а именно:
http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=36&t=121463&start=0
2. Когато се убедиш, че вече няма такава тема, можеш свободно да пуснеш нова тема. Но за да може всеки да се ориентира лесно след това (включително и тези след теб, които имат намерение да пускат същата тема), трябва да й дадеш такова заглавие, което ясно и недвусмислено описва съдържанието й. Ето няколко теми с неподходящи заглавия:
"Помощ ..."
"Въпрос"
"Проблем"
"Какво масло?"
"Голф 2?"
Каша боза от капака на двигателя , спукан фланец , отдушник , масло , конденз
Здравейте колеги!
Първо искам да се извиня за простоватите обяснения на видовете части и как изглеждат през моя поглед но не си падам много познавач! Надявам се да ме разберете
Та преди около месец реших да проверя маслото на двигателя,че не го бях правил от около 1 месец преди това! Станах сутринта отидох до Пасатора усмихнах му се извадих му щеката и беше леко побеляла с някаква странна течност по нея. Избърсах боднах и извадих и горе долу ОК. Нямаше загуба на масло само тази гадна слуз ме притесни! Отвих капачката на двигателя - ОК. Извадих маркуча от горе на капака ( мисля че е за отдушника ) и какво да видя...вътре гъста бяло-кафяво-бежава гняс... тогава се притесних. Отвих капака, извадих отдушника, свалих дросела и въздушният филтър с всички прилежащи около тях маркучи и т.н. и се почна! Парцал, WD40, обезмаслител, нова гарнитура за капака на двигателя, промивка на капака, източване на цялата тази гъста течност от отдушника, изчистване на дросела и т.н. и т.н. Абе с 2 думи всичко което можеше да се е задръстило го почистих! Сглобих всичко и т.н. и сега гледам под капачката на двигателя отново се беше зацапало с подобна бяла гадост!
Друго което виждам е че сутрин от около седмица под колата се образува петънце от капала течност( не е масло със сигурност понеже нито губя масло, нито остава мазно петно, а се изпарява) което ме навява на мисълта че е антифриз или нещо друго ( не мазно )...Огледах на канал отдолу и ми се стори, че капе от маркучите излизащи от купето за радиатора, защото имаха струйки по тях...подсуших ги и ми се стори че всичко е ок, когато на следващият ден пак петънце...айде оглеждам пак на канал пак и тогава видях, че на двигателя гледайки го централно от дясната му страна има маркуч който излиза от него прилича на тройника (примерна е снимката) :
та зад него се сглобява двигателя горната и долната част и там в ъгъла има бая мокро място!!! Не ми се вижда да е масло на пипане, предполагам е антифриз, но защо ще избива от там или пък може да стане?!?!?
Почетох по теми, форуми и т.н. че се смесва антифриза и влиза в двигателя или нещо подобно, но нямам представа и от това пък смесване се получавала тази гняс която чистих, а пък това изтичане на тази течност от между двигателя ме навява на тази мисъл и оттам по пътя на логиката: Антифриз изтича от двигателя, където е маслото, с което може пък наистина да се смесва, и се притесних малко защото доколкото смея да си мисля там е гарнитурата на главата/блока/клапаните и т.н., но дано да съм супер невеж и да ми се посмеете малко ама да не съм прав!!!
Колата е Passat B4 1800кубика, 90коня газ/бензин 1995 год.