Golf MK4 1.9TDI 110hp Проблем с борд компютъра

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
icefire
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем с борд компютъра

Мнениеот icefire » Вто 17 апр 2012 11:12

Няколко неща:

1. Най-вероятно таблото ти не е оригинално. Такова табло през 99-та се е слагало фабрично САМО ако колата има и фабрична навигация. Ако нямаш фабрична навигация - таблото ти е сменяно.
2. По номера на рамата няма начин да се разбере дали колата ти има MFA и какво е таблото. Има един стикер в багажника - от него може да се провери дали има MFA фабрично.
3. Дори таблото да не е оригинално, ако фабрично си имал MFA пак трябва да работи. Тоест провери на първо време двете букси отзад - синята и зелената.
4. Пробвай с друго табло - без да го обучаваш. Отиваш в една морга, молиш ги да ти дадат едно табло за проба, закачаш го и следиш подсветката. Търси такова с малкото МФА под оборотомера. Така ще се насочиш къде е проблемът.

Ако имаш път към София мога да те насоча към майстор, който ще ти реши проблема моментално :да:

Потребителски аватар
pafkataaa
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pafkataaa » Вто 17 апр 2012 12:16

къде в багажника го пише и ще съм ти много благодарен за кординати на майстора

Потребителски аватар
madwifi
Автомобил: VW Polo 6N1
Двигател: 1.9D AEF

Мнениеот madwifi » Вто 17 апр 2012 13:00

С оригинална ЕТКА може да се види според номера на рамата с какви екстри е излезнала колата. Ако искаш може да ми пратиш номера на рама на лични и със сигурност ще ти кажа дали таблото е оригиналното или не.

Потребителски аватар
icefire
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот icefire » Вто 17 апр 2012 13:05

madwifi написа:С оригинална ЕТКА може да се види според номера на рамата с какви екстри е излезнала колата. Ако искаш може да ми пратиш номера на рама на лични и със сигурност ще ти кажа дали таблото е оригиналното или не.

С оригинална ЕТКА при въвеждане на номера на рамата се зареждат всичките кодове за екстрите, които иначе ги пише на стикера в багажника :да:
Ако имаш достъп до оригинална ЕТКА, тогава със сигурност можеш да помогнеш на колегата, за да разбере имал ли е фабрично MFA и какво е било то.

pafkataaa написа:къде в багажника го пише и ще съм ти много благодарен за кординати на майстора

Някъде под кората, около резервната гума (поне при мен е там) има стикер. Там всички екстри на колата са описани като кодове, които са описани в нета. Ето още инфо: viewtopic.php?f=1&t=302248
Но ако колегата с оригиналната ЕТКА ти погледне номера на рамата, няма нужда да го търсиш тоя стикер.
Координати на майстора ще ти пратя на ЛС.

Потребителски аватар
Aprilia
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Aprilia » Вто 17 апр 2012 15:00

Стига сте шашкали човека, таблото си е оригиналното, има навигация има и големия дисплей. Свали таблото, сваля се лесно, издърпваш волана напред и надолу, межу него и километража има един кожен маншон който е хванат за километража чрез една пластмаса която е на щипки, махаш я заедно с маншона и има 2 винтчета отдолу на таблото, развиваш ги и издърпваш внимателно таблото, отзад има 3 букси, една зелена една синя и една червена, изключи ги изчакаш 20-30сек и ги закачи пак, ако не тръгне си за сервиз, дисплея е завършил или нещо по самата платка на таблото :wink: Цената за подмяната на дисплея с хубав такъв е точно около 150 лева :)

п.с 99% съм сигурен че е оригинално защото колата е синя има махагон нави и фис и по всичко отговаря на гти-тди екслузив, но даже и да не е и таблото да не е оригинално, то ще светне, но няма да показва данните или ще показва грешни такива

Потребителски аватар
icefire
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот icefire » Вто 17 апр 2012 15:29

Нещо не схванах кой точно е шашнал колегата :012:
Казали сме му как да провери има ли фабрична навигация и какви са възможностите за смяна на диспея. :да:
:beer

