Здравейте всички,
От около месец се появява странно виене, което се усеща като лека вибрация и на волана. Звука от виенето е както при ускоряването при тролеите. И се появява след известно каране / прм. като загрее колата/. Особено се усеща/чува/ при завиване. При движение на свободна предавка /или след натискане на съединителя/ изчезва. 1.8Т 99г.
Странно виене Б5 1.8Т 99 г. - решено
- spoocky
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Странно виене.
SoWhat написа:Здравейте всички,
От около месец се появява странно виене, което се усеща като лека вибрация и на волана. Звука от виенето е както при ускоряването при тролеите. И се появява след известно каране / прм. като загрее колата/. Особено се усеща/чува/ при завиване. При движение на свободна предавка /или след натискане на съединителя/ изчезва. 1.8Т 99г.
Здравей колега.
1.Има ли почукване или потракване?
2.От пред ли се чува или от зад?
- Dpop
- Автомобил: VW
- Двигател:
Така описано за мен изглежда като два проблема колега.
Единия от изключващият лагер на съединителя, а другия най-вероятно от лагер на колело. Ако е от едно колело би трябвало да го чуваш само при завой/наклон в едната посока.
Единия от изключващият лагер на съединителя, а другия най-вероятно от лагер на колело. Ако е от едно колело би трябвало да го чуваш само при завой/наклон в едната посока.
- villi78
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Dpop написа:Така описано за мен изглежда като два проблема колега.
Лагера е двойноредов и се чува при завой ако проблема е в единия от 2та реда,ако е паднала цементацията и на 2та си се чува и на право и на ляво
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Няма почуквания и потраквания и се чува отпред. Като се движи в права посока колата е по-слабо, а се усилва и при ляв и десен завой.
Питам за мнения, защото преди време на Рендето на жената имаше едно виене /не същото де/ и един "майстор" в сервиз ми каза, че било от скоростната кутия и вече беше тръгнал да я сваля. Но реших да взема и второ мнение и се оказа, че е от главината на предна дясна. Та така мисля да направя и сега - в два-три сервиза, па дано да има съвпадък на мнения.
Питам за мнения, защото преди време на Рендето на жената имаше едно виене /не същото де/ и един "майстор" в сервиз ми каза, че било от скоростната кутия и вече беше тръгнал да я сваля. Но реших да взема и второ мнение и се оказа, че е от главината на предна дясна. Та така мисля да направя и сега - в два-три сервиза, па дано да има съвпадък на мнения.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Странно виене Б5 1.8Т 99 г.
здрасти колега имах абсолютно същия проблем и на право виеше и на десен завой се засилваше виенето значително.Проблема при мене беше от лагера на главината на предно ляво колело,цената беше 45 лв с отстъпката на ФАГсам си го смених но ако не си го правил не се захващай или отиди при някой колега който има преса това е от мен.
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Все още не съм ходил на сервиз, тъй като не ми остава време. Въпроса е, че вие и в двете посоки. Както споменават колегите, най-вероятно е някой лагер, но кой ли? А доколко е опасно да се кара така? Че взех нещо да се притеснявам.
-
- Автомобил:
- Двигател:
то ще си вие и в двете посоки даже и на право да караш пак ше вие ако е лагер на главината като при мене но ако е само на едното колело в едната посока ще вие повече.При мен до такава степен се беше развил че като пуснех волата и почваше да тегли на ляво колата при идеална сходимост на автомобила.Ако е въпросния лагер не си прави експерименти да караш така защото в един момент ще се пръсне или разпадне и тогава...виж провери го не е скъп писъх ти колко ми струваше на мене.
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Проблема се оказа в "леко" намалялото ниво на хидравличното масло и "сменения" му вискозитет, вследствие дългогодишна употреба. След смяната му, всичко си дойде на място.
Темата решена.
Темата решена.
- KGL
- Автомобил: Passat B8 Alltr BMT 176kW TDI
- Двигател: CUAA 2016
- Контакти:
Колега, за да започне да ти вие хидравликата, трябва бая тежичък да ти е станал волана, пък и никак не е било леко намаляването на нивото! 

-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Странно виене Б5 1.8Т 99 г. - решено
Не, волана си беше нормален. Може би това да е било начална фаза на нещо "по-грандиозно". А нивото не знам колко е било, затова и сложих кавички, но щом е започнало да се обажда, значи е било малко. Важното е, че се оказа само това, че бая се бях притеснил.
- KGL
- Автомобил: Passat B8 Alltr BMT 176kW TDI
- Двигател: CUAA 2016
- Контакти:
Re: Странно виене Б5 1.8Т 99 г. - решено
На капачката на съда за хидравата, от вътрешната страна, трябва да имаш една малка щека със скала. Там гледай нивото!