трябва ли да се постави в едно положение клапата за топал-ст

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
parfumijlk
Автомобил:
Двигател:

трябва ли да се постави в едно положение клапата за топал-ст

Мнениеот parfumijlk » Пет 13 апр 2012 19:01

здравейте!
става вапрос за голф 4 1.6 ср с обикновенно агу. та вапроса ми е в пласмасовите всмукателни колекторри има нещо като клапа която предполагам че когато колато вдигне температура на 90 градуса се затваря и намаля притока на въздъх следователно намалч и притока на газ кам двигателч.та трябва ли да поставя тази клапа в едно положение или да оставя да се реголира автолатично?
благодаря предватително и моля да ме извенение да правописа...

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Re: трябва ли да се постави в едно положение клапата за топал-ст

Мнениеот joker » Пет 13 апр 2012 20:30

parfumijlk написа:здравейте!
става вапрос за голф 4 1.6 ср с обикновенно агу. та вапроса ми е в пласмасовите всмукателни колекторри има нещо като клапа която предполагам че когато колато вдигне температура на 90 градуса се затваря и намаля притока на въздъх следователно намалч и притока на газ кам двигателч.та трябва ли да поставя тази клапа в едно положение или да оставя да се реголира автолатично?
благодаря предватително и моля да ме извенение да правописа...

A моят въпрос е защо си с обикновено газова при тези пластмасови колектори?....
viewtopic.php?f=22&t=114944&hilit=%D0%BE%D0%B1%D0%B8%D0%BA%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B5%D0%BD%D0%B0+%D0%B3%D0%B0%D0%B7%D0%BE%D0%B2%D0%B0%2C%D0%B3%D0%BE%D0%BB%D1%8F%D0%BC%D0%B0+%D0%B3%D1%80%D0%B5%D1%88%D0%BA%D0%B0

parfumijlk
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот parfumijlk » Съб 14 апр 2012 9:37

предшния собственник на колата мия завери така... и аз сьм чел подобни теми но до сега проблеми не сам имал

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Съб 14 апр 2012 12:09

parfumijlk написа:предшния собственник на колата мия завери така... и аз сьм чел подобни теми но до сега проблеми не сам имал

А ти сигурен ли си,че си с пластмасови колектори???По спомен SR не беше ли с метални????И за каква клапа точно там става въпрос....???

parfumijlk
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот parfumijlk » Нед 15 апр 2012 10:27

да сигорен съм че са пластмаса а тази клапа се намира във колекторите и до колкото ч огледах ч реголира един вакум но не мога да схвана за какво е предназначена...не ми се разглобяват колекторите да качвам снимки да разберете за какво става дума а и интернет не намирам но самата клапа е в колекторите и на 4-рите траби има несхто като лопатчица кочто нз кога спира притока на ваздух или го овеличава,смчтам че ако се реголира по добре тази клапа колата ще варви по добре на гас и ще дава по красив разод

Потребителски аватар
van4ooo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот van4ooo » Пон 16 апр 2012 19:27

Ето ти насока viewtopic.php?f=5&t=233344
Това не е клапа топло/студено-коригирай заглавието.

Потребителски аватар
pedalchobaba
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pedalchobaba » Пон 16 апр 2012 19:54

Колега, мани ги какви ги приказват тук за обикновената ГУ и 1.6 SR. Аз карам такъв повече от четири години и проблеми нямам, ама никакви.
Въпросната клапа се управлява от един електромагнитен клапан и вакум. При мен, когато съм на газ, клапана е изключен. Целта е при рязко настъпване на педала да не работи, за да не пречи на притока на сместа. При обикновената ГУ пропан-бутана и въздуха се омешват преди това и постъпват наедно в цилиндрите.
Когато съм на бензин функционира нормално, т.е. при подаване на газ "сгъва" за малко въздуха и колата набира по-бързо. Всичко е въпрос на едно реле, което къса ел. веригата на клапана, когато съм на газ.

parfumijlk
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот parfumijlk » Вто 17 апр 2012 10:29

абе колега аз карам само на газ тъй като на бензин ми идва прекалено скпо за моите въжможности.не мога ли направо да извадя буксата за тази клапа и да карам така ?

Последна промяна от radotom на Вто 17 апр 2012 15:41, променено общо 1 път.
Причина: Няма нужда от километрични цитати

Потребителски аватар
pedalchobaba
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pedalchobaba » Вто 17 апр 2012 18:33

Можеш. То и на бензин може да караш без тази клапа. Разликата е никаква. Поне опитно няма да го усетиш.
Трябва от време на време да пускаш и малко на бензинец, че ще запекат дюзите, но ти си знаеш.

parfumijlk
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот parfumijlk » Чет 19 апр 2012 9:48

откачих за сега буксата не намирам нчкакша разика вав варвенето, но изпробвах как работи тази клапа.смчтам че при натоварена кола ще има по голчма мощност на колата ;)

Върни се в “Автогазови уредби”