Ромпетрол..стана като другите.
-
russlan_z
- Автомобил: Golf 3 TDI
- Двигател: AFN
Re: Ромпетрол..стана като другите.
Включвам се в темата защото съм им набрал от средата на март, тъкмо като пуснаха летния "дизел". Казвам си попаднал съм на кофти доставка. Следващо зареждане - хоп същата работа. А конкретната бензиностанция я позвам 2 години!!!
-
bnick
- Автомобил: Passat B8
- Двигател: ACDF 2019
Symptom написа:Враца-София(Ботевградско-бул.Сливница до караулката и после ляво за Люлинската магистрала)-Дупница
После обратно.
Давам ти веднага пример. Горивото е еднакво, дори на връщане е по-малко. Карам със 130-150 магистрала, другия път 100-115, ограниченията +10 отгоре. Отиване, връщане еднакъв стил. София - Вършец 5.4-5.5, наобратно 6.3-6.4. Абсолютно е нормално София-Враца да ти е по-нисък разхода, почти целия път е с лек, дори на места и по-голям наклон

Последна промяна от bnick на Вто 17 апр 2012 15:37, променено общо 1 път.
-
bnick
- Автомобил: Passat B8
- Двигател: ACDF 2019
Zerga3GT написа:bnick написа:То това е много меродавно. София - Пловдив разахода ми е при 120-130 5.3-5.4, на обратно същата скорост 6.3-6.4. Горивото е същото
Това ми мина през акъла но кажи в моя случай как да ги оправдаем
Зарещдам точно 6л газ от РП(толкова пари имах и като се предполага че имам някаква газ от преди) карам си дълго два пъти по 18км за 2 часа газта свършва и оставам на пътя.
При газта е напълно възможно. Кофти газ, големо лъгане, навремето в 40л бутилка един пич ми сипа 42,5л при 33,2л вместимост

- Милослав
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Я кажи ся как се спуска посока София - Ботевград след първия тунел по инерция?
- santo_trafficante
- Автомобил:
- Двигател:
София/Австрия с Ромпетрол разход 7,8/100км.
Австрия/София с BP разход 7.8/100км.
дизел
Аз съм доволен от Ромпетрол
дизел
- Милослав
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
santo_trafficante написа:София/Австрия с Ромпетрол разход 7,8/100км.
дизел
Именно, особено от дизела им.
Сега сипвам бензин само оттам и също съм доволен - поне засега.
- Dead man
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил: Hyundai Sonata 2007
- Двигател: 2.0 16V 145HP
- Контакти:
Сипвам само на Ромпетрол от пускането на веригата . Най-често на бензиностанцията в Дружба 1.
Доволен съм всичките им горива-имал съм няколко коли на различните горива и винаги съм бил повече от

Доволен съм всичките им горива-имал съм няколко коли на различните горива и винаги съм бил повече от

Symptom написа:Дестинация А -Ромпетрол
Дестинациа Б същата( връщане) - гориво от Х
За Сливен е ясно.
Не смятам обаче, че от морето до връх Шипка би трябвало да е същия разхода както и от Шипка до Морето.
-
Symptom
- Автомобил:
- Двигател:
Колега Милослав , спуска се на скорост ,колкото дърпа мотора като гориво толкоз.
Колегата дето питаше ,говорим за Рома-а на Мездренското шосе.
Познавам си колите и е малко вероятно грешката да е в мен.. най малкото звука е различен.
И при положение че дестинацията се кара сравнително редовно се улявят разликите.

Колегата дето питаше ,говорим за Рома-а на Мездренското шосе.
Познавам си колите и е малко вероятно грешката да е в мен.. най малкото звука е различен.
И при положение че дестинацията се кара сравнително редовно се улявят разликите.

- mely
- Автомобил: Citroen C crosser
- Двигател:
Абе честно казано и аз имам 1 на ум.Зареждам единствено на Ромпетрол и Еко.Установих че разхода при зареждане от Еко е по добър отколкото при Ромпетрол.И за двете имам карти така че този фактор не оказва влияние.Знам ли ......
- Diesel81
- Автомобил: Vw Sharan 1.9 TDI
- Двигател: AUY 2000
Колега Symptom малко след като пуснаха Ромпетрол в Враца започнах да зареждам.5 автомобила,2 камиона и 3 буса.Никога за тези мисля че са 3-4 години не сам имал никакъв проблем.Нито нафта е замръзвала,нищо!Както някой колеги споменаха за денивелацията,едно е в посока Сф да качваш 14 км байр а обратно да го пускаш,ти как мислиш?Всяка седмица пътувам и аз до Сф и не сам забелязал никаква промяна в разхода.
-
Symptom
- Автомобил:
- Двигател:
В предишна тема за веригата аз също ги хвалех...ама досега
Вече едно наум.
От ЕКО само добри впечатления имам..еле па ЕКО Сърбия..
- Amtela
- Автомобил: Lexus IS220d 2010
- Двигател: 177hp
Не знам, какви далавери въртят, но втори път ми се случва, като зареждам на Ромпетрол при два различни обекта при поискване само на касов бон да чакам повече от 3-4 минути и двата пъти на касовия бон да пише че съм купил и дъвки и бира, а не съм ги купувал! 

Години наред всяка седмица пътувах до Враца от Сф. Винаги разхода ми от Сф към Вр е бил по-нисък, като е стигал макс 0,5 надолу от Вр-Сф. На ромпетрола точно на мездренския път зареждам сравнително отскоро, може би около 7-8 месеца. Зимата във Вр една сутрин запалих без грижи на -21 с тяхната нафта, не ми е замръзнала, не съм усетил проблем. Вчера на обед напълних резервоара там и минах 460 км, разхода ми си е съвсем нормален 5,2 за тези км и те уверявам, че от която и друга да заредя, няма да ми покаже по- малко.С 2 думи няма проблем там.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”