Поставяне на климатик голф 3

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
winbooz69
Автомобил:
Двигател:

Поставяне на климатик голф 3

Мнениеот winbooz69 » Пон 16 апр 2012 16:11

Здравейте! Искам да си сложа на голфчето климатик обаче имам няколко въпроса! Голфа е 1,6 ABU и от какъв донор трябва да се използват части за да станат най-вече ме интересува за маската отпред с перките и радиаторите и ако може някакви снимки г/д какво ми трябва и как изглеждат нещата и самата ел. инсталация. Благодаря предварително!

Потребителски аватар
djshomi
Автомобил:
Двигател:

Re: Поставяне на климатик голф 3

Мнениеот djshomi » Пон 16 апр 2012 17:15

Продай си голфа и си купи такъв с клима .

Потребителски аватар
predat0r
Автомобил: Mercedes-Benz W203
Двигател: C270CDI

Мнениеот predat0r » Пон 16 апр 2012 17:22

winbooz69 написа:Здравейте! Искам да си сложа на голфчето климатик обаче имам няколко въпроса! Голфа е 1,6 ABU и от какъв донор трябва да се използват части за да станат най-вече ме интересува за маската отпред с перките и радиаторите и ако може някакви снимки г/д какво ми трябва и как изглеждат нещата и самата ел. инсталация. Благодаря предварително!

най-добре намери някакъв Pink-Floyd 1.6 моно... Има ги доста с климатик....

Потребителски аватар
teddy
Автомобил: golf 4
Двигател:

Мнениеот teddy » Пон 16 апр 2012 20:07

всичко става колега, но според мен дали си заслужава да се пръскат толкова пари и нерви за нещо което не се знае в какво състояние е!

Потребителски аватар
mania
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mania » Пон 16 апр 2012 21:06

Няма смисъл. Ше си купиш някоя кирлива Диавия, която я работи едно лято я не. Или земаш Г4 с фабрична клима(троник) или си караш с отворените джамове, това е. И не преувеличавам, ако тръгнеш да слагаш и ремонтираш климатик ще ти излезе колкото да си купиш по-старичка 4-ка с фабричен уред.

Bioside
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bioside » Пон 16 апр 2012 22:23

Колега,това е кола под 100 hp.Климатика ще е голям товар за нея.Ако все пак не се откажеш търси си донор с фабрично слаган климатик,не климатроник.Ядовете ще са доста но пък кеф цена няма :beer

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Вто 17 апр 2012 8:10

Грубо ти трябват едни 500-1000лв и Голф-а ти ще има климатик,само че ефекта няма да ти хареса.Това съм го писал и друг път - компресора дърпа 12-15 коня от мотора при горещо време и предвид,че целия ти мотор е 75 коня,ще спреш на място.Малките мотори често имат и другия проблем - при тръгването на компресора и перките,се натоварват рязко и просто изгасва,защото докато електрониката успее да компенсира оборотите на п.х.,той вече е изгаснал (ABD,ABU,AEE,AEX и т.н.)
Иначе маската отпред става от всякакъв Голф с климатик,взимаш водния радиатор,маската с двете перки и климатичния радиатор.Хубаво е да не е от VR6,защото там е малко по-различна,заради големия мотор.
За ремъците и ролките няма да ти обяснявам,писано е доста,а и зависи от компресора,конзолата и т.н.
Взимаш си тръбите за към купето и всичко,което е в купето - пластмаски,копчета,панела с врътките,тялото,дето седи под таблото (и това с изпарителя и това с радиаторчето на парното).
За монтаж на компресора към двигателя,честно казано не знам какъв донор ще ти трябва,защото никога не съм слагал климатик на такова чудо.Има някаква вероятност да може да се използва конзола за компресор и алтернатор от Поло АЕЕ или АЕА,но колегите трябва да кажат дали на ABU-то конзолата е същата.В този случай обаче няма да можеш да сложиш оригиналния компресор за Голф 3,който е Sanden SD7V16,а ще трябва да ползваш такъв за Поло (Sanden SD7B10 май беше),което в твоя случай дори е по-добре,защото той товари двигателя по-малко.Тази разлика вероятно ще доведе до това да трябва да се преправят тръбите,които влизат и излизат от компресора,но и това не е крайно фатално.
:beer

Потребителски аватар
steri
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот steri » Сря 18 апр 2012 17:04

колега ,на моя е допълнително слаган климатика, койти не ползвам . Трябва да кажа , че заради него имах много проблеми по колата- цялата инсталация е преправяна по БГ варианти ,а по-лошото е ,че имаше доп.шайба на пистовия ремък за климата ,заради които се разбиваха ролки .. с две думи- не се занимавай ,гоям е шанса да прецакаш нещо по колата/

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Сря 18 апр 2012 21:21

Това е така,ако сложи допълнително монтиран,който не е оригинален на VW.Ако си намери подходящ донор и си вземе всичко от него,няма да има никакви проблеми,защото конзоли,ролки,ремъци,компресор,радиатори,перки,всичко си застава,както си седи заводски.По ел. инсталацията е същото - цза да се свали ел. инсталацията от донора и да се сложи на другия Голф,се режат не повече от 5 кабела,всичко останало са си буксички,цъка си се и няма проблеми.Бушониерата също е универсална и там също няма рязане на кабели и т.н.,както при насажданите климатици.
:beer

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”