Моля за съвет за пасат б5
- gazar4eto_87
- Автомобил:
- Двигател:
Моля за съвет за пасат б5
Колеги от известно време обмислям да пусна единия ми пасат на части а именно 1,8 20v 125 коня десен волан.Колата е в перфектно състояние гледана си е като за мен обслужена е изцяло с нов радиатор перфектна ходова част и климатроник,но просто ме притиснаха финансово и продаването и като цяло явно в тази криза е трудна задача.Въпроса ми е дали според вас ще и се вземат добри пари на части и стрували си да я пускам като повече от месец вече не я карам и ми е свидно да я гледам така,поне лека полека да си върна парите.Ще се радвам да чуя и вашето мнение.
- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
Re: Моля за съвет за пасат б5
Цяла трудно ще я продадеш,заради волана,а и защото не се тръсят много много.
Двигателя трудно ще го продадеш цял,защото е здрав и трудно ще изпадне някой друг човек с Пасат 1.8 125 коня,който да търси цял двигател,за да го подмени.Другият вариант е да отиде за някой тунинг проект,ама там обикновено се търси 1.8 Турбо и твоят пак не е печеливш.
Скоростите и те са здрави,трудно някой ще счупи кутия,за да ти я купи.
Окачването,било то и здраво,няма да върне много пари,защото цял чисто нов к-т е 300-400лв.
Пластмаски,седалки,волан,други неща по интериора и т.н.,вероятно ще продадеш,ама те не са основната част от колата.
По климатика ще продадеш тръбите на компресора (еднакви са за ляв и за десен волан),защото те много се търсят и са еднакви за всички В5,освен тези с помпа-дюза и 2.5 ТДИ и бензиновите V6.Също така и компресора бързо ще си замине. Ел. моторите по климатроника стават и за ляв волан,ама обикновено хората си купуват нови,рядко някой се съгласява да сложи нещо 2-ра ръка при ремонт,заради който се сваля цялото табло на колата.Вентилатора за купето става само за десен волан,при ляв е различен.
Радиаторите са еднакви за ляв и десен волан,някой може да ги вземе.
фаровете не стават за ляв волан.
Принципно може да я пуснеш цяла за не много пари (виж как вървят),някой може да се съгласи да я купи изгодно и да и обърне дирекцията (части за това има много).Ако никой не я иска,няма смисъл само да седи,защото се обезценява и само и плащаш данъци, застраховки и т.н.,така че може да я бракуваш и да я пускаш за части, едни 1500-2500лв мисля,че ще успееш да си върнеш от нея под формата на части.
Двигателя трудно ще го продадеш цял,защото е здрав и трудно ще изпадне някой друг човек с Пасат 1.8 125 коня,който да търси цял двигател,за да го подмени.Другият вариант е да отиде за някой тунинг проект,ама там обикновено се търси 1.8 Турбо и твоят пак не е печеливш.
Скоростите и те са здрави,трудно някой ще счупи кутия,за да ти я купи.
Окачването,било то и здраво,няма да върне много пари,защото цял чисто нов к-т е 300-400лв.
Пластмаски,седалки,волан,други неща по интериора и т.н.,вероятно ще продадеш,ама те не са основната част от колата.
По климатика ще продадеш тръбите на компресора (еднакви са за ляв и за десен волан),защото те много се търсят и са еднакви за всички В5,освен тези с помпа-дюза и 2.5 ТДИ и бензиновите V6.Също така и компресора бързо ще си замине. Ел. моторите по климатроника стават и за ляв волан,ама обикновено хората си купуват нови,рядко някой се съгласява да сложи нещо 2-ра ръка при ремонт,заради който се сваля цялото табло на колата.Вентилатора за купето става само за десен волан,при ляв е различен.
Радиаторите са еднакви за ляв и десен волан,някой може да ги вземе.
фаровете не стават за ляв волан.
Принципно може да я пуснеш цяла за не много пари (виж как вървят),някой може да се съгласи да я купи изгодно и да и обърне дирекцията (части за това има много).Ако никой не я иска,няма смисъл само да седи,защото се обезценява и само и плащаш данъци, застраховки и т.н.,така че може да я бракуваш и да я пускаш за части, едни 1500-2500лв мисля,че ще успееш да си върнеш от нея под формата на части.
- gazar4eto_87
- Автомобил:
- Двигател:
Благодаря ти много колега за изчерпателния отговор и аз смятам като теб но исках някой компетентен и разбиращ от тези работи човек като теб да си каже мнението.Ще помисля няколко дни какво да я правя а ако някой иска нещо може да ми пише на лс ако се съберат повечко хора за няколко дни направо я почвам на части.И отново ти благодаря за отговора колега.
Не зле да пуснеш някоя снимка на колата.Така мисля,че повече хора ще проявят интерес.Ако видиш,че е така ще си направиш една тема в раздел Продава или просто някой модератор ще ти я премести.
Нека и аз да споделя мнението си...
Преди около 6 месеца ми се счупи автомата на Пасата,ремонта ми излезе 2400лв.Преди да реша да го направя доста се колебах как да постъпя...мислех да си купя един английски пасат като твоя,да си го ползвам за части.Щях да си му взема кутията и да си направя моя с ръчна-след като имам всичко от донора е лесно.Хвръкна един камък от камион и спука предното стъкло 350лв е стъклото а можех да си го ползвам от донора,дори бях намерил същият цвят и купе като моя.Още куп примери мога да дам,но няма смисъл,мисля че ме разбра.Единственото което ме спря е че си държа да си карам автоматик.За цената на кутията излиза че можех да си купя английски пасат,регистриран и в доста прилично състояние,но в твоя случай си е въпрос на избор да го разкостиш или да го даваш цял.Няма смисъл да ти трупа разходи и да стои.
Все пак съветът ми е да пуснеш снимки на колата!
Нека и аз да споделя мнението си...
Преди около 6 месеца ми се счупи автомата на Пасата,ремонта ми излезе 2400лв.Преди да реша да го направя доста се колебах как да постъпя...мислех да си купя един английски пасат като твоя,да си го ползвам за части.Щях да си му взема кутията и да си направя моя с ръчна-след като имам всичко от донора е лесно.Хвръкна един камък от камион и спука предното стъкло 350лв е стъклото а можех да си го ползвам от донора,дори бях намерил същият цвят и купе като моя.Още куп примери мога да дам,но няма смисъл,мисля че ме разбра.Единственото което ме спря е че си държа да си карам автоматик.За цената на кутията излиза че можех да си купя английски пасат,регистриран и в доста прилично състояние,но в твоя случай си е въпрос на избор да го разкостиш или да го даваш цял.Няма смисъл да ти трупа разходи и да стои.
Все пак съветът ми е да пуснеш снимки на колата!
- gazar4eto_87
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги колата ми е зададена като основна в гаража зеления пасат адр аз съм го пуснал и като цял да се продава във форума.
-
- Автомобил:
- Двигател:
а километража синьо ли ти свети.и дали ще стане от десен волан на ляв, кажете хора много сам се зарибил да си направя така моя но незнам дали ще стане
- gazar4eto_87
- Автомобил:
- Двигател:
Колата за момента няма да се продава на части а цяла моля темата да бъде затворена.
- ДАНЧО
- Автомобил: Audi A4 B6
- Двигател: AVB 2003
Кажи цена или пусни направо тема , според мен ще има интерес изглежда пазена.