Специално на тези кръгови като човек, които рядко си е в Пловдив и не кара ежедневно там, редовно забравям, че 3 лентовия булевард не е с предимство и трябва да пропусне колите в кръговото, които идват от всякви "малки" пресечки. Да не говорим, че там кръгово практически няма - може да се кара по абсолютно права линия, а не в кръг, който те кара да убиеш скоростта (което му е предзначението всъщност)
Мисълта ми е, че и ягуара може да не е бил баш местен и да си е мислил, че е с предимство.
! ИДИОТИ НА ПЪТЯ !
- SobieskIm
- Автомобил:
- Двигател:
Re: ! ИДИОТИ НА ПЪТЯ !
Ами има си знаци колега, те и за Ягуарите важат.Пък и в крайна сметка според мен е доста уместно дето ги направиха така предимствата на този бул. в ЖК Тракия, защото там състезатели бол, особено преди като знаеха че целия дълъг булевард е техен

-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
днес станах свидетел на следното събитие
стоя си на тротоара и в близост спира едно ауди http://storage4.album.bg/343/audi_99fd5_29391081.jpg
ама спира точно върху пешеходната пътека
и един гражданин обърна внимание на собственика/водача на въпросното ауди че е спрял върху пешеходна пътека и то съвсем добронамерено и любезно на "вие" без никаква следа от заяждане но последвалия отговор от младежа който слезе от въпросното ауди беше ... кво искаш ти бе я си е*и май**та
направо възпитание и чудо 

ама спира точно върху пешеходната пътека

- Теодор
- Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
- Двигател:
mirror написа:днес станах свидетел на следното събитиестоя си на тротоара и в близост спира едно ауди http://storage4.album.bg/343/audi_99fd5_29391081.jpg
ама спира точно върху пешеходната пътекаи един гражданин обърна внимание на собственика/водача на въпросното ауди че е спрял върху пешеходна пътека и то съвсем добронамерено и любезно на "вие" без никаква следа от заяждане но последвалия отговор от младежа който слезе от въпросното ауди беше ... кво искаш ти бе я си е*и май**та
![]()
Ами то без да се обиждат собствениците на по-луксозни марки

- eminem94
- Автомобил: Audi A4 B5 Avant
- Двигател: AVG
- Контакти:
Такива като се набият няколко пъти и ще се осъзнаят ....
- SobieskIm
- Автомобил:
- Двигател:
След полунощ (тази сутрин) 15.04 на кръстовището на Била 2 до автогара Родопи в гр.Пловдив беше станала дота голяма катастрофа, жълт шевролет (явно бившо такси) и някаква друга (неразпознаваема кола) се бяха блъснали доста стабилно - челно и двете коли...Някой има ли повече информация?

-
- Автомобил:
- Двигател:
Теодор написа:mirror написа:днес станах свидетел на следното събитиестоя си на тротоара и в близост спира едно ауди http://storage4.album.bg/343/audi_99fd5_29391081.jpg
ама спира точно върху пешеходната пътекаи един гражданин обърна внимание на собственика/водача на въпросното ауди че е спрял върху пешеходна пътека и то съвсем добронамерено и любезно на "вие" без никаква следа от заяждане но последвалия отговор от младежа който слезе от въпросното ауди беше ... кво искаш ти бе я си е*и май**та
![]()
Ами то без да се обиждат собствениците на по-луксозни маркивсяко шофьорче или бодигардче когато се вози без шефа си обича да се прави на велико в стил " Я ме скии ква кола карам и не ми се пречкай" докато не гризне дръвцето в някоя по тиха пресечка
Има още два начина:
1. Звъниш на 166 или 112 и обясняваш, как е възникнал скандал м/у водач на луксозен автомобил и пешеходец, като водача на автомобила е изключително агресивен и се страхуваш, че може да се стигне до тежки последици /и двата телефона се записват, та не могат да не предприемат нищо, защото ако в последствие нещата се усложнят - оператора, ще има нужда от вазелин/.
2. Ако си в състояние да се опреш на лекето или има още някой с теб - заставаш на страната на пешеходеца. Обикновено подобни дрисльовци се посират, като видят на къде отиват нещата.
- slimmer
- Автомобил: VW Bora
- Двигател: TDI-AJM 2002
За 2 часа наблюдения, пиша само т.нар. колеги от марката, понеже другите са неизброими. Това в понеделник следобед в най-голямата навалица двамца, решили да се гъзареят:
1. ЛилЯв голф единичка кабриолет по "магистрала" Хемус, летящ с пробит ремус, номер СА **** КР (ако го обърнете наобратно става РК...) - изпреварване през аварийната лента, сновене по лентите и т.н. Резултат - 3 коли пред мен на първото кръстовище в София (както и преди съм казвал, карам в ограниченията, плавно и без идиотизми)...
2. Тъмен голф 3-ка, леко тунингован, КН ****, караше го някакъв пич на около 30 - идиотски изпреварвания на забранени места (кебапчетата при Български извор, ограничение 60, непрекъсната лента), на магистралата беше нещо от сорта. Най-идиотското е, че на задната седалка имаше дете в детска седалка, сложена по средата, беше се надвесило напред, следователно нямаше и колан...
3. Не мога да не спомена и жена с пълен СЕАТ Ибиса, която караше със 70 в средната лента от 3 възможни на изкачването преди последния тунел на Витиня. А в дясната нямаше абсолютно никой.
Искам да поздравя всички колеги вчера по пътя Варна - София, които са издържали стоически на подобни идиотизми и не са си изпуснали нервите. А такива шофьори-неидиоти този път имаше доста, което ме радва.
П.п. Колеги, като видите полицейски автомобил, ограниченията не падат автоматично с 20 км надолу! Вчера ми се случи на два пъти всички да забиват предници с (ограничението - 20)...
1. ЛилЯв голф единичка кабриолет по "магистрала" Хемус, летящ с пробит ремус, номер СА **** КР (ако го обърнете наобратно става РК...) - изпреварване през аварийната лента, сновене по лентите и т.н. Резултат - 3 коли пред мен на първото кръстовище в София (както и преди съм казвал, карам в ограниченията, плавно и без идиотизми)...
2. Тъмен голф 3-ка, леко тунингован, КН ****, караше го някакъв пич на около 30 - идиотски изпреварвания на забранени места (кебапчетата при Български извор, ограничение 60, непрекъсната лента), на магистралата беше нещо от сорта. Най-идиотското е, че на задната седалка имаше дете в детска седалка, сложена по средата, беше се надвесило напред, следователно нямаше и колан...
3. Не мога да не спомена и жена с пълен СЕАТ Ибиса, която караше със 70 в средната лента от 3 възможни на изкачването преди последния тунел на Витиня. А в дясната нямаше абсолютно никой.
Искам да поздравя всички колеги вчера по пътя Варна - София, които са издържали стоически на подобни идиотизми и не са си изпуснали нервите. А такива шофьори-неидиоти този път имаше доста, което ме радва.

П.п. Колеги, като видите полицейски автомобил, ограниченията не падат автоматично с 20 км надолу! Вчера ми се случи на два пъти всички да забиват предници с (ограничението - 20)...
- t.manolov
- Автомобил: VW Polo 6n
- Двигател: AEA 1995
Е кажете ми това нормално ли е? В Русе всеки ден на едно и също кръстовище от както са го отворили става поне по 1 катастрофа!!! Ей сега се прибирах и направих снимка... светофарите ли не са синхронизирани, или просто там винаги се кара с висока скорост..
- SobieskIm
- Автомобил:
- Двигател:
Въпреки че темата е само за негативни отзиви на пътя, аз да споделя една случка от вчера която в днешно време е наистина рядкост...
Седя си аз вчера около 23 часа на кръстовището на 6ти септември и Цар Борис 3ти в гр.Пловдив посока панаира, аз съм първа кола и ме беше ударило нещо съчмата ( попринцип карам много пенсионерската - не за друго ами колицата е слаба) та понатиснах малко колата на 1-ва и 2-ра скорост, не съм превишил скороста позволена в града но бая дръпнах пред другите и гледам в огледалото някакъв ксенон ми светка и си мислех че някоя тузарска кола иска да ме задмине и се изместих в средна лента и вече влизайки на моста на Марица една Х6-ца ме настига и започва да кара с мен.. отвътре едно младо момче с ръката ми показва да се упокоя малко и точно след моста гледам една патрулка спряла и КАТ-аджиите чакат плячка...Явно момчето имаше радар-детектор, но въпреки че беше с лъскава кола, чак ме учуди случилото се и исках да покажа че в България макар и рядко но има и поне малка и рядка колегиалност в шофирането

Седя си аз вчера около 23 часа на кръстовището на 6ти септември и Цар Борис 3ти в гр.Пловдив посока панаира, аз съм първа кола и ме беше ударило нещо съчмата ( попринцип карам много пенсионерската - не за друго ами колицата е слаба) та понатиснах малко колата на 1-ва и 2-ра скорост, не съм превишил скороста позволена в града но бая дръпнах пред другите и гледам в огледалото някакъв ксенон ми светка и си мислех че някоя тузарска кола иска да ме задмине и се изместих в средна лента и вече влизайки на моста на Марица една Х6-ца ме настига и започва да кара с мен.. отвътре едно младо момче с ръката ми показва да се упокоя малко и точно след моста гледам една патрулка спряла и КАТ-аджиите чакат плячка...Явно момчето имаше радар-детектор, но въпреки че беше с лъскава кола, чак ме учуди случилото се и исках да покажа че в България макар и рядко но има и поне малка и рядка колегиалност в шофирането

- eminem94
- Автомобил: Audi A4 B5 Avant
- Двигател: AVG
- Контакти:
SobieskIm написа:....
Евалата,такива постъпки са рядкост ...
- enigma79
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
SobieskIm написа:Въпреки че темата е само за негативни отзиви на пътя, аз да споделя една случка от вчера която в днешно време е наистина рядкост...
Седя си аз вчера около 23 часа на кръстовището на 6ти септември и Цар Борис 3ти в гр.Пловдив посока панаира, аз съм първа кола и ме беше ударило нещо съчмата ( попринцип карам много пенсионерската - не за друго ами колицата е слаба) та понатиснах малко колата на 1-ва и 2-ра скорост, не съм превишил скороста позволена в града но бая дръпнах пред другите и гледам в огледалото някакъв ксенон ми светка и си мислех че някоя тузарска кола иска да ме задмине и се изместих в средна лента и вече влизайки на моста на Марица една Х6-ца ме настига и започва да кара с мен.. отвътре едно младо момче с ръката ми показва да се упокоя малко и точно след моста гледам една патрулка спряла и КАТ-аджиите чакат плячка...Явно момчето имаше радар-детектор, но въпреки че беше с лъскава кола, чак ме учуди случилото се и исках да покажа че в България макар и рядко но има и поне малка и рядка колегиалност в шофирането![]()
![]()
Аз нямам радар-детектор,но доста често минавам по два три пъти от едно и също място,работата ми е на колела за момента и се е налагало да ''укротявам'' доста колеги зад волана,когато знам че има капан.Проблема който забелязвам е същата апатия,безразличие от доста по млади колеги зад волана,май над определини години младите поколения се интересуват само от собствените си интереси и това да присветнат с фаровете,това да свирнат с клаксона когато знаят че има капан,не братче,както каза един колега,защо трябва да ти се обадя че има полицаи

-
- Автомобил:
- Двигател:
Аз не мога да разбера защо само ревете че в България нищо не било като хората и нищо не става Като не ви харесва свят широк държави много България това сме всички ние и проблема е че от нас нищо не става а не от държавата Караш по правилата и не е необходимо да ти святкат
- enigma79
- Автомобил:
- Двигател:
KirilGeorgiev написа:Аз не мога да разбера защо само ревете че в България нищо не било като хората и нищо не става Като не ви харесва свят широк държави много България това сме всички ние и проблема е че от нас нищо не става а не от държавата Караш по правилата и не е необходимо да ти святкат
Ти сега за примирен ли водач ли се изкара?Когото това стане ела и ми се обади.Доста често всички нарушаваме законите,знаците,маркировката по някакви причини или само с минималните 6-12км над разрешената скорост.Мога да ти покажа на доста места знаци слагани с г.....На доста места и чисто нов път изглежда като на кратери,пример магистралата Харманли-Капитан Андрево,магистрала където се кара с около 110-120 и хоп дупки и пак в статистиката ще има не че дупките са причината за инцидента,а ''несъобразената скорост на водача'' Тогава едни ей такива ''примерни водачи''като теб наскачат и се почва един цирк.Казваш свят широк,ама светът е голям,ама като нямаш кеш с какво да излезнеш по този свят,да си обръсна краката и да излезна на магистралата освен за да изкарам кешът за светът

-
- Автомобил:
- Двигател:
Може би си искал да напишеш примЕрен?enigma79 написа:примирен