Гайка в цилиндрите :(
- vucata
- Автомобил: Ford Mondeo MK2
- Двигател: 1.8TD 2000
- Контакти:
Re: Гайка в цилиндрите :(
Направо си вземи друг мотор 

- BLADE8209
- Автомобил: Polo 6N2 2001
- Двигател: AMF + remap
Отваряш виждаш какво е станало и ако е нужно ремонтираш а то ще е освен ако не тропа нещо друго. Дали си сигурен че е гайка, излизат ли всички? Ако майстора си е виновен да се оправя той да си носи отговорноста. И накрая чудно ми е дали тоя мотор ще работи на 2-ва цилиндъра 

- milmar
- Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
- Двигател: 1Z and CBDC
ivakopk написа:milmar написа:....
Да колега мн смешно
Ами то , случката не е смешна , въпросът ти е смешен !
След като си палил , въобще няма смисъл от въпроса ти за вадене на гайката ! Задължително свали главата , огледай , почисти ако има остатъци . Ако няма нищо очевидно грубо надрано и изкривено - сглобявай и пали , тогава ще си проличи . Иначе може и клапан , може и бутало или мотовилка да има криви , зависи за какъв ключ

-
- Автомобил:
- Двигател:
Ще разглобя и ще пиша да видиме 

- znainainai
- Автомобил: Golf4
- Двигател: MK 4 98 AHF
Айде на бас че буталото ще изглежда като след война както и горивната камера на главата във въпросният цилиндър 

-
- Low rider
- Автомобил: OLD
- Двигател: OTO
Че може и биелата да е крива 

-
- Автомобил:
- Двигател:
znainainai написа:Айде на бас че буталото ще изглежда като след война както и горивната камера на главата във въпросният цилиндър
Айде на бас

- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
На един КАМАЗ беше паднало легло на клапан, парчетата се бяха разпространили и в съседните цилиндри, наложи се да сменим няколко ризи и бутала. Буталата наистина изглеждаха сякаш са участвали в няколко войни.
-
- Автомобил:
- Двигател:
В петък почивам и тогава ще я разглобя и ще видим какво е станало
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
Колега ivakopk как си допуснал ,чуждо тяло в цилиндъра ?!От после ли разбра ,че я няма гайката?! Или си помисли ,че мотора ще я "смели" без проблем.Виждал съм крив клапан и пукнато бутало от такава случка.Дано гайката е била малка и да не е изкривила вал...Главата се сваля на 101 % за ревизия на мотора!!
- samo_pechka
ktamen написа:На един КАМАЗ беше паднало легло на клапан, парчетата се бяха разпространили и в съседните цилиндри, наложи се да сменим няколко ризи и бутала. Буталата наистина изглеждаха сякаш са участвали в няколко войни.
Еее.. колега

-
- Автомобил:
- Двигател:
Естествено че разбрах че гайката е там чак след като запалих.....Да предполагам,че може и в другия цилиндър да отиде пърче от гайката.Добре че имам само 3
.Имам предчуствие че няма да има мн поражения.Ще видим 

- samo_pechka
ivakopk написа:Естествено че разбрах че гайката е там чак след като запалих.....Да предполагам,че може и в другия цилиндър да отиде пърче от гайката.Добре че имам само 3.Имам предчуствие че няма да има мн поражения.Ще видим
Не може да отиде в друг цилиндър парче

- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
samo_pechka написа:ktamen написа:На един КАМАЗ беше паднало легло на клапан, парчетата се бяха разпространили и в съседните цилиндри, наложи се да сменим няколко ризи и бутала. Буталата наистина изглеждаха сякаш са участвали в няколко войни.
Еее.. колегачак пък в и в съседните цилиндри да са се прехвърлили парчета..
И на мен ми се струваше невъзможно, но няма как да не вярвам на очите и пръстите си. Аз лично чегърках железни парчета от няколко бутала.
muns61 по принцип е прав, но само, ако клапаните работят. Ако не затваря смукателния клапан парчетата лесно могат да се издухат обратно в смукателните тръби и оттам да бъдат засмукани в другите цилиндри.
- samo_pechka
ktamen написа:samo_pechka написа:ktamen написа:На един КАМАЗ беше паднало легло на клапан, парчетата се бяха разпространили и в съседните цилиндри, наложи се да сменим няколко ризи и бутала. Буталата наистина изглеждаха сякаш са участвали в няколко войни.
Еее.. колегачак пък в и в съседните цилиндри да са се прехвърлили парчета..
И на мен ми се струваше невъзможно, но няма как да не вярвам на очите и пръстите си. Аз лично чегърках железни парчета от няколко бутала.
muns61 по принцип е прав, но само, ако клапаните работят. Ако не затваря смукателния клапан парчетата лесно могат да се издухат обратно в смукателните тръби и оттам да бъдат засмукани в другите цилиндри.
Ма..а му

Върни се в “Дизелови агрегати”