Потребителски аватар
pafkataaa
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pafkataaa » Вто 17 апр 2012 16:37

колеги вижте на лепенката отзад какво пише аз немога нищо да разбера
Прикачени файлове
IMAG0233.jpg
IMAG0235.jpg

Потребителски аватар
icefire
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот icefire » Вто 17 апр 2012 17:08

Пише GTI TDI exclusive, т.е. таблото вероятно е оригинално такова (highline винаги са с такова, ако не се лъжа)

А за кодовете - може да си ги видиш тука: viewtopic.php?f=1&t=302248

Пробвай с друго табло - ако подсветката и показанията на mfa-то са наред, значи просто не ти свети дисплея, както м/у другото колегите са ти казали още в самото начало на темата. :да:

Потребителски аватар
pafkataaa
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pafkataaa » Вто 17 апр 2012 17:12

благодаря за съвета колега ,сега остава само да намера друго табло да пробвам maikomila

Потребителски аватар
Aprilia
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Aprilia » Вто 17 апр 2012 18:09

Лошото е че най-вероятно колата ти е произведена края на 98 или началото на 99-та и таблото ти е ще много редкия модел без кан, което много често има проблеми с мейнборда и според мен там ще се окаже проблема. :wink:

icefire написа:Нещо не схванах кой точно е шашнал колегата :012:
Казали сме му как да провери има ли фабрична навигация и какви са възможностите за смяна на диспея. :да:
:beer

за тия 3 страници 5 човека му написаха че таблото не е оригиналното ти ако на това викаш никой :Mr Green Fun

Потребителски аватар
pafkataaa
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pafkataaa » Вто 17 апр 2012 20:49

някакъв съвет ?

Потребителски аватар
Aprilia
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Aprilia » Вто 17 апр 2012 21:53

pafkataaa написа:някакъв съвет ?

Сложи друго табло колкото за пробата другото съм ти го написал като лс :wink:

Потребителски аватар
madwifi
Автомобил: VW Polo 6N1
Двигател: 1.9D AEF

Мнениеот madwifi » Сря 18 апр 2012 23:25

icefire написа:
madwifi написа:С оригинална ЕТКА може да се види според номера на рамата с какви екстри е излезнала колата. Ако искаш може да ми пратиш номера на рама на лични и със сигурност ще ти кажа дали таблото е оригиналното или не.

С оригинална ЕТКА при въвеждане на номера на рамата се зареждат всичките кодове за екстрите, които иначе ги пише на стикера в багажника :да:
Ако имаш достъп до оригинална ЕТКА, тогава със сигурност можеш да помогнеш на колегата, за да разбере имал ли е фабрично MFA и какво е било то.

pafkataaa написа:къде в багажника го пише и ще съм ти много благодарен за кординати на майстора

Някъде под кората, около резервната гума (поне при мен е там) има стикер. Там всички екстри на колата са описани като кодове, които са описани в нета. Ето още инфо: viewtopic.php?f=1&t=302248
Но ако колегата с оригиналната ЕТКА ти погледне номера на рамата, няма нужда да го търсиш тоя стикер.
Координати на майстора ще ти пратя на ЛС.

Проверих таблото на колегата с ЕТКА. Та за всички умуващи, таблото е оригиналното фул фис. Без кан шина и колата е поръчана със навигация затова е с това табло. 1J0 919 890 e номера на таблото. А в стикера в багажника не са описани всички екстри на колата. Те могат да се изкарат само с ЕТКА. Сега остава да се намери къде точно е проблема на колегата но най-вероятно ще се окаже или кабел или в самото табло проблема.

Потребителски аватар
pafkataaa
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pafkataaa » Чет 19 апр 2012 4:39

колицата не е лоша но проблем, благодаря много за труда да провериш колега

Потребителски аватар
pafkataaa
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pafkataaa » Сря 25 юли 2012 23:08

здравейте колеги отново ходих най сетне намерих време и "майстор" свали го и каза че са се пробвали да го връщат и са го изгорили каза че борда е здрав и ме прати да търся ново табло дайте някакъв савет :banghead: :banghead: :banghead: :banghead: :banghead: :banghead: :banghead:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”