Вчера колега ми се оплака , че колата му е забила на 1100-1300 оборота без да реагира на педала на газта и е пушела отзад.Също така от време на време му излиза на таблото "Oil sensor workshop" датчика на картера е сменяван два пъти но грешката пак продължава да излиза но не винаги.Днес я закачих на VAG-COM и излезнаха следните грешки:
Като 18062 и 01336 не се трият , другите ги изтрих и не излезнаха за сега отново.Колата е Passat B5.5 131 коня TDI 2003г.

Грешки при Passat B5.5
- Espero
- Автомобил: Passat B4 1.9TDI
- Двигател: 1Z
Re: Грешки при Passat B5.5
Да употребя на колегата темата.......На моя Пассат от известно време пищи в жълто знака на маслото и пише Oil sensor workshop.След преглед с Вага излезна температурен датчик на маслото.И тук иде голямото търсене.Според Етката датчика е в основата на масления филтър,обаче там нямам нищо.Та някой знае ли къде е този датчик?
- °niksi°
- Бай Брадър
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Датичка за темп и ниво на маслото е едно цяло и седи отдолу на картера.
- Espero
Само че в каталога пише че това е датчик за нивото на маслото и нищо не се споменава за температура....гуема диуема....
....а не е ефтин тоз датчик да го сменя и после пак същото... 

- okti_1
- Автомобил:
- Двигател:
Ами не го сменяй,щом не ти се сменя.Той колегата ти каза къде е,а решението си е напълно твое.
- Espero
сменя ми се......много е досадно тва пищене преди да запаля....не ми се хвърлят пари на вятъра за предположения....
.....при положение че мога да карам и така....То гаранция само в сервиз знам........ 

Върни се в “Дизелови агрегати”