю.Корея.Изключително изгодни,а в повечето случаи по качествени.По новите коли на немците,които следва да се купуват на старо са много скъпи и капризни за подръжка!Наистина не виждам как ще си купя 2,0 ПД на 280К и как ще се подържа.Според мен идва края на евтината подръжка в сегмента "автомобили на старо" Трябва да се консумира всичко и да се захвърля на боклука по логиката на някои общества в света!

Потребителски аватар
StS
Автомобил: Golf VI
Двигател:
Контакти:

Мнениеот StS » Пет 13 апр 2012 14:52

theultimate написа:Приложението и смисъла на голф 2 не е комфортна, а народна кола. Много хора искат просто средство за придвижване, което да не ги занимава с глупости и повреди и това е точната кола. При мен за 6 години се сменят почти само консумативи, които в повечето случаи са на доста ниски цени и колата винаги е в добро техническо състояние. Дупки, семейно/товарна кола - окачването няма чупене.

Ами много си прав така е , обаче един ден ще решиш ето сега ще мина на Голф 5 , и там нещата са се променили изцяло , концепцията за народна кола е изчезнала , и сега се целят в високия сегмент неясно защо, ако погледнете , един Х*йдай от същия клас има прост ефтив автомат - 4 ск, на голфа стигат до 7... едното има разходи на година - Г5 / 2000лв/ на хю дайя може и за 500-600лв..и т.н дълга тема. Но колко от нас с Г2-3 ще минат на Г6-7 след 2-3г , бас ловя че няма да има и 10%.... :drinking:

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Пет 13 апр 2012 15:05

H2O написа:Факт е че немските автомобили поскъпнаха значително с времето!Лично аз когато заглеждам нови коли на очите ми се набиват от две държави моделите,Чехия и Ю.Корея.Изключително изгодни,а в повечето случаи по качествени.По новите коли на немците,които следва да се купуват на старо са много скъпи и капризни за подръжка!Наистина не виждам как ще си купя 2,0 ПД на 280К и как ще се подържа.Според мен идва края на евтината подръжка в сегмента "автомобили на старо" Трябва да се консумира всичко и да се захвърля на боклука по логиката на някои общества в света!

Нито чешките, нито дори корейските са чак толкоз по-евтини. За справка Голф 1.2ТСИ стартира от 29 000, а Киа Сийд от близо 24 000. Говорим за разлики от порядъка на 20 процента. А най-евтината Октавия с 1.4 МПИ двигател ти е 27 000лв... Разликата не е чак толкова фрапираща, особено с чешката кола, че чак да се набива и на очи... При по-високите нива на оборудване пък разлика почти няма в цената - Октавия 1.2ТСИ Елеганс - 33500лв., Голф 1.2ТСИ комфортлайн - 33950лв. Де е, казваш, тая разлика?

Потребителски аватар
empaher
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот empaher » Пет 13 апр 2012 15:22

Аз смених тройката с доста по нова кола 2001година ,която съм купил на цената на евтин голф 4 с 1,4 мотор или хубава тройка....за обслужване и части)оригинални от авто мотор) съм много доволен...Просто не е реално за голф 3 да ходя в евро 07 или някой друг магазин да търся части при положение ,че от както е излезнал модела са минали 20 години и частите да са по-скъпи(в офоциалния представител) от на кола която е модел само на 10 години....и при ситроена има скъпи части ,ама дано не се налага да ги купувам някога...Най-често сменяните консумативи и части са на достъпни цени за работещата класа.Преди да си купя ситроен много исках ауди а4 или пасат 5,но многото носачи и скъпата подръжка ме отказаха(доста повече ми харесват външно,но като не мога да си позволя да поддържам такава кола ,няма смисъл да я купя и да ми стой като се счупи).ФВ според мене може да е здрава кола,но в никакъв случай не мога да кажа ,че е народен автомобил....редно е такива коли да са с доста ниски цени на частите,а те точно защото има търсене и цените нагоре...мога да се похваля от голфа,че за 4 години само 1 път ми изгоря бубината и ме остави на път,иначе винаги съм успявал да се прибера,а като минус скъпи части постоянно има нещо дето му е дошло времето и трябва да се сменя!

Потребителски аватар
H2O
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот H2O » Пет 13 апр 2012 16:44

stefan4o,радвам се на ентусиазма и труда,който си положил да сравниш цените на автомобилите,но ако за теб на 20 процента са нищо работа,значи не знаеш силата на парите!Пожелавам ти някой ден да си купиш нов VW :да: Но ако си купиш Голф 6 на старо не ти пожелавам да си търсиш 7-на DSG на из моргите или нова :bowdown Мисълта ми беше,дали ще си струва да подържаш кола на старо след няколко години.Автомобилостроителите влагат иновативни технологии в сегашните коли!Надпреварата,кой да измисли повече"екстри" или 8 степени кутии или там за каквото си помислиш,не се отразява добре в теченние на годините на автомобила.То сега да се погледнем!Та ние не можем да насмогнем на едни ел.стъкла бре mhihi нали схващаш,че с това качество с което всеки бърза да излезе на пазара,половината или повечето неща няма да работят след 10-12г.Та това ми беше мисълта.На богатия пазар не му пука за тази "подробност".Мисълта ми беше за хората от другата черга.На тези дето им са много 20 процента...

Потребителски аватар
rokera671
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rokera671 » Пет 13 апр 2012 16:57

H2O написа:stefan4o,радвам се на ентусиазма и труда,който си положил да сравниш цените на автомобилите,но ако за теб на 20 процента са нищо работа,значи не знаеш силата на парите!Пожелавам ти някой ден да си купиш нов VW :да: Но ако си купиш Голф 6 на старо не ти пожелавам да си търсиш 7-на DSG на из моргите или нова :bowdown Мисълта ми беше,дали ще си струва да подържаш кола на старо след няколко години.Автомобилостроителите влагат иновативни технологии в сегашните коли!Надпреварата,кой да измисли повече"екстри" или 8 степени кутии или там за каквото си помислиш,не се отразява добре в теченние на годините на автомобила.То сега да се погледнем!Та ние не можем да насмогнем на едни ел.стъкла бре mhihi нали схващаш,че с това качество с което всеки бърза да излезе на пазара,половината или повечето неща няма да работят след 10-12г.Та това ми беше мисълта.На богатия пазар не му пука за тази "подробност".Мисълта ми беше за хората от другата черга.На тези дето им са много 20 процента...

:да: Много точно!Но какво ще прави обикновенният човек?Рано или късно 3 ките ще ни оставят! :(
Купуваш си по нова кола ,дава ти авария и не я караш 3 месеца докато събереш пари за ремонт.

Потребителски аватар
latkapatka
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот latkapatka » Пет 13 апр 2012 17:17

olele39 написа:
IceHeart написа:
Golf_Diesel_ написа:Хаха на тая тема май не и е мястото в този форум :D

Колега, може и да си прав, но ако някой съфорумец е на етап да взима кола, нека да прочете написаното и когато отиде да избира колата да знае къде може да има проблем основно самата кола.. Просто казват не ПИТАЙ старило а Питай ПАТИЛО.. mhihi

Нали обичаме колите си, "въпреки недостатъците" ! (Почти като с жените ни) :hug . На Пасат В3 гадния недостатък е отражението на таблото в предното стъкло, когато е слънчево.Който е карал В3 на слънце го е забелязал.
ПП Ако някой е решил проблема - да сподели.

Слънчеви очила полароид... и ефекта го няма :beer

Потребителски аватар
rokera671
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rokera671 » Пет 13 апр 2012 17:24

Тя и моята 3ка отразява таблото на моменти.Това да и е кусура!! :beer

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Пет 13 апр 2012 18:28

H2O написа:stefan4o,радвам се на ентусиазма и труда,който си положил да сравниш цените на автомобилите,но ако за теб на 20 процента са нищо работа,значи не знаеш силата на парите!Пожелавам ти някой ден да си купиш нов VW :да: Но ако си купиш Голф 6 на старо не ти пожелавам да си търсиш 7-на DSG на из моргите или нова :bowdown Мисълта ми беше,дали ще си струва да подържаш кола на старо след няколко години.Автомобилостроителите влагат иновативни технологии в сегашните коли!Надпреварата,кой да измисли повече"екстри" или 8 степени кутии или там за каквото си помислиш,не се отразява добре в теченние на годините на автомобила.То сега да се погледнем!Та ние не можем да насмогнем на едни ел.стъкла бре mhihi нали схващаш,че с това качество с което всеки бърза да излезе на пазара,половината или повечето неща няма да работят след 10-12г.Та това ми беше мисълта.На богатия пазар не му пука за тази "подробност".Мисълта ми беше за хората от другата черга.На тези дето им са много 20 процента...

20 процента не са малко, но какво ще кажеш за чешките "евтинджоси"? mhihi
За мен тези 20 процента са и много и малко. Много са, защото 5000 лева са си сума за мен. И са малко, защото АКО човек има кеш тези пари може би тая разлика от 5000 би предпочел да я даде за ФВ, или пък да вземе КИА-та, която също не е лоша и останалите да ги изяде и изака след това. Разликата я има, факт. Но чак фрапираща не мисля, че е. Все пак тук не говорим за телевизор СОНИ и БЕКО, дето цената им е двойна, там вече е наистина фрапиращо. Това ми беше и мисълта. Останах с впечатление, че едва ли не КИА-та е на половин цена на Фауве-то mhihi

Потребителски аватар
toni82
Автомобил: golf4 1.6 16v
Двигател: azd

Мнениеот toni82 » Пет 13 апр 2012 19:14

моята критика към марката също е насочена към цените на частите.спаред мен цените на частите за по-старите автомобили дори трябва да е на половина,та то след още някоя година няма да има на кой да ги продават.да не говорим за цените на услугите в сервизите :shock .и тук в италия е така ,да отидеш с голф4 в официален сервиз е смешно.по-нагоре един колега писа че повече няма да е клиент на марката заради проблема с дроселовите клапи,ами защо не пробваш едно tdi 110 коня-вечен двигавел поне за мен.

boi4eto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот boi4eto » Пет 13 апр 2012 19:44

Не изчетох всички мнения, но искам да се оплача от дръжките на вратите на моя Пасат, просто има нещо сбъркано в този механизъм. За сега подмених шофьорската и нещата заспаха, но очаквам изненади от другите врати. Инак си е здрава машина моят студент!

Потребителски аватар
rokera671
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rokera671 » Пет 13 апр 2012 21:30

toni82 написа:моята критика към марката също е насочена към цените на частите.спаред мен цените на частите за по-старите автомобили дори трябва да е на половина,та то след още някоя година няма да има на кой да ги продават.да не говорим за цените на услугите в сервизите :shock .и тук в италия е така ,да отидеш с голф4 в официален сервиз е смешно.по-нагоре един колега писа че повече няма да е клиент на марката заради проблема с дроселовите клапи,ами защо не пробваш едно tdi 110 коня-вечен двигавел поне за мен.

Какво имаш в предвид стар автомобил?За нас голф 4 е нов ,нищо ,че е 13 годишна кола!Добре дошъл в БГ!!!
Живи да ни оплачеш!!13 годишна кола -7500!!Айде май беше 12!!!

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”