обороти на пасат Б3 автоматик - колебаят се

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
paoska76
Автомобил:
Двигател:

обороти на пасат Б3 автоматик - колебаят се

Мнениеот paoska76 » Нед 15 апр 2012 21:51

здравейте момчета , отскоро имам следният проблем ПРАВИ ГО САМО КАТО ЗАГРЕЕ колата е автомат когато съм на светофар от директ бутам лоста на неутрал в момента на спиране колата работи на 500-600 оборота като дам на неутрал се форсира до 1000-1100 при паркинг се форсира сама до 1300-1600 и влиза в нормални обороти след около 4-6 секунди педант съм и много ме дразни проблема е ,че го прави доста рядко и като си кажа отивам в сервиз се оправя по закона на мърфи дали да чакам да зачести ,че да хванат откаде е проблема

-СМЕНИХ 3ПОЛЮСНИТЕ СВЕЩИ С 1ПОЛЮСНИ NJK
-ПРОБЛЕМА Е НА ГАЗ И БЕНЗИН scare

Потребителски аватар
ivchoto
Автомобил: SUBARU OUTBACK
Двигател: 2000

Re: обороти на пасат -колебаят се

Мнениеот ivchoto » Пон 16 апр 2012 15:56

Моя беше от стъпковото моторче,но беше почти постоянно.Сега пак го прави,но много рядко.

Потребителски аватар
plamen000000
Автомобил:
Двигател:

Re: обороти на пасат -колебаят се

Мнениеот plamen000000 » Пон 16 апр 2012 18:20

Първо колега това със смяната на свещите което си направил е пълна глупост, после може да е от стъпково моторче, може да е от ДПДК (датчик за положение на дросел клапа), после може да е ламбда сондата и не на последно място може компа да е натрупал грешки, най-лесното и безболезнено нещо което може да направиш е да си свалиш клемите на акумулатора за няколко часа, ако проблема не се реши отиди на компютърна диагностика, колата ще си каже болката. И си върни триполюсните свещи, от тях по добри за твоя мотор няма, нищо че си на газ, казва ти го човек с опит който кара такъв двигател на газ с такива свещи който си свалил.

Потребителски аватар
paoska76
Автомобил:
Двигател:

Re: обороти на пасат Б3 автоматик - колебаят се

Мнениеот paoska76 » Вто 17 апр 2012 20:42

Два дни без горепосоченият признак ,няколко авери ме посаветваха да почна със смяна на свещи,ще сменям и ще коментирам мерси за исчерпателният отговор ПЛАМЕН

Върни се в “Passat”