Искам мнение за двигателите 1.4
-
musicfan
- Автомобил:
- Двигател:
Искам мнение за двигателите 1.4
Мисля да си купя Vw Golf 3 и ме интересува мнение за двигателите 1.4 чух някои мнениа ,че давали дефекти , но от хора които не притежават такава кола.
- niikoo_1
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Искам мнение за двигателите 1.4
musicfan написа:Мисля да си купя Vw Golf 3 и ме интересува мнение за двигателите 1.4 чух някои мнениа ,че давали дефекти , но от хора които не притежават такава кола.
Търси по-голям мотор да речем 1.6 75коня, този е много спънат (бавен) за градско е добре, но извън градско е голяма мъка, набира само на 4та.
Не се минавай да си купуваш тройка с този мотор, здрав е, но после ще съжаляваш. Има още един конструктивен недостатък водната помпа обтяга ангренажния ремък.
- IVD
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Имам такъв мотор. На 260 000 е, и съм сменил само гарнитура на главата. Зависи от начина ти на каране и това за какво ще използваш автомобила, мотора може да е добър или слаб. При леко каране колата е наистина икономична, но тръгнеш ли да натискаш,както каза колегата BuFka не стига че гори много, а и не върви
! Моето лично мнение, че 1.8 90 к.с. са най-добрия вариант - вървене/разход/подръжка.
- buFka
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
IVD написа:Имам такъв мотор. На 260 000 е, и съм сменил само гарнитура на главата. Зависи от начина ти на каране и това за какво ще използваш автомобила, мотора може да е добър или слаб. При леко каране колата е наистина икономична, но тръгнеш ли да натискаш,както каза колегата BuFka не стига че гори много, а и не върви! Моето лично мнение, че 1.8 90 к.с. са най-добрия вариант - вървене/разход/подръжка.
именно....
най-доброто което съм постигал е 6.5-7.0 литра газ на 100 км...ама може и попътен вятър да съм имал, обаче последно 24 литра газ за 250 км....при около 130-140 км/ч
!
Абе може да не е скоростен при изпреварване (зор е, признавам), но за разхода може да се поспори...! При мен на газчица на извънградско с настъпване 120-130-140 е към 7.5л-8.00/100км. Градско (софийско) идва към 11-12, зимата и 13! Иначе грижи не е създавал двигателя (поне моя 1.4mi)
- buFka
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
kris11 написа:buFka написа:ама може и попътен вятър да съм имал, обаче последно 24 литра газ за 250 км....при около 130-140 км/ч
И по надолнище нали ?![]()
Майтапа настрана, но е много спънат този мотор.Купето е тежичко за него, дори и на градско се чувства /пробвал съм с такъв мотор/. 1,6 ускорява доста по-добре.
за градско ми е идеален, 8 литра газ в София го засекох лятото...въобще немога да се оплача. Но не съм карал друга кола и затова немога да направя разлика.
- bohema72
- Автомобил:
- Двигател:
Аз съм с 1.6 75коня и мога да кажа,че също е мудна.А и защо двигателя е по-голям от този на 1.8 например?
- protoberans
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
kris11 написа:DragoGT написа:и ако искаш газ гледай да не е АЕХ (защото е с пластмасови колектори) че после ще се плаче...
Също и АЕЕ / 1,6л/ и той е с пластмасови.
Аз съм си с AEX пълна инжекция е, върви повече от ABD-to и харчи доста по малко среден разход градско и извънградско около 6.7 / 100
разхода е изчислен след като сам го засичал в продължение на 2500км. Ако се кара с 90-100 изванградско разхода пада под 6/100
Последна промяна от protoberans на Пет 13 окт 2006 9:16, променено общо 1 път.
-
andro_
- Автомобил:
- Двигател:
Преди съм карал 1,4 моно инж. ,но на Форд.Икономия от такъв двигател съм виждал само извън града-наистина харчи около 6-6,5л бензин.Обаче в града 10л не му мърдаха.Както и да го карам,все 10 литра.Беше 72 к.с. и не ми харесваше как мъкне купето около 950кг.Голфитата са по-тежки и сигурно на такъв двигател му е още по-трудно.Относно силата-аз далеч не съм някакъв смотан стрийт рейсър,ама мога да кажа,че и АФТ ми се струва малко слабо,какво да говорим за 1.4.А разхода сравнен с Фордовия 1.4моно е +1-1,5 литра на 100 км.Както казаха колегите,най-добър като че ли е 1,8АБС на газ.Или ТДИ,ама онова е друа тема.
- IvoG
- Автомобил: Golf III
- Двигател: 2.0 AGG
bohema72 написа:Аз съм с 1.6 75коня и мога да кажа,че също е мудна.А и защо двигателя е по-голям от този на 1.8 например?
Може би ти изглежда по голям защото е с обратен наклон т.е. капака на клапаните е напред към радиатора, докато при 1,8 наклона е към купето.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”