Преди някой да ме е нахранил, че не съм ползвал търсачката...ами направих го и изчетох всички теми, който ми намери!
Така, карам голф 3-ка 1.4 моно имам луфт в скоростния лост!
Смених въпросната ябълка

Купих такава на "Torpan" зa 17лв. Луфта си остана подчти същия, ефекта беше минимален.
За 1 год. новата ябълка се поизяде дотолкова, че беше изядена повече и от старата, която беше оригиналдЪ!
Какво направих аз!
Като свалих старата ябълка, занесох я на стругар, и сложихме нова ябълка с размери 35 на 35мм.
Ония ден я монтирах! Значи самата ябълка има луфт не повече от 2 мм. спрямо скобата в която влиза, настрани(ляво и дясно) ябълката е 0 в 0 и да има малък луфт той не е повече от няколко микрометра :063: .
Какво установявам, след монтажа на "поБългарената топка".
- има пак луфт... нагоре, надолу е минимален 2мм.
- на ляво и на дясно уж топката е плътно в скобата а лоста се едно има луфт...то си има де...
- След като мина през неравност, скоростния лост трепери(мандахерца се), има и случай, ако дупката е голяма mhihi направо си се мести (рита кат кон) mhihi !
Скоростите влизат сравнително лесно, все още дори и като минавам през неравности Колата НЕ изключва от скорост!
Какво питане имам:
Освен тая топка, друго сменя ли се по тоя лостов механизъм, и ако се сменя дайте някакав линк от къде да купя този ремонтен комплект!
Поздрави