Голф4 1.6 - смяна на сигменти?!
Голф4 1.6 - смяна на сигменти?!
Колеги решил съм да сменям сигментите на двигателя,някой запознат може ли да ми каже какви точно части ще ми трябват,понеже мисля да си ги купя аз,колата е голф 4 1.6 sr,автоматик,98г.
- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
Re: смяна на сигменти?!
Гарнитура за главата и желателно и болтове. И сегменти де
Това е доста сериозен ремонт, сигурен ли си, че е наложително да отваряш двигателя? Предполагам, че някой майстор ти е казал, че са за смяна. Закарай колата и при друг майстор да видиш дали ще потвърди диагнозата на първия. Не бързай да купуваш нищо преди да отвориш двигателя, като го отвориш може да се окаже, че и буталата не стават и да е по-евтино да си вземеш цял двигател.
Това е доста сериозен ремонт, сигурен ли си, че е наложително да отваряш двигателя? Предполагам, че някой майстор ти е казал, че са за смяна. Закарай колата и при друг майстор да видиш дали ще потвърди диагнозата на първия. Не бързай да купуваш нищо преди да отвориш двигателя, като го отвориш може да се окаже, че и буталата не стават и да е по-евтино да си вземеш цял двигател.
Re: Голф4 1.6 - смяна на сигменти?!
ами колата гори масло,вече 2 години,така я купих,обаче вчера изби 1 свеш и беше страшна пушилка,на една бензиностанция помослиха,че съм се подпалил.днес смениха свещите и сега работи добре,но пуши доста та мисля че е за сигменти,но ще те послушам да не купувам части докато не я отворят колега
- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
Преди да направиш тази процедура с двигателя, събери мнения! Никой майстор няма да ти вземе пари за въпрос!? Ако ти търси пари, бягай от него! Ако колата ти гори масло, първо смени гумичките, това е най-евтино и безболезнено от към финансова част! Измери компресията и ще си покаже дали е за ремонт двигателя! Но ако си решил твърдо да ги сменяш сегментите, късмет!
гумичките съм ги сменял колега,но не помогна,но компресия не съм мерил
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
my heart iS iCe написа:Преди да направиш тази процедура с двигателя, събери мнения! Никой майстор няма да ти вземе пари за въпрос!? Ако ти търси пари, бягай от него! Ако колата ти гори масло, първо смени гумичките, това е най-евтино и безболезнено от към финансова част! Измери компресията и ще си покаже дали е за ремонт двигателя! Но ако си решил твърдо да ги сменяш сегментите, късмет!
Нали си наясно, че знанието струва пари? И никой добър майстор няма да ти даде диагноза за мерси! Безплатните съвети и диагнози са в нета, ама не знаеш на кого да имаш доверие.
Към автора - какви други забележки имаш към мотора? Смяната на сегменти и елементарна - трябват ти само пари.
Последна промяна от muns61 на Пет 20 апр 2012 0:07, променено общо 1 път.
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
tokaii написа:гумичките съм ги сменял колега,но не помогна,но компресия не съм мерил
Сам ли си смени гумичките?
колега досега доливах по половин литър минерално масло на 1000 км,с полусинтетично достига и до литър.щях тъка да я карам,но вчера като изби една свещ и докато се прибера от пловдив до пещера за 50,60 км беше изгоряла 1 литър,а днес с ноеи свещи продължава доста да пуши
днес след 50-60 км каране зацапа и новите свещи,в понеделник ще отварят в един сервиз двигателя и ще пиша какво е положението
- Stenly
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Моли се цилиндрите да не са станали така ,че да не можеш да ги спасиш с 1ви или 2ри ремонт ... 1.6ср е с алуминиев блок ,заради това измята по лесно.
Днеска отворихме двигателя,сегментите бяха здраво запекли,за щастие цилиндрите и буталата са ок,та ще сменям само сегменти и биелни лагери,като стане ремонта ще пиша как е,мерси на всички отговорили по темата
- Steels
- Автомобил: Arteon SB 280hp
- Двигател: DNFE
После да кажеш колко пари ти излезе ремонта.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”