Vento 1,6 ABU няма мощност
- re_gamen
- Автомобил:
- Двигател:
Vento 1,6 ABU няма мощност
Здравейте, колеги! Наскоро реших да изпробвам VW-то по магистралата и съм разочарован. Както поддържа 100-120, идва баир и скоростта пада до 70-80 км/ч. Много ме дразни това, не знам от какво се получава. Колата се движи само на бензин, няма АГУ. Помагайте, мерси предварително 

- snupeca
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: ALH
- Контакти:
Re: Vento 1,6 ABU няма мощност!
Колега, много зависи от баира
100-120 си е горе-долу максимума които може да се очаква от мотора, без потресаващи падове, при поява на лек непопътен наклон на настилката.. Също така зависи от товара в колата, и още много фактори. Не пречи да си замериш компресията, за да си напълно сигурен дали е от самото състояние на мотора.

- re_gamen
- Автомобил:
- Двигател:
Наистина ще проверя компресията, но и предишната ми кола беше с тоя мотор и знам, че е способен на много повече от 100-120
Нормално е на баир да падне скоростта, но да кажем до 90км/ч, а не до 60. 

- re_gamen
- Автомобил:
- Двигател:
Това се случва с двама човека в колата без да е натоварена въобще
- snupeca
- Контакти:
Е ако е била 3-ка с тоя мотор, е малко различно от към килограмите. Но все пак - мотора не е особено мощен, и за да поддържа да речем 100 на било то и лек баир ще иска обороти. Да речем 4-та, малко над 3000.
- re_gamen
- Автомобил:
- Двигател:
Няма 4-та, няма 3-та, няма 3000, няма 4500 оборота! Колата се затормозява. Имах Сеат Толедо с такъв мотор и нямаше такива филми там, а масата му е същата. Вентото е на под 200 хил км, така че се съмнявам да е компресия на двигателя, но ще я премеря за всеки случай. Ако някой се е сблъсквал с такъв проблем - да каже. Катализатор, датчици и т.н. Мотора наистина е слабичък, но не чак толкова, има проблем с нещо, сигурен съм!
- snupeca
- Контакти:
Чакай бе колега - не се карай - моята защо си вървеше и на 3000?
Причини да е спъната - колкото искаш. Като ти се рови - мери компресия, проверявай зацепването на агренажа, смени бензиностанцията, свещите, катализатор - на под 200к едва ли, но е възможно, мери налягането на бензиновата помпа, сменяй горивен филтър и пробвай пак, как ще е.

- re_gamen
- Автомобил:
- Двигател:
Погрешно си ме разбрал, колега
не се карам с никой и нямам такова намерение.
Имам малко съмнения за ангренажа, съвсем скоро го сменях, но не знам как да разбера дали е зацепен правилно. Има ли начин аз, който разбирам много малко от коли да разбера дали е сложен както трябва?

Имам малко съмнения за ангренажа, съвсем скоро го сменях, но не знам как да разбера дали е зацепен правилно. Има ли начин аз, който разбирам много малко от коли да разбера дали е сложен както трябва?
- vaiper 1
- Неграмотен
- Автомобил: Pasat
- Двигател:
re_gamen написа:Погрешно си ме разбрал, колегане се карам с никой и нямам такова намерение.
Има белези по тях се зацепва ремъка,но виж си и саединителя дане буксува

- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
Има белези...и има VAG.com...има и боб,ама да го хвърляме полза няма.Закачи я на компютъра и после пищи как е...
Иначе причините са толкова много,че една страница няма да стигне.....затова и няма смисъл да се обсъждат без данни от компютъра.
Иначе причините са толкова много,че една страница няма да стигне.....затова и няма смисъл да се обсъждат без данни от компютъра.
- re_gamen
- Автомобил:
- Двигател:
Със сигурност ще направя всичко възможно, за да се реши проблема. Единствено се притеснявам, че когато се закачи на компютър не всичко излизало, поне така ми казаха. Някои неща не ги отчитало като запушен катализатор например, недостатъчно добра компресия, незацепения ремък също нямало да го покаже... Истина ли е това или са митове и легенди? Има ли значение с коя програма четат компютъра или всички са еднакво добри/лоши 

- nikolai_an
- Автомобил:
- Двигател:
според мен е нормално това "явление" за този мотор,понеже и аз карам голф с този мотор и положението е същото,комресия и всичко по мотора си е наред...!Сигурен ли си че толедото е било с абу мотор,защото има толеда 1,6 75 комя моно но са с друг код на мотора и съответно друга трансмисия и определено вървят по-пъргаво от абу-то лично съм го пробвал 

- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
nikolai_an написа:според мен е нормално това "явление" за този мотор
Колегата е прав, не може да очакваш кой знае какво от този двигател, 120км/ч на баир трябва предварително да си набрал със 140км/ч и да падне на 120км/ч и да ги потдържа, ма тогава си иска обороти до лютеница, все пак това не са винтилирани мотори, и АБД-то е същия асматик даже и на ПОЛО където е по-леко! Според мен нямаш проблем с колата, двигателя си потдържа толкова, то на равник ако направи 160км/ч на горник сваляш 60км/ч и общо взето си е нормалнО! Но ти си познаваш колата, ако не прекъсва и не тресе двигателя, значи проблем няма!
- re_gamen
- Автомобил:
- Двигател:
Мненията на "nikolai_an" и "my heart iS iCe" ме накараха да погледна документите и наистина толедото е било с 1F мотор. Ако нещата са наред, както колегите казват, то тогава аз баирите трябва на 3-та да ги катеря
... А "nikolai_an", ти като си със същия мотор на голфчето как се справяш с изкачванията, разхода? 

Е айде стига де, толкова бил можел, аз на газ си я юркам до 140 по баирите без проблем, е айде 1 тон тези Ибизата, ама Вентото пък да не е 2!
Колега, една от вероятните причини може да бъде и катализатора, то на тия орляци малко трудно се махат, ама ако е кадърен майстора ще знае как!
Пробвай със смяна на бензиновия филтър!
Иначе откъм ускорение как е?
Колега, една от вероятните причини може да бъде и катализатора, то на тия орляци малко трудно се махат, ама ако е кадърен майстора ще знае как!
Пробвай със смяна на бензиновия филтър!
Иначе откъм ускорение как е?
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”