Здравееейте !!!
В момента карам БМВ е39 523 170 к.с. и обмислям да го заменя за едно голфче 2.8 204 к.с. ....
Четох, четох и разбрах че трябва едно масло на Халдекса да се смени с филтъра. Маслата на дифа, двигателя, скорости, водни помпи филтри са ясни. Двигателя е с верига и евентуално ако е читава няма да се сменя. Съединителите им заминава ли, от гарнитурите поизбивало масло. Това са нормални неща, като на всяка кола.
Какви по сериозни ремонти може да има по двигателя ? Като имам наблюдение над бмв-то за двигателя мога да кажа че е "идиото устойчив" за 6-так, така че това ме навежда на мисълта, че и голфа е така.
Някакви по специални грижи за 4 motion и специално за окачването нещо ? С алуминиеви ли носачи е, избиват ли се шарнирите или всичко е заедно и т.н. ?? Двигателя тежичък ли е на предницата...?
Интересува ме разхода?! На БМВ-то е 10 извън града на газ и 12-14 в града /София/. Голфа мисля че като е с 6 скорости на дълго ще падне разхода с нормално каране или бъркам ? Нека някой запознат да каже как е. Чета че в града харчел много и не била кола за всекидневно ползване, но ще бъде веднага газифицирана, който каквото иска да казва.
П.С Много въпроси, но се надявам да получа компетентни отговори от знаещи, а не от хлапета.
ГОЛФ 4 2.8 204 к.с. 4 motion ???
- MrLover
- Автомобил: Passat
- Двигател: AMX
Re: ГОЛФ 4 2.8 204 к.с. 4 motion ???
Голфа го дават 15.3 градско и 8.1 извънградско по книжка. Мисля, че на газ цифрите ще са подобни + един, два литра 

- ZvEr4O_MaN
- Автомобил: Vw Passat B6 CR 2009
- Двигател: CBAB
Ти или си луд или незнам.
Кака можеш от каляска да седнеш на скамейка.
Можеш ли да ми кажеш идеята на това всичкото което искаш да направиш.
Кака можеш от каляска да седнеш на скамейка.
Можеш ли да ми кажеш идеята на това всичкото което искаш да направиш.
- Съмнителният
- Автомобил: Bora 4 motion
- Двигател: BDE 2002
Маслото и филтъра на Халдекса и труд - 150 лв.
Масло за дифа - около 1 л и на цена около 60 лв. на скоростите ще ти трябват около 3 л на цена за оригинално на около 60 лв. литъра.
Окачването не е алуминиево и може да се сменя само шарнир ако е нужно.
По мотора честичко дават фира бобините - цена на брой от 70 до 110 лв.
Свещи със смяна - 180 лв.
Разход в София е относително нещо - при мен обикновено е около 18-20, но съм постигал и 14, а извънградско - спокойно каране около 8,5.
Масло за дифа - около 1 л и на цена около 60 лв. на скоростите ще ти трябват около 3 л на цена за оригинално на около 60 лв. литъра.
Окачването не е алуминиево и може да се сменя само шарнир ако е нужно.
По мотора честичко дават фира бобините - цена на брой от 70 до 110 лв.
Свещи със смяна - 180 лв.
Разход в София е относително нещо - при мен обикновено е около 18-20, но съм постигал и 14, а извънградско - спокойно каране около 8,5.
Идеята ми е автомобил 4 х 4 и в същото време да е с голям двигател. В същото време гледам и Субару Оутбек H6 3.0
Благодаря Ви за отговорите !
Благодаря Ви за отговорите !
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